/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
surdejsrugbrød
Fra : lacra
Vist : 271 gange
20 point
Dato : 08-02-14 15:59


Når man bager et rugbrød på surdej, kan man så tilsætte dejen lidt gær, for at få den til at hæve lidt mere? Mit rugbrød smager dejligt, men jeg kunne godt tænke mig det lidt mere luftigt.

Surdejen dufter godt og bobler som den skal, så jeg mener den er i orden. )

Hej fra Lacra

 
 
Kommentar
Fra : marken84


Dato : 08-02-14 16:14


Det er der intet i vejen for...

Kommentar
Fra : o.v.n.


Dato : 08-02-14 17:10

Hvorfor 2 spørgsmål om samme emne?
http://www.kandu.dk/spg170195.aspx

Kommentar
Fra : katekismus


Dato : 08-02-14 17:21

Det kan du.

Surdej giver brødet karakter, smag og dybde. Har du allerede en surdej og er bange for, at brødet ikke hæver, kan du tilsætte lidt økologiske gær. Bare en lille klump på størrelse med en ært. Især hvis du ikke bruger surdejen så ofte.
http://www.emmerys.dk/broedkager/nicolais-raad.html

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/haevning-af-broed

http://www.lillekrabbe.dk/surdej/surdej_hvordan.htm

Hvis hævekraften i surdejen ikke er så stor, kan du supplere brøddejen med en anelse gær. http://www.okokort.dk/bagebog/Tricks.asp
Osv.


Kommentar
Fra : BrianP02


Dato : 10-02-14 14:48

Forholdet mellem rugmel og hvedemel spiller ind i forhold til glutenindhold. Bager du udelukket på rugmel gavner gæren næppe noget. I stedet kunne du prøve at tilsætte lidt mere hvedemel, det kan gøre brødet mere luftigt alene på surdejen pga. gluten.

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177409
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407779
Brugere : 218874

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste