/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
klejner
Fra : Tilde38
Vist : 4133 gange
100 point
Dato : 09-12-08 14:49

Hvem har en nem og god opskrift på klejner. UDEN citron. Jeg er ny i klejnekogning, men jeg kan godt "vrii" dem



 
 
Kommentar
Fra : Stouenberg


Dato : 09-12-08 15:17
Kommentar
Fra : Stouenberg


Dato : 09-12-08 15:18

- citronen smider du bare ud af vinduet...

God jul

Accepteret svar
Fra : Smokei

Modtaget 110 point
Dato : 09-12-08 15:19

1 kg. hvedemel
250 g. margarine
2 kopper sukker
1 tsk. bagepulver
4 æg
1 1/2 kop mælk

Margarinen smuldres i sukker, mel og bagepulver.
Æggene og mælken blandes i, og det æltes.

Dejen rulles ud i 5 mm tykkelse.
Først skæres den lodret gennem til strimler, så skråt.
Der laves hul i klejnen, og den ene spids stikkes igennem.

De lægges til hvile i 1 time. De bages så i palmin til de er lysebrune.


Kommentar
Fra : dova


Dato : 09-12-08 16:00

"Gammeldags" tykke klejner

500 g mel
125 g smør ell. margarine
100 g sukker
1 dl mælk ell. fløde
2 æg
1 tsk bagepulver
½ tsk hjortetaksalt
1 tsk kardemomme
palmin til kogning


Mel , bagepulver, hjortetaksalt og kardemomme sigtes sammen.

Margarinen smuldres deri

Resten af ingredienserne tilsættesog dejen æltes til den er ensartet.
Hviler et koldt sted i ca 30 minutter.

Dejen udrulles til ca ½ cm tykkelse og børstes godt af for mel.

Skæres ud og klejnerne vrides og koges i ca 2½ minut i 180 grader varmt palmin .

Lægges på fedtsugende papir og afkøler.

Kommentar
Fra : transor


Dato : 09-12-08 17:01

Foretrækker du højrevredne eller venstrevredne klejner.

Kommentar
Fra : Tilde38


Dato : 09-12-08 17:25

er der forskel i smagen ??

Kommentar
Fra : vedikkealt


Dato : 09-12-08 17:34

# dova

Din opskrift er en GOD gammel traver...

Og lige en lille forbruger oplysning...for ingen gider jo stå og rulle for meget mel ind i dejen under udruldningen.

Alle stumper gemmes til sidst...samles og rulles ud EN gang...det overskud der så bliver der, trilles til kugler i størrelse af en valnød ca. og de koges først så palminen bliver "rigtigt" klar.

Så er der til smagsprøver...

Og hvornår er det så lige palminen er varm nok...???

Det er den når den syder om en tændstik...

Kommentar
Fra : vedikkealt


Dato : 09-12-08 17:35

# Tilde38

Ja så absolut da...

Kommentar
Fra : sp4nker


Dato : 09-12-08 18:16

Sidder her og vold savler!!!!
jeg må se at få lavet nogen!!!mmmmm, klejner!!!!

Kommentar
Fra : Smokei


Dato : 09-12-08 18:26

1 tsk kardemomme Føj for den

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 09-12-08 19:10

Hej Tilde38

Jeg bruger opskriften fra Arla, citronen kan evt udelades, men det kan cognac ikke, hvis du vil smage de her mums klejner - heller ikke noget med at bruge margarine - det skal være smør for at opnå smagen
Fremgangsmåden ret godt beskrevet her
http://www.arla.dk/opskrifter/klejner.html



Kommentar
Fra : dova


Dato : 09-12-08 20:49

Citat
1 tsk kardemomme Føj for den


Det er da kardemomme der gør, at de smager af klejner og ikke bare franskbrød

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 09-12-08 22:51

ikke palmin da

I dag bruger man friturefedt, dte er lige så godt og så lugter det ikke
Desuden kan man koge andet i fedtet bagefter - eller før, hvis man vil det - men når man er færdig med at koge, så skal man huske at køle fedtet ned og inden det stivner, fylde det med gode ting og sager - korn, havregryn, vildfugleblanding, solsikkefrø osv osv osv - og så glæde vores små forfrosne venner udenfor med det

Vh Dorthe

Kommentar
Fra : transor


Dato : 10-12-08 00:29

Nu er der jo ikke et dyr eller plante som hedder friture. Så friturefedt er noget intetsigende, der ligesågodt kunne være fra kokosnødder (palmin) som fra svin.
Hvis vi skulle se på sundhed er soyaolie, vindruekerneolie, eller majsolie bedst.
Hvis dert gælder smag og bageegenskaber er palmin bedre.

Kommentar
Fra : vedikkealt


Dato : 10-12-08 06:22

# vil.du

Fyffer for pyffer da...

Det bliver dælme noget af en fedtbombe når man bruger friture fedt.



Kommentar
Fra : vedikkealt


Dato : 10-12-08 06:25

Og vil man gerne have gode og sprøde klejner kommer man altaå ikke udenom...

Smør og Fløde.

Og så skal man jo ikke spise dem alle på EN gang...

Og så skal vi da alle lige huske....

At det er det man spiser mellem Nytår og Jul...der feder langt mere end det man kan nå at spise mellem Jul og Nytår...

Kommentar
Fra : Tilde38


Dato : 10-12-08 17:35

smokey: jeg prøver dine på lørdag.

Godkendelse af svar
Fra : Tilde38


Dato : 13-12-08 12:23

Tak for svaret Smokei. De er godkendt af klejneeksperten her i huset

Kommentar
Fra : Smokei


Dato : 13-12-08 14:26

Selvtak og god jul

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177449
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408120
Brugere : 218879

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste