/ Forside/ Interesser / Andre interesser / Smalltalk / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Smalltalk
#NavnPoint
ans 29699
molokyle 27260
Nordsted1 27077
Klaudi 21638
o.v.n. 17081
dova 16181
3773 15982
refi 15492
miritdk 13786
10  Camillasm.. 12371
Old West...
Fra : Kaptajn-Tommy
Vist : 287 gange
500 point
Dato : 29-04-24 19:49

Dette er en kort beskrivelse af, hvor livet var - i den tid westenfilm beskriver.

Efterfølgende vil jeg beskrive "de revolvermænds (som levede rigtigt) liv og levned, ud fra div. arkiver.

Næste gang kunne være Billy The Kid, som jeg tager fat på.

Håber min oversættelse til dansk giver mening.

NÅ, Here we goes.


Udtrykkene "gunfighter" eller "gunslinger", som de oftest kaldes i dag, er faktisk mere moderne ord brugt i film og litteratur fra det 20. århundrede. I tiden med det "rigtige" vilde vesten blev mænd, der havde fået ry som værende farlige med en revolver, mere almindeligt kaldt revolvermænd, pistolleus, skydere - eller dårlige mænd. Når det er sagt, så omtalte Bat Masterson, selv en kendt revolvermand, som senere blev skribent for New York Morning Telegraph, dem nogle gange som "revolverkæmpere", men oftere som "mandsmordere".

Selvom den komplette liste over Old West Gunfighters giver navnene på hundredvis af bevæbnede mænd, vil mange måske ikke betegne dem som sande "gunfighters" i ordets udbredte betydning i dag. Nej, de stod ikke direkte over for hinanden på afstand i en støvet gade, som film og fjernsyn gerne vil have os til at tro. I virkeligheden var de "rigtige" revolverkampe i det gamle vesten sjældent så "civiliserede". Mange af mændene, der er opført på Gunfighters-sider, kæmpede i det gamle vestens mange skyderier på lang afstand -og fejder, som var langt mere almindelige end "mand til mand" revolverkampene. De fleste af disse blev udkæmpet om jord- eller vandrettigheder, nogle var politiske, og andre var "gamle måden at leve på mellem familier eller livsstil.

Af dem, der lettere passede ind i opfattelsen af ??"revolverkæmperen", dræbte de sjældent så mange mænd i dueller, som de fleste fik æren for. I mange tilfælde udviklede deres ry sig fra et bestemt tilfælde, og efterhånden som rygterne voksede, voksede deres dygtighed med en pistol. I andre tilfælde blev deres omdømme forbedret af selvpromovering. Sådan var det med Wyatt Earp og Wild Bill Hickok.

Andre mindre kendte revolvermænd, der så lige så meget, hvis ikke mere, action end deres velkendte modstykker var Ben Thompson, Tom Horn, Kid Curry, Timothy Courtright, King Fisher, Scott Cooley, Clay Allison og Dallas Stoudenmire, for at nævne nogle få.

Det var ofte svært at identificere revolvermændene, hvis erhverv strakte sig fra lovmænd til cowboys, ranchere, gamblere, landmænd, holdspillere, dusørjægere og fredløse. I mange tilfælde kunne disse voldelige mænd hurtigt bevæge sig fra at kæmpe på lovens side til at udnytte deres talenter i et liv med kriminalitet.

Selvom omkring en tredjedel af de bevæbnede mænd døde af "naturlige årsager", døde mange voldsomt i revolverkampe, lynchninger eller juridiske henrettelser. Gennemsnitsalderen for døden var omkring 35. Men de bevæbnede mænd, der brugte deres færdigheder på lovens side, ville vedvarende leve længere end dem, der levede et liv med kriminalitet.

De fleste skyderier fandt sted i Texas, Kansas, New Mexico, Oklahoma, Californien, Missouri og Colorado i løbet af disse voldsomme dage.


 
 
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177435
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407997
Brugere : 218879

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste