/ Forside/ Interesser / Andre interesser / Smalltalk / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Smalltalk
#NavnPoint
ans 29699
molokyle 27260
Nordsted1 27077
Klaudi 21938
o.v.n. 17081
dova 16181
3773 15982
refi 15492
miritdk 13786
10  Camillasm.. 12371
mugne hvidløg
Fra : jensviggo
Vist : 2754 gange
50 point
Dato : 09-01-11 12:41

I går pillede jeg hvidløg og pressede dem med henblik på søndagsmiddagen.
Her til morgen var de total grønne af mug, jeg havde anbragt de pressede hvirløg i en lille glasskåj dækket til af vita wrat og stillet dem et køligt sted maks 8 grader.
Hva mon så der er galt

mvh

jensviggo

 
 
Kommentar
Fra : refi


Dato : 09-01-11 12:44

Du har "vækket" svampene af deres "dvale" - og så er de gået i aktion.....

Kommentar
Fra : jensviggo


Dato : 09-01-11 12:53

ja refi, men hvilke svampe??? vil det sige hvis jeg havde brugt dem med det samme ville der ingenting være sket, og hvor er svampene så??

Kommentar
Fra : refi


Dato : 09-01-11 13:02

Svampene er i ALT organisk....

Det er deres udvikling der er mere eller mindre farlig....

Så havde de ikke udviklet sig havde du blot spist dem...

Det var du næppe død af...

Derfor har varer en vis holdbarhed - den kan så på forskellig vis forlænges....

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 09-01-11 13:55



Jeg tror ikke på at det er mug

http://www.samvirke.dk/samvirke/mad/brevkasse/Sider/BREVKASSE-Hvorforbliverhvidl%C3%B8getgr%C3%B8nt.aspx

Vi har haft spørgsmålet før her på kandu, nu kan jeg bare ikke finde det, men der var det "værktøjet" til tilberedningen der var årsagen

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 09-01-11 14:00



Her er tråden, men nu kan jeg da ikke læse svaret

Men måske du alligevel kan se at det ikke er mug???


http://www.kandu.dk/Spg139642.aspx

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 09-01-11 17:36

Citat
Når hvidløg bliver knust eller hakket fint, danner det allicin som er et stærkt antibiotikum med virkning over for både bakterier og svampe.


Så mug og svampe er det nok ikke.

http://www.foodoflife.dk/Leksikon/opslag/hvidlog.aspx

siger det samme som linket fra Nordsted1



Kommentar
Fra : pifo


Dato : 09-01-11 21:07

Det er, som de andre siger, ganske ufarligt. En kemisk reaktion der kan ske sammen med visse metaller og / eller syre.
Første gang jeg så fænomenet var da jeg en gang pressede et fed hvidløg ned i en tomatsovs. Hvidløget blev straks grønt (blågrønt) og jeg fiskede febrilt det pressede løg op igen, indtil en kok fortalte mig om den almindelige reaktion, som er ganske ufarlig.
En gammel hvidløgspresser, som jeg var ret glad for, var lavet i et metal, der også fremkaldte en tilsvarende reaktion. Opbevarede du hvidløgene i en metal-beholder eller sammen med noget syrligt?



Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177547
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408797
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste