/ Forside/ Interesser / Fritid / Andet fritid / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Andet fritid
#NavnPoint
Nordsted1 19280
refi 8854
ans 7183
HelleBirg.. 6932
dova 6475
svendgive.. 4440
miritdk 4321
Teil 3746
jangchr 3744
10  Klaudi 3572
Øl og ascobinsyre
Fra : jensviggo
Vist : 90 gange
50 point
Dato : 05-10-17 07:52

I nak og æd kunne jeg forleden høre, at man ikke længere putter ascobinsyre i øllet, hvorfor mon?

 
 
Kommentar
Fra : Bille1948


Dato : 05-10-17 13:44

Formentligt fordi vi får rigeligt vitamin C af andre fødekilder.

Kommentar
Fra : mig-selv


Dato : 05-10-17 14:00

Citat
Efter definitionen er C-vitamin et vitamin

Og man må ikke tilsætte den slags i fødevarer (mig bekendt) - hvilket øl også er.

Mener lignende problem har været oppe angående Jod.

Kommentar
Fra : Charlottefrich


Dato : 05-10-17 14:21

Ascorbinsyre har været tilsat som konserveringsmiddel. Jeg vil nok foretrække ascorbinsyre fremfor sulfit, men det kan da være, at der konserveres med helt andre metoder nu.

"For at sikre anaerobe forhold i øl kan man tilsætte sulfit eller ascorbinsyre (C-vitamin) inden
tapningen. Begge virker som antioxidanter, men sulfit ødelægger B1-vitaminet (Thiamin), som
ellers er i øl."

Kommentar
Fra : boyelauritzen


Dato : 11-10-17 20:54

Tuborg bryggerierne stoppede med at rense kar med ascorbinsyre i 1970'erne - som jeg husker det.

Til fordel for rensning med kemikalier.

Da den anden bryggeriarbejder kom til læge med skørbug.

Rensede man forsat kar med kemikalier - men begyndte at tilsætte lidt ascorbinsyre til øllet

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173571
Tips : 31662
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383138
Brugere : 218252

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste