Zebra har ret i, at det er en trossag. Men det er en kendsgerning, at der med den inflationære udvikling, både i DK. og internationalt, kan forventes et højere renteniveau. Det forventes, at den amerilkanske centralbank vil hæve renterne fire gange i år, og også den europæiske centrabank overvejer det. Mon ikke, det er sandsynligt, at renteniveauet for 30-årige danske realkreditlån vil ligge mindst en halv til en hel procent højere i løbet af året?
Hvis det sker, vil kursen på de obligationer, der ligger til grund for dit boliglån, falde med måske 5-10 % i forhold til det nuværende niveau. Hvis det holder stik, kan du skære yderligere måske 100.000 eller mere af din restgæld ved at omlægge til et nyt lån, der i så fald nok vil ligge i måske 2,5 - 3 % rente. Du kan selv regne videre, tallene her er kun hovedregning og løseligt anslået.
Vi ved fra 1980'erne, hvor inflationen løb stærkt med op imod 10% om året, at renteniveauet bevægede sig helt op til over 15 %. I kortere perioder var det mellem 15 og 20% og i nogle måneder endda helt oppe på 21-22%. Sådan g¨år det næppe, for der er stor pengerigelighed, men
det kan hurtigt ændre sig under de nuværende ekstreme forhold i Europa og Verden.
Du kan sjældent ramme helt præcist det optimale tidspunkt for konvertering, men hvis jeg var i dit sted, ville jeg se tiden lidt an og måske lytte til bankernes rådgivning. Der er næppe udsigt til større pengerigelighed end i dag eller meget store stigninger i aktiekurserne, som kunne føre til faldende obligationskurser. Snarere til faldende aktiekurser, fordi investorer søger over i fastforrentede obligationer og en vis pengemangel p. g. af store tab i forbindelse med den globvale situation.