/ Forside/ Interesser / Andre interesser / Andre interesser / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Andre interesser
#NavnPoint
ans 4754
dova 4216
Nordsted1 4120
refi 3947
Klaudi 3235
HelleBirg.. 2285
molokyle 2181
KarlOveJe.. 2007
arne.jako.. 1925
10  svendgive.. 1869
rødvin - hvordan lige?
Fra : denevigeuheldige
Vist : 392 gange
50 point
Dato : 26-01-14 19:44

Er ikke tilhænger af rødvin men har en del stående som vi godt vil forære væk. Har absolut intet forstand på dette. Skal bare lige finde ud af hvor længe sådan en flaske kan stå uden at den bliver dårlig. Kan ikke umiddelbart finde produktionsdato eller holdbarhedsdato og hvad der ellers kunne være nyttig af oplysninger.
Vinene har stået i en tempereret kælder i oprejst stillling.

Kan de i øvrigt holde sig i flere dage efter åbning?

Mon ikke der er en del eksperter herinde der kan råde mig på vej?

 
 
Kommentar
Fra : Niederhof


Dato : 26-01-14 19:47

Du skriver 'stående', men de ligger forhåbentlig ned - da proppen ellers kan tørre ud, og dermed lukke ilt ind til vinen, som vil ødelægge vinen.
Holdbarhed er forskellig fra vin til vin, årgang til årgang, osv, osv.


Kommentar
Fra : denevigeuheldige


Dato : 26-01-14 20:01

Øh nej desværre. De sår alle sammen op.
Tænkte på om problemstillingen er den samme når vi snakker spiritus?

Kommentar
Fra : ove112


Dato : 26-01-14 20:27

ja

Kommentar
Fra : denevigeuheldige


Dato : 26-01-14 21:38

Tænkte på at der må være en vis tidsfrist inden proppen trods alt begynder at tørre ind. Mange flasker står jo også op på salgshylderne i forretningerne. Snakker vi 3. mdt - ½ år - ½ år eller ?

Kommentar
Fra : marken84


Dato : 26-01-14 23:00


Ja sådan cirka...

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 27-01-14 06:20

Hvis det er firmagaver er det mange gange i den billigere klasse, altså vin man ville købe selv uden den store udgift for at drikke samme weekend, det er unge vine som ikke vinder noget ved lagring og smager bedst unge.

Hvis man åbner en flaske og drikker 1/3 af den skal den tømmes indenfor nogle dage, selv om den bliver proppet er der så meget luft i flasken at den "fiser af", er man nærig er den nu god nok til rødvinssauce.

Spiritus kan blive for gammel, f.eks Gammel Dansk har det med at blive uklar og plumret efter et par år selv om den ikke bundfælder eller alkoholen fordamper, og det påvirker også smagen lidt.

Accepteret svar
Fra : transor

Modtaget 50 point
Dato : 27-01-14 12:30

Vinens holdbarhed , har meget med vinens indhold af garvesyre og sulfit at gøre.
Men opbevaringsmetoden og proppens kvalitet spiller også ind.
Det er bedst hvis vinen ligger ned, og at det er i en kølig kælder ved konstant tmperatur.

visse vine tåler at ligge på denne måde i over 20 år.

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 27-01-14 21:32

Dumt at lade vinen stå op, men måske kan den stadig drikkes?
Den er vel ikke i bedste fald så billig at den er med skuelåg??

Kun hvis du oplyser hvilken vin og årgang det drejer sig om, kan vi vurdere om den stadig er OK???





Kommentar
Fra : denevigeuheldige


Dato : 27-01-14 22:39

Helt ok, jeg forærer dem til en der godt kan lide vin, så må han selv vurdere på det.
Hvem vil have point?

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 28-01-14 07:24

Citat
Den er vel ikke i bedste fald så billig at den er med skuelåg??


Hmm, i så fald er de begyndt at blive nærige, jeg købte en Riesling til jul for 68 kr, jeg overså desværre at der var skruelåg på flasken

Kommentar
Fra : denevigeuheldige


Dato : 08-02-14 14:48

Har nu foræret dem væk.

Godkendelse af svar
Fra : denevigeuheldige


Dato : 08-02-14 14:49

Tak for svaret transor.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 172763
Tips : 31598
Nyheder : 719565
Indlæg : 6376963
Brugere : 218208

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste