/ Forside/ Teknologi / Telekommunikation / Trådløs / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Trådløs
#NavnPoint
severino 15673
o.v.n. 6349
Fijala 3672
Klaudi 3480
e.c 2852
webnoob 2769
refi 2285
stone47 1685
pallebhan.. 1498
10  peet49 1440
Koden skal være på 40 eller 104 bit???
Fra : Tavish
Vist : 1094 gange
107 point
Dato : 20-01-11 19:37

Hej jeg har for nyligt formateret min computer. og nu, efter formatteringen, får jeg denne besked når jeg prøver at oprette forbindelse til mit trådløse internet.

"Adgangskoden til netværket skal være på 40 bit eller 104 bit, afhængigt af netværkskonfigurationen. adgangskoden kan angives som 5 eller 13 ASCII-tegn eller 10 eller 26 hexidecimale tegn.

min adgangskode er på 8 tegn og det lader til at det er med til at få denne besked frem. Jeg har søgt på nettet og folk skriver at det er pga. det er WEP-encryption men jeg kan ikke finde ud af at ændre det til WPA eller WPA2.

Er der nogen der har prøvet det før eller ved hvad man gør for at fixe det.

På forhånd tak for hjælpen.

Jacob.

 
 
Kommentar
Fra : Eyvind


Dato : 20-01-11 20:04

Det er din router som bestemmer krypteringsmetoden.
Det kræver at dit ethernetkort / trådløse netkort kan håndtere det som routeren er sat til.
Det er muligt at du lige mangler at installere drivere til dit/dine netkort.
Prøv at kigge i enhedshåndtering, om der mangler noget.


Kommentar
Fra : Tavish


Dato : 20-01-11 21:29

Jeg bruger et D-link til at finde internettet, glemte jeg vidst lige at skrive. Men jeg har downloadet driveren til D-linket. men skal jeg også have en driver til netkortet? eller hvordan? Og hvis det er hvordan finder jeg så ud af hvilken? undskyld de mange spørgsmål men jeg ikke supergod til det med computer drivere osv.


Jacob

Kommentar
Fra : severino


Dato : 20-01-11 21:46

Det første du skal være klar over, når du skal kryptere dit netværk; det er lige som at tage på ferie i udlandet. For at blive forstået, skal man have et fælles sprog. - Det gælder også i denne elektroniske verden.
Det er som Eyvind skriver; nødvendigt at den/de PC'er der skal på den trådløse, kan håndtere den krypteringsform som du vælger for din router (altså samme sprog)
Krypteringen kan du sagtens slå fra, hvis du har problemer. Men en eller anden sikkerhed skal du helst have, hvis du bor i et område med flere trådløse netværker.
Jeg bor i et område, hvor jeg kan se op til 6 forskellige netværker, men jeg benytter kun min MAC filter, som indholder de enheder jeg har på mit netværk, da ikke alle kan bruge en fælles kryptering.
Jeg har ikke haft problemer med det, lige bortset fra en kort periode, hvor jeg havde slået filtret fra, så var der to af mine naboer, der havde været inde og bruge mit netværk (ifølge routerens log). Men da jeg aktiverede filtret igen, så var det slut med at være "mistelten" på mit netærk.
Prøv at gennemse dine muligheder i routeren, og bliv klogere på de muligheder du har!
Har du google translater i din browser menu, kan du nemt få oversat de hjælpesider der er i menuen!

Kommentar
Fra : o.v.n.


Dato : 20-01-11 22:56

Citat
Jeg bruger et D-link til at finde internettet
den hedder sikkert noget mere jeg er ikke superskrap til netværk, men en D-Link er til at finde ud af, for at ændre kryptering fra WEP til WPA skal du ind i routerens menu, det ser ud lidt som en internetside bare med den forskel at her kan du ændre på dit netværk, du kommer ind i menuen ved at åbne din internet browser og i adresse linjen skriver du http://192.168.0.1 og trykker på Enter tasten, så åbner en side hvor du skal skrive brugernavn og kodeord, User name er sandsynligvis admin og Password skal du måske slet ikke bruge, bare klik Ok når du har skrevet admin i linjen User name, på siden her kan du se hvilke muligheder der er for de forskellige D-Link, det er fabriks indstillinger og hvis nogen har ændret i din router gælder de måske ikke: http://www.default-password.info/d-link/
Husk at bruge en computer som har kabel mellem router og computer når du ændrer indstillinger i router!
Hvis din router er som min, så vil den gerne køre en halv automatisk opsætning når du kommer ind i menuen Wizard, den kan du følge eller hvis du bare vil ændre fra WEB til WPA så klik på Wireless og der sætte prik ud for den kryptering du ønsker, jeg selv har valgt WPA-PSK som de trådløse netkort der kan komme på min router kan håndtere, du kan i manualen til dit trådløse netkort finde ud af om du kan bruge WPA eller må nøjes med WEB.
Når du har sat prikken så kan du skrive en netværksnøgle som skal bruges for at komme på dit trådløse netværk, slut af med at klikke på Apply for at gemme før du logger ud.
Beskrivelsen er som den er på min D-Link DI524 og kan være anderledes på din router.
Når du har ændret og fået dit netværkskryptering som du ønsker og gemt ændrigen, så burde det være lige ud af landevejen at komme på: Højre klik på net ikonen nede ved uret, klik på Vis trådløse netværk som er tilgængelige, klik på dit netværk og skriv den nøgle du har oprettet i routeren og log på.
Hvis det ikke lykkes som kom med en meget nøjagtig fejl beskrivelse så er det nemmere at komme med et forslag som måske kan løse problemet.
Hvis du som Severino vil bruge Mac filter så bed profilen om en nærmere beskrivelse af hvordan, der er jeg fuldstændig blank og kan ikke hjælpe, jeg har kun krypteret mit netværk

Kommentar
Fra : severino


Dato : 20-01-11 23:19

Hvis du vælger at bruge MAC filtret, ja så kan du bruge det sideløbende med kryptering, så du har mere end en sikkerhedsbarriere.
MAC filtret har tre indstillinger. Deaktiveret, Allow og Deny.
Her skal du kende alle de MAC adresser der er på de netkort der skal anvende dit netværk. Disse indskrives i listen over MAC adresser.
Når du markere for Allow vil kun de MACadresser få tilladelse til at komme igennem din router.
Nogle MAC filtre virker kun på det trådløse, andre virker på alle forbindelser, og det kan også være delt sådan, atder er et filter for hver gruppe (LAN og WLAN)
Til sidst kan du markere din SSID som skjult, så du ikke er synlig på nettet, når der søges trådløse netværker.
MEN slå kun et sikkerhedsfilter til ad gangen, og afprøv om du stadig har forbindelse til den store geografi! - Hvis det kikser, så ved du også hvornår det går galt, og ved hvor der skal rettes!

Kommentar
Fra : Eyvind


Dato : 21-01-11 10:28

Efter formatering og installation bør man altid sikre sig at tilhørende drivere også bliver installeret.
Er det via recovery systemet den er formateret så er alle drivere normalt tilstede bagefter.

Men kig lige her:
Start > højreklik på computer > vælg egenskaber > vælg enhedshåndtering.
Nu står der en liste med hvad der er i din computer og hvis der ikke står nogle advarsler eller lign. så er dit netkort også ok.

For at vide hvilken krypteringsnøgle du skal bruge, skal du ind og kigge i routeren med en browser.
Http://192.168.0.1
Bruger = admin
password = blank (hvis du ikke har lavet et password)

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177274
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6406879
Brugere : 218860

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste