/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Puste æg og salmonella
Fra : michaelmoeslund
Vist : 2723 gange
100 point
Dato : 20-03-05 23:57

Nu kunne vi jo godt tænke os at puste æg med vores unger her næste weekend

Nu er det bare sådan, at konen i huset er lidt salmonellaforskrækket

Så mit spørgsmål er, om salmonellaen, som jeg har forstået sidder i skallen, kan dræbes, med f.eks. alkohol eller noget andet end varme?

Så der stadig kan pustes uden panderynker fra moderen....

 
 
Kommentar
Fra : netper


Dato : 21-03-05 00:00

Salmonella kan dræbes ved varme, men du behøver jo ikke koge æget, det er nok at du dypper det i kogende vand et øjeblik.

Mvh
Per



Kommentar
Fra : michaelmoeslund


Dato : 21-03-05 00:02

Ja men er der ikke noget med at bakterierne først dør hvis det er 78° i 3 minutter???

Kommentar
Fra : ans


Dato : 21-03-05 00:04

Citat
Hvis du vil puste æg ud for at male dem ved påske, er det bedst ikke at skolde æggene. Det kogende vand får nemlig det yderste lag hvide til at stivne, og så kan du ikke puste ægget helt ud. Et godt alternativ er at tørre æggene af med sprit, da også sprit dræber bakterierne.


fra denne side http://dueholm.dynamicweb.dk/Default.asp?ID=8

Hilsen ans

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 21-03-05 00:06

Salmonella må også kunne fjernes med vand og sæbe. Det kan de da fra hænder. Men for en sikkerheds skyld, kan man jo bruge Rodalon i stedet for sæbe. Det er desinficerende. Skyl grundigt når det har siddet et par min.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : ans


Dato : 21-03-05 00:08

Så er der også denne side fra fødevarestyrelsen

http://www.altomkost.dk/Presse/Presse/Nyheder/spritaeggenefoerdupusterdem.htm

Hilsen ans

Kommentar
Fra : netper


Dato : 21-03-05 00:09

På fødevarestyrelsens hjemmeside skriver de at salmonella dræbes efter få sekunder ved over 70 grader.

http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2001234/Rapport.htm

Mvh
Per



Kommentar
Fra : netper


Dato : 21-03-05 00:14

Ifølge linket fra ans så fjerner skoldning ikke risikoen for salmonella da skoldning ikke dræber salmonellaen inde i ægget, men hvordan skulle det blive bedre af at bruge sprit, det dræber da stadig ikke salmonela inde i ægget ???

Mvh
Per



Accepteret svar
Fra : ans

Modtaget 110 point
Dato : 21-03-05 00:14

Citat
Sprit æggene før du puster dem
Nu står påsken for døren, og det er tid til at male og dekorere påskeæg. Hvis man vil bruge rigtige æg, kan der være en risiko for salmonella-smitte.

Salmonella kan både være på skallen og inde i ægget. Fødevarestyrelsen foreslår derfor, at man bruger sprit til at desinficere æggets overflade. Derefter kan man prikke hul i skal og blomme med en lang nål eller hæklenål, så æggemassen næsten kan løbe ud af sig selv. Det bedste er, hvis man slet ikke puster æggemassen ud med munden - så er risikoen for at blive smittet med salmonella minimal.




Kommentar
Fra : Gambrinus


Dato : 21-03-05 06:01

Pas nu på med den alkohol.
I bli’r hønefulde !
Puste æg er en ting.
Puste i ballon en helt anden.
Gambrinus

Kommentar
Fra : ElseR


Dato : 21-03-05 07:18

Hvis du vil være 100 % sikker på at undgå salmonella, kan du købe en "æggesuger" der kan puste æggene ud. Jeg har fundet den hos Panduro Hobby.

Men jeg ville ikke være så bekymret for salmonellaen. Brug så friske æg som muligt og disinficer overfladen - enten ved kogning eller med sprit. Selvom salmonellaen også kan være inde i ægget mener jeg at have hørt at 90 % sidder uden på skallen, og jo ældre æggene er, jo størrer risiko for salmonella har opformeret sig, og "trækker" ind gennem skallen. Sammenholdt med at de nyeste målinger viser at kun 0,7 promille af æggene er inficeret med salmonella så synes jeg risikoen er minimal. Det er noget andet hvis du vil bruge rå æg i madlavningen, som ofte vil så længere tid i stuetemperatur.

God påske
Else

Kommentar
Fra : aasenissum


Dato : 21-03-05 07:25

lyt til ans' metode, det er den, der du'r. bl.a. på g. af hviden, som stivner ved kontakten med det kogende vand. mener i øvrigt at have set en "tingest" hos
www.terapi-hobby.dk , som kan bruges til at puste i.
hvad med at puste i et sugerør. jaja, det var bare et forslag, som vist er trafiksikker, gambrinus.


Godkendelse af svar
Fra : michaelmoeslund


Dato : 21-03-05 09:06

Takker for'et ans

- så vil jeg bare håbe, at det ikke går ligesom i "blinkende lygter".....
                        

Kommentar
Fra : joeson


Dato : 21-03-05 09:46

Vil anbefale dig at rense æggeskalen med sprit, og evt. anskaffe en æggepuster, som du kan købe i hobbyforretninger. Så kommer din søde koner og unger intet til
Har godt nok aldrig hørt om nogen der er blevet syge af at puste æg
God fornøjelse med det.

Mvh Joeson ( racehøns )

Kommentar
Fra : ans


Dato : 21-03-05 10:04

Selv tak

En æggepuster kan købes i en hobbyforretning og koster ca. 30,- kr.

Den kan også bestilles her, men det er tvivlsomt om du kan nå at få den før påske

http://www.dalegro.dk/shop/default.asp?SetLng=1

Hilsen ans og god påske

Kommentar
Fra : ans


Dato : 21-03-05 10:08

Du skal klikke på hobby - beskæftigelse derefter produktgrupper og nederst står der tema påske.

God fornøjelse

Kommentar
Fra : michaelmoeslund


Dato : 21-03-05 13:22

Ok tak for alle svarene...

Tror jeg prøver med trykluft med en kontrolleret indsats...

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177428
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407943
Brugere : 218877

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste