/ Forside/ Teknologi / Operativsystemer / MS Windows / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
MS Windows
#NavnPoint
Klaudi 75853
o.v.n. 67550
refi 58409
tedd 45557
Manse9933 45149
molokyle 40687
miritdk 38357
briani 27239
BjarneD 26414
10  pallebhan.. 24310
Service Pack 2 er farlig!!!!
JacobS. har modtaget 15 point for dette tip
Fra : JacobS.
Vist : 690 gange

Dato : 03-01-05 17:42

I Tyskland reklamerer Microsoft med at brugeren med den nye Service Pack 2 sikrer sig mod virus, orm og hackere. Microsoft har blot glemt at fortælle - ifølge PC-WELT - at efter installationen af Service Pack 2 har helt almindelige surfere mulighed for at tage en rundtur på din pc.

Hvad er fejlen så?
Så snart Service Pack 2 er blevet installeret på en pc med en bestemt konfiguration, bliver printer og evevtuelt delte data synligt for hele verden, selv om der er installeret en firewall. Det eneste der skal til for at andre kan få adgang til hele molevitten er en netværksforbindelse der er koblet til nettet via et modem eller ISDN. Bredbåndsbrugere er også berørt, hvis der ikke er integreret en firewall i deres modem eller router. Tillige skal internetdeling af den pågældende pc ikke være aktiv.

En scan udført af bladet viste sig hurtig at bære frugt, da de på kort tid kom i besiddelse af dokumenter fra pc’er på nettet, hvor ejeren ikke engang havde password, da ejeren sandsynligvis regnede sig i sikkerhed for indbrud, nu hvor vedkommende havde opdateret med Service Pack 2...

Windows 95 havde et lignende problem
Nogle af jer, der har arbejdet med Windows 95, kan sikkert huske at der var et lignende problem for nogle år siden. Microsoft havde glemt at adskille fil- og printerdeling fra opkaldsnetværket, når et sådant blev konfigureret. Dette blev senere rettet med en patch.

Windows XP havde også denne adskillelse, men siden Service Pack 1 har den tidligere konfiguration kun kosmetisk betydning, da fil- og printerdeling også er koblet til netværkskortet.
Det i sig selv er en alvorlig fejl, da det måske giver mulighed for at se dine data på nettet, men ikke overvældende farligt, da alle opkaldeforbindelser er konfigureret med en aktiv firewall.

Service Packs fører til katastrofale fejl
På grund af en fejl der er videreført fra Service Pack 1 samt den nye fejl, får vi med Service Pack 2 en katastrofal konfiguration af firewallen. Service Pack 2-opdateringen benytter simpelthen den nuværende konfiguration af din firewall, og hvis den var aktiv for opkaldeforbindelsen, er den nu også sat som værende som aktiv for dit netkort. Nu er der på samme tid opdaget undtagelser for fil- og printerdeling for netværkskortet og for alle andre kort.
Med det første opkald på nettet er dine delte data tilgængelige, og andre har nu lige så frit spil som ved den første Windows 95 takket være Service Pack 2.

Sådan løses problemet
Det er ingen fordel at beholde denne fejlbehæftede konfiguration, men den tidligere opsætning kan ikke reetableres. Firewallens opsætning er lavet om, og det bevirker at der ikke kan laves undtagelser for aktive eller inaktive kort mere, nu virker det kun for netværksområdet.

Vælg “Windows Firewall“ i Windows Kontrolpanel, her finder du “Undtagelser”. Vælg “Fil- og udskriftsdeling” og klik på “Rediger”. Nu ser du fire porte der bruger fil- og printdelings service. For at kunne lukke det udadtil og holde det åbent for det interne LAN, må du enkeltvis vælge og ændre områderne med den dertil hørende knap. Dette skal gøres med allerstørste forsigtighed, og hvis du er novide på området, bør du lade en kompetent IT-person se på sagen.

Yves Jerscov har oplyst PC-Welt om en anden fejl
Værdien er per definition ”Only for own network (subnet)”, men det virker kun hvis deling af internettilslutning er aktiveret. Hvis det ikke er det, er dine data frit tilgængelig på hele nettet.
Denne fejl kan korrigeres ved at vælge ”User defined List” og indtaste den IP adresse, som skal have adgang, det vil sige dit LANs IP-adresse. Der er en lang række, som kan blive indtastet.
Hvis din adresse for eksempel starter med 192.168.x., kan adressen blive skrevet som 192.168.x.0/255.255.255.0.

Og efter al det besvær skulle du nu være lige så sikker som med Service Pack 1. Herligt, ikke? 
 
Bedømmelse

Fra : miritdk


Dato : 03-01-05 17:45Bedømmelse

Fra : yearhouse


Dato : 03-01-05 17:49Bedømmelse

Fra : kaptajnkaber


Dato : 03-01-05 17:54Bedømmelse

Fra : Rellom


Dato : 03-01-05 17:50Bedømmelse

Fra : ibenboel


Dato : 03-01-05 17:51Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177352
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407383
Brugere : 218867

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste