/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fin tysk steg men hvorfra på koen
Fra : svendgiversen
Vist : 3366 gange
129 point
Dato : 05-03-10 19:54

Jeg har i flere år købt Färsenhüftsteak syd for grænsen,
noget af det bedste kød man kan få til at stege i ovnen...

Nu bliver jeg spurgt hvad det er for noget kød?
Hvor sidder det og hvad kaldes det på dansk??

 
 
Kommentar
Fra : refi


Dato : 05-03-10 20:15
Kommentar
Fra : refi


Dato : 05-03-10 20:20

Hov - øjnene svigter først

Ungkvæg over 1 år - der endnu ikke har kælvet....

Kommentar
Fra : IBM760


Dato : 05-03-10 20:23

Det er det vi andre kalder en kvie!

Kommentar
Fra : granner01


Dato : 05-03-10 20:24



Färsenhüftsteak

I.flg. min tyske svigersøn som arbejder med slagtere så er det en hæl-hofte steg. Det er på dansk en bagskank. og sidder på bagenden af koen fra hoften og et stykke ned til knæet.

Kommentar
Fra : refi


Dato : 05-03-10 20:28

Jeg tror nu nærmere vi skal i Culotte eller Cuvette

Accepteret svar
Fra : refi

Modtaget 139 point
Dato : 05-03-10 20:32
Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 05-03-10 20:52

Enig med refi, kvieculotte

http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Rind_huefte.svg&filetimestamp=20081021164644

Huft, eller hüftsteak, henviser til dette billede, det ligner culotte. Cuvette har fanden skabt, kedeligt kød, culotte kan være dejligt.

Bonusinfo, cul (udtalt ky, l'et er stumt) betyder røv, culotte bukser (her udtales l'et), på fransk, altså.



Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 05-03-10 21:06

>bagskank. og sidder på bagenden af koen fra hoften og et stykke ned til knæet.

Så er det vel ikke Culotte? Den sidder da højere oppe??

Kan det være inderlår? Det smager sådan??



Kommentar
Fra : granner01


Dato : 05-03-10 21:10


Det kan godt være inderlår.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 05-03-10 21:24

Kvierne er nok vanskabte syd for grænsen, men culotte sidder over halen, bagskank er det vi laver til osso buco og er en del af benet, inderlår også en del af bagbenet, bagbenet sidder under halen, hvis kvien står op

Kommentar
Fra : refi


Dato : 05-03-10 21:27
Kommentar
Fra : piaskov


Dato : 05-03-10 21:49


Citat
Färsenhüftsteak


Kvie-hofte : culottesteg.

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 05-03-10 22:31

Så er dette jo ikke rigtigt:

>sidder på bagenden af koen fra hoften og et stykke ned til knæet.


Kommentar
Fra : nord47


Dato : 05-03-10 22:47

oversat er det: kviehoftesteg så mit gæt som slagter er det tykstegsfilet,det er et super stykke kød,kan bruges til bøffer og steg

Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 05-03-10 23:00

Citat
Det kan godt være inderlår
Shit....anede ikke man spiste indere

Kommentar
Fra : granner01


Dato : 05-03-10 23:39



Jeg ringede til svigersønnen og spurgte, han er tysker og arbejder på slagteri.

Kommentar
Fra : akle


Dato : 06-03-10 02:05

Fin diskussion. Jeg har altid undret mig over forskellen mellem Kuvette og Culotte, hvoraf den ene er rigtig fin og den anden sådan lidt hverdags"fest"-mad.
Nu fik jeg da lidt at vide.
Lækkert.
God appetit!
MVH Akle

Kommentar
Fra : refi


Dato : 06-03-10 09:52

Citat
han er tysker og arbejder på slagteri


Ja - han "burde" jo vide det så.....

Men at sammenligne KNÆ med HOFTER er lidt langt fra hinanden....

Lad os da få et "billede" af den famøse steg - så kan man forhåbentlig se om det er fordi kvien har "nedsænkede" hofter....

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 06-03-10 14:40

Den er ikke trekantetet, og der er ikke fedthud på, så nok ingen Culotte.

Det er et, nu rødt, ret fladt, ovalt stykke kød på 2,5 kg,
ca 28 cm langt, ca 23 cm bredt og 5-6 cm højt,
lige passende til bradepanden...


Kommentar
Fra : refi


Dato : 06-03-10 14:49

Kig på tegningen højere oppe.....

DU ved jo hvordan det ser ud.....

Ellers må du spørge slagteren næste gang om det sidder på "rumpetten"

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 06-03-10 16:41

Ja refi,
problemet er at de har andre udskæringer i Tyskland.




Kommentar
Fra : refi


Dato : 06-03-10 16:50

Jo jo....

Men de sælger næppe "rumpetten" som "knæbøffer"

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 07-03-10 11:14

De gæster der spiste stegen sagde det var okseklump.


Kommentar
Fra : nord47


Dato : 07-03-10 12:18

blev du ikke spurgt af dine gæster, hvad det var for et stykke kød ??

Godkendelse af svar
Fra : svendgiversen


Dato : 07-03-10 12:56

Tak for svaret refi.

Nej, nogle af gæsterne var her fra grænselandet og kendte Färsenhüftsteak: Kvie (hofte) klump

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173474
Tips : 31650
Nyheder : 719565
Indlæg : 6382455
Brugere : 218248

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste