/ Forside/ Interesser / Hus og have / Vand og VVS / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Vand og VVS
#NavnPoint
3773 14761
bennymand.. 7918
pbp_et 6990
pallebhan.. 5552
Keldd 4833
transor 3918
Hejdu58 3787
Fijala 3125
smuller54 2625
10  e.c 2605
Opvasker - defekt spulepumpe?
Fra : edinger
Vist : 3410 gange
20 point
Dato : 26-12-08 23:31

Hej.

Jeg har en Vølund opvaskemaskine der netop her i juledagene har besluttet sig for at gå ned. øv.
Symptomerne tyder umiddelbart på at spulepumpen er defekt - hvis der altså findes sådan en.
Den kan pumpe vand ud og den kan også tage vand ind - omend ikke så meget, men jeg tror umiddelbart at den tager det ind den skal... Men så sker der ikke mere. Den varmer vandet op og nærmest "damper" opvasken. Men ingen spuling. Spulepropellerne kan køre uhindret rundt, så det er ikke det. sæbebeholderen åbner, men sæbetab'en var ikke blevet opløst.

Skiftede for nylig kul i motoren på min Vølund vaskemaskine med stor succes. Den virker nu perfekt. Kan der være en lignende slid-del der har givet op i opvaskemaskinen? Er der kul i sådan en spulepumpemotor?

Det skal nævnes at vi har oplevet at opvaskemaskinen over den sidste tid gradvist er blevet mere og mere tør. Derfor har vi med mellemrum tilsat noget madolie ved vasken. Mistanken er så faldet på de tabs vi har brugt (tusindfryd fra Irma), da jeg mener at kunne huske at vi ikke havde nogen udtørrinsproblemer da vi kørte med nettos standardtabs. Så dem har vi netop købt en æske af og det var med den første tab fra denne pakke at opvaskemaskinen nu satte ud. Men det kan vist ikke have noget med den tab at gøre... Den blev som tidligere nævnt ikke en gang opløst. Er der nogen der har gode forslag?
Tak!

T

 
 
Kommentar
Fra : stilkene


Dato : 27-12-08 06:32

Hvis der er et filter på tilløbsslangen,kunne det jo godt være det var det som kunne være tilstoppet..
Andet kan jeg isåfald ikke komme på, udover det som i selv er inde på.

Kommentar
Fra : viskinge


Dato : 27-12-08 08:33

Har du checket om der skulle sidde "noget lort" i selve pumpen ???
Jeg har før oplevet at der feks. sidder et glasskår i pumpen, som forhindre at den kan kører rundt.
Fjern risten i bunden og kig efter.

Blot et foreslag

MVH

Kommentar
Fra : transor


Dato : 27-12-08 15:16

Der kan være mange grunde tiln at pumpen ikke kører. For lidt vand i maskinen er et bud.

Prøv manuelt at fylde mere vand i. Hvis det hjælper er du på rete vej.

det er fjollet at hælde olie i .

Kommentar
Fra : edinger


Dato : 27-12-08 19:27

Hej, og tak for jeres råd.

Maskinen er forresten er en:

Vølund Excellence 271

Hvor meget vand skal der være i sådan en maskine?
Når den har taget vand ind så dækker det ca op til lige under varmelegemerne, men dækker altså ikke varmelegemerne. Men jeg forsøgte så at efterfylde med vand og så fik jeg en fejlmelding om der var for meget vand i maskinen.

Desuden har jeg tjekket pumpen. Den kører rundt som den skal - dvs det virker sådan. Jeg fik skilt grovsi, finsi og filter fra og tog en lille sort, oval "prop" af plastic (fulgte brugsanvisningen til at fjerne den) op. Så kunne jeg få fingeren ind og mærke at den kan skubbes rundt. Det virker nu som om den kører rundt i små hak - føles "gummifjeder-belastet".

Jeg kunne evt være med på den med et filter på tilløbsslangen som kunne være tilstoppet. Men jeg kan bare ikke finde ud af hvor et sådant sidder. Jeg har haft skilt maskinen ad (dvs taget forskjoldet og bagskjoldet af og kigget ind og forsøgt at følge tilløbsslangens vej gennem maskinen. Jeg har forsøgt at puste fra "vandhane"-siden af tilløbsslangen i håb om at man kunne mærke det inde i opvaskemaskinerummet - der var vandet kommer ind i maskinen (der er en rist i siden af maskinen). Men der kommer ikke noget luft igennem. Men jeg tænker at der kan være så mange andre årsager til det...

Er tæt på at opgive ævret og smide skidtet ud og få noget nyt, men jeg er omvendt super ærgerlig over at den bare skal stå af lige pludselig - og så med opvasken fra juleaften stående i sig!!! (vi var løbet tør for tabs og fik først købt nye 2. juledag...)

Er der nogen med flere gode forslag eller nogen af de rare mennesker der allerede har skrevet der har fået nye gode ideer, så modtages de med kyshånd! På forhånd tusind tak!

- T


Kommentar
Fra : stilkene


Dato : 27-12-08 20:42

Filteret på tilløbsslangen sidder ofte i forskruningen, hvor du skruer slangen på selve vandhanen. Når du afskruet slangen så kig ind i enden af slangen, og sidder der et tilstoppet/delvis tilstoppet filter, kan du pille det ud med en spids genstand.

Kommentar
Fra : edinger


Dato : 27-12-08 20:59

Hej Stilkene.. God ide, men desværre ikke i dette tilfælde. Der er bare hul igennem fra forskruningen... intet filter... Men det havde jo været en knippelgod ide hvis der havde været et kan jeg nu se.

Jeg bor i en etageejendom hvor der indimellem er vandafbrydelser der påvirker hele opgangen. Når vandet så kommer igen har jeg oplevet brune sten, skidt, kalk og andet fra de gamle vandrør blive skyllet med ud med "det nye" vand. Dette opleves dog mest på den varme hane, og opvaskemaskinen får koldt vand...
Det har givet problemer ved bruseren idet filteret i den varme ende af bruserblandingsbatteriet tilstopper... Det filter er sådan en fintmasket stålsi i en plasticring der helt klart burde have siddet ved tilløbet til opvaskemaskinen...

Æv. Det er sgu nok der problemet er. Mon ikke opvaskeren er død hvis der er kommet for meget af sådan noget "gammelrørs"-skidt ind i den?


Kommentar
Fra : stilkene


Dato : 27-12-08 23:40

Der sidder så ikke et filter i den anden ende af slangen, hvor den går ind i maskinen ?

Kommentar
Fra : edinger


Dato : 27-12-08 23:53

Slangen går ind i maskinen ubrudt. Der sidder ikke en forskruning bag på maskinen.

Slangen er skruet på i forenden af maskinen i motorrummet under vaskerummet.

Jeg forsøgte tidligere at skrue den af der, men måtte umiddelbart opgive, idet den sokkel som maskinens forskruning er monteret på, virkede som om den ville falde af hvis jeg forsøgte at skrue slangen af. Den er stramt skruet på... Måske kan jeg forsøge igen hvis jeg kan finde noget at holde imod med... Må lige kigge igen i morgen..

Men igen, som skrevet tidligere, så virker det jo umiddelbart til at maskinen tager den mængde vand ind som den skal. Den brokkede sig i hvert fald og gav fejlmelding om for høj vandstand da jeg havde forsøgt mig med at efterfylde vand ved at åbne lågen efter at maskinen havde taget vand og så hælde ekstra vand på ind gennem lågen.

Men jeg ved jo heller ikke rigtig hvordan sådan en maskine fungerer. Tager den vand ind i starten og lader det cirkulere rundt og ud gennem propellerne? Eller tager den nyt vand ind til propellerne efter at den har taget "grundvand" ind?
Er det den samme pumpe der pumper vand ud af maskinen som også pumper vandet rundt i maskinen når den arbejder? For den pumper meget effektivt ud...
Det er lidt svært at blive klog på hvad der sker....
Men spuling sker der i hvert fald ikke!

Kommentar
Fra : edinger


Dato : 28-12-08 19:31

Hej igen.

Jeg har idag fået skruet vandtilførselsslangen af inden i maskinen og fandt en filtersi siddende inde i tilslutningsbøsningen. Denne si var hverken tilstoppet eller beskidt og jeg kontrollerede endvidere at vandet passerer uhindret igennem slangen...

Er der nogen her der ved hvor højt vandet skal stå i sådan en opvaskemaskine?
Afhænger spulingen (vand gennem propellerne etc) af vandstanden i maskinen?

- T

Kommentar
Fra : Line99


Dato : 29-12-08 00:36

Hej

Er det du prøver at sige at:

Der ikke kommer vand ud af spulearmene !!
Men at armene godt kan dreje rundt når du drejer på dem!!
Og at sæben ikke opløses og spules med rundt = at vaske!!
(Ja, sæben skal jo tæskes/piskes lidt for at opløses)

??? Er det begge spule-arme der ikke bliver drejet rundt af vandet ??
---------
På min opvaskemaskine en Bosch, tager den vandet ind i bunden, der opvarmes (synligt varmelegeme), hvorefter en motor begynder at suge DETTE vand+sæbe fra bunden op og 'puste' det ud gennem armenE (flertal). Fra karets bund må der være slanger og pumpe der fører vandet til spulearmene, som ligger skjult i kabinettet - det er disse slanger jeg forestiller mig er tilstoppet på din maskine.

Min maskine tager ikke mere vand ind igen FØR den har pumpet vaskevandet ud og begynder at skylle. Altså skyllevandet er næste gang der tages vand ind !!

Eller kunne det være dit saltfilter der er tilstoppet /udu ?? Vasken bliver jo mærkelig hvis der mangler salt!!
Eller måske sien /forbindelsen fra sien er i udu ??Kommentar
Fra : edinger


Dato : 29-12-08 10:10

Hej igen, alle i flinke mennesker der er kommet med gode forslag.

Jeg har netop talt med Vølund tekniske support der udfra min diagnosticering af maskinen vurderede at spulepumpen er defekt. Udskiftning vil koste mellem 2000 og 3000 og det gider jeg ikke ofre på sådan en gammel maskine... Tak for gode råd og forslag. Nu skal der kigges på ny maskine.

- T

Kommentar
Fra : Line99


Dato : 29-12-08 12:22

Her kan du da få pumpen (hvis det er den rigtige model) til 999,-
http://www.nettoparts.dk/shop/spulepumpe-cylinda-asko-999p.html

http://549044.shop07.dandomain.dk/shop/-pumper-mv-spule-48c1.html

mange flere...
http://www.google.dk/search?q=asko+v%C3%B8lund+spulepumpe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

----- Det kunne da også være at sådanne en lille motor dims med fordel kunne renses, måske sidder der møj i din så den 'blokerer' ??

Men du har da ret, på et tidspunkt må man overveje ulemper mod fordele -


Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177271
Tips : 31960
Nyheder : 719565
Indlæg : 6406865
Brugere : 218860

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste