|
| En god ide ? Fra : LuffeA | Vist : 808 gange 100 point Dato : 03-03-12 13:38 |
|
Jeg skal lave brunch for den pukkelryggede om nogle måneder, og der skal jo være laks..... og ikke det farvede bølgepap fra Aldi
Jeg har tænkt mig at lægge laksen på en slags "Arme Riddere", altså at piske mælk og æg og så erstatte kanel med lime, dyppe brødet og stege det.
Er det helt dumt ?
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 03-03-12 14:56 |
|
Det lyder da som en god ide.
Jeg kunne blive bekymret for om de arme riddere (brødcroutoner) kunne blive bløde igen, når laksen er blevet lagt på.
Jeg ville fortrække at de lå ovenpå, eks. sammen med lidt frisk basilikun- det ville se flot ud.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 03-03-12 15:03 |
|
Måske du bare skulle riste brødet i olivenolie, med limesaft og lidt salt-
æg og mælk ved jeg ikke rigtig, om det er nødvendigt.
Men lime er en rigtig god ide.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 03-03-12 15:38 |
|
Ok- jeg har lige kigget, på nogle opskrifter, tror jeg har misforstået det med arme riddere. I min forståelse var det brødtern.
Kan godt se, at hvis det er mindre toastbrød, så kan de ikke ligge ovenpå.
Så ville jeg lægge dem ved siden af alligevel, så de ikke bliver bløde.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 03-03-12 15:44 |
| | |
|
>Jeg har undgået torsk i 30 år og gør det også de næste 30
Så kan jeg ikke hjælpe dig, jeg elsker torsk, også til brunch,
langt at foretrække for det slimede laks man får i dag,
Og hvor kommer lakse farven så fra?
Jo, de de sidste dage får de lidt krabbe affald i dambruget...
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 03-03-12 16:42 |
|
Citat Og hvor kommer lakse farven så fra?
Jo, de de sidste dage får de lidt krabbe affald i dambruget... |
Jeg vil da bestille hos en fiskehandler her i Odense
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 03-03-12 18:02 |
|
Nu skal du vel ikke "kun" servere laks til brunchen, men også forskelligt andet godt?
I så fald skal det hele jo passe sammen.
Hvis du ikke skal lave andet med æg, er røget laks m. røræg dejligt til brunch, skal du ikke have andet m pandekager kunne denne være fin (og nem)
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/161/Fisk-opskrifter/Pandekage-med-roeget-laks
osv.
Da der normalt også er brød/rundstykker (samt smør, ost, pølse, syltetøj mm.) ville jeg ikke servere laks m brød til.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 04-03-12 14:58 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 04-03-12 15:12 |
|
Citat jeg er heller ikke sikker på at det hedder "arme riddere" for mig er det stegte rugbrødstern |
Faktisk er det 30 år siden jeg har fået arme riddere. Mor havde jo tit franskbrød på udsmidergrænsen og så skulle det udnyttes.
Den med æg har jeg set på TV, men æggene gør jo at det ikke bliver smattet.
En anden variant set på TV er at man lægger brød taglagt i en bradepande, hælder det over med mælk/æg og så gratinerer det........men det er jo mavefyld ligesom kartofler, ris, pasta eller polenta.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 09-03-12 11:58 |
|
Nogen er kommet mig i forkøbet
Jeg så forleden på "Masterchef" fra Australien en dessert, netop med æg/citronblandingen tilsat lidt sukker.
Brødet var skåret ud i 4 x 4 x 10 cm klodser, godt gennemvædet og derefter stegt lysebrune på panden, og de blev serveret med en klat chokolademousse.
Jeg skar så brødet lidt grovere ud da jeg ikke ville kassere skorpen.
Det blev altså en himmerigsmundfuld hvor jeg blot brugte lidt jordbærsyltetøj
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 09-03-12 12:02 |
|
Ja, arme riddere har altid været en god restedessert, mine dog lavet efter mormors opskrift, ingen æg.
Men, "4 x 4 x 10 cm klodser", er det ikke lidt bastant, med eller uden æg?
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 09-03-12 12:28 |
|
Citat Men, "4 x 4 x 10 cm klodser", er det ikke lidt bastant, med eller uden æg? |
Ikke ligefrem pindemadder
Jeg brugte kun et æg og to klodser, hvad der vel svarer til et blødkogt eller spejlæg med 2-3 skiver brød som jo er et godt måltid i sig selv.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|