/ Forside/ Karriere / Uddannelse / Folkeskole / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Folkeskole
#NavnPoint
Nordsted1 3349
ans 2305
refi 1141
svendgive.. 1133
dova 890
frieda 840
hjkofoed 839
berpox 773
arne.jako.. 659
10  viviborgen 630
er der en der vil hjælpe mig med kernee~
Fra : needhelp
Vist : 1224 gange
30 point
Dato : 16-04-05 21:25

er der en der kan forklare hvad kerneenergi er?.

 
 
Kommentar
Fra : jakjoe


Dato : 16-04-05 21:28

Kerneenergi http://www.akraft.dk/kernekraft.htm

Er du ved at lave nogle eksperimenter ?

mvh
jakjoe

Accepteret svar
Fra : sipelip

Modtaget 40 point
Dato : 16-04-05 22:04

Der er nok en der er ved at læse til eksamen!?

Der findes to former for kernekraft: Den svage og den stærke. Den svage er den vi kender fra neutronerne, og som er ansvarlig for at holde protoner og neutroner sammen. Den er ultrakortrækkende, og man kalder de teoretiske partikler der formidler den for 'gluoner'. For at udnytte den svage denne kraft, beriger man som regel naturligt uran som primært udgøres af uran 238, så det indeholder ca. 7% uran 235. U235 er velgnet til a-kraftværkler i det det er ustabilt, og ved at beskyde det med neutroner med den rigtige hastighed, kan man få det til at spalte. Når det spalter frigøres tre nye neutroner som så bremses ned af vandet i reaktoren, og senere indfanges af en ny u235 kerne, som så fortsætter reaktionen. Det er neutronernes sammenstød med vanmolekylerne der opvarmer vandet og dermed frigiver energien. Vandet kaldes moderator, og for at styre processens hastighed, kan man sætte cadmiumstængere ned mellem Uran stængerne, idet de opfanger neutroner. På den måde kan man løbende styre antallet af frie neutroner. Når U spalter, udstråles en masse gammastråling.

Denne proces kaldes 'fission'. Der findes også 'fusion' men det er et helt andet spørgsmål, og vi har ikke teknologien til det endnu, alligevel.



Kommentar
Fra : qfha


Dato : 17-04-05 08:20


På wikipedia kan du få besvaret dette og en række af lignende spørgsmål.

http://da.wikipedia.org/wiki/Kerneenergi





Godkendelse af svar
Fra : needhelp


Dato : 17-04-05 10:21

Tak for svaret sipelip.
                        

Kommentar
Fra : kimboje


Dato : 17-04-05 11:13

Jeg er ked af at sige det, men det er noget forfærdeligt sludder, det du skriver om den svage og stærke kraft. Den stærke kernekraft formidles ved gluoner og har blandt andet ansvaret for, at kerner kan holdes sammen på trods af den elektriske frastødning mellem protonerne. Den svage kraft kommer blandt andet til udtryk ved betahenfald. Der findes to andre fundamentale kræfter, nemlig elektromagnetisk og gravitation. Den moderne fysik er ude efter en fælles teori for disse tilsyneladende forskelligge kræfter med meget forskellige styrker og rækkevidder. I dag har vi samlet den svage kraft og elektromagnetismen i en fælles teori: den elektrosvage som beskrives med kvanteelektrodynamik. Endvidere har vi samlet den elektrosvage med den stærke kernekraft i en fælles teori, som kaldes kavntecromodynamik. Fysikere søger i dag den teori, som kan samle en beskrivelse af alle de fire naturkræfter: Teorien om alting. Men grvaitationen er ikke nem at beskrive på samme måde som de tre andre kendte naturkræfter.

Mvh. Kim Boje

Kommentar
Fra : sipelip


Dato : 18-04-05 23:13

nå ja, 'forfærdeligt sludder' lyder så voldsomt. Men okay, jeg havde indtryk af at den stærke kernekraft var den der bandt kvarkerne sammen til baryoner, og dermed også var indblandet i betahenfald. Jeg kender godt lidt til GUTE og Feynman's Nobelpris vindende teori - men det er nok for meget at tage hul på, på nuværende tidspunkt for Needhelp. Ikke desto mindre, godt jeg blev korrekset.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177414
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407829
Brugere : 218875

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste