/
Forside
/
Interesser
/
Andre interesser
/
Smalltalk
/
Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Smalltalk
#
Navn
Point
1
ans
29699
2
molokyle
27260
3
Nordsted1
27077
4
Klaudi
21938
5
o.v.n.
17081
6
dova
16181
7
3773
15982
8
refi
15492
9
miritdk
13786
10
Camillasm..
12371
mugne hvidløg
Fra :
jensviggo
Vist : 2754 gange
50 point
Dato :
09-01-11 12:41
I går pillede jeg hvidløg og pressede dem med henblik på søndagsmiddagen.
Her til morgen var de total grønne af mug, jeg havde anbragt de pressede hvirløg i en lille glasskåj dækket til af vita wrat og stillet dem et køligt sted maks 8 grader.
Hva mon så der er galt
mvh
jensviggo
Kommentar
Fra :
refi
Dato :
09-01-11 12:44
Du har "vækket" svampene af deres "dvale" - og så er de gået i aktion.....
Kommentar
Fra :
jensviggo
Dato :
09-01-11 12:53
ja refi, men hvilke svampe??? vil det sige hvis jeg havde brugt dem med det samme ville der ingenting være sket, og hvor er svampene så??
Kommentar
Fra :
refi
Dato :
09-01-11 13:02
Svampene er i ALT organisk....
Det er deres udvikling der er mere eller mindre farlig....
Så havde de ikke udviklet sig havde du blot spist dem...
Det var du næppe død af...
Derfor har varer en vis holdbarhed - den kan så på forskellig vis forlænges....
Kommentar
Fra :
Nordsted1
Dato :
09-01-11 13:55
Jeg tror ikke på at det er mug
http://www.samvirke.dk/samvirke/mad/brevkasse/Sider/BREVKASSE-Hvorforbliverhvidl%C3%B8getgr%C3%B8nt.aspx
Vi har haft spørgsmålet før her på kandu, nu kan jeg bare ikke finde det, men der var det "værktøjet" til tilberedningen der var årsagen
Kommentar
Fra :
Nordsted1
Dato :
09-01-11 14:00
Her er tråden, men nu kan jeg da ikke læse svaret
Men måske du alligevel kan se at det ikke er mug???
http://www.kandu.dk/Spg139642.aspx
Kommentar
Fra :
smuller54
Dato :
09-01-11 17:36
Citat
Når hvidløg bliver knust eller hakket fint, danner det allicin som er et stærkt antibiotikum med virkning over for både bakterier og svampe.
Så mug og svampe er det nok ikke.
http://www.foodoflife.dk/Leksikon/opslag/hvidlog.aspx
siger det samme som linket fra Nordsted1
Kommentar
Fra :
pifo
Dato :
09-01-11 21:07
Det er, som de andre siger, ganske ufarligt. En kemisk reaktion der kan ske sammen med visse metaller og / eller syre.
Første gang jeg så fænomenet var da jeg en gang pressede et fed hvidløg ned i en tomatsovs. Hvidløget blev straks grønt (blågrønt) og jeg fiskede febrilt det pressede løg op igen, indtil en kok fortalte mig om den almindelige reaktion, som er ganske ufarlig.
En gammel hvidløgspresser, som jeg var ret glad for, var lavet i et metal, der også fremkaldte en tilsvarende reaktion. Opbevarede du hvidløgene i en metal-beholder eller sammen med noget syrligt?
Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Alle emner
Interesser
Andre interesser
Smalltalk
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177547
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408797
Brugere :
218887
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.