Ja,. utroligt hvad man kan få unge mennesker til at æde, for at følge moden,
USA McDonalds, Italiensk Pizza, og rå fisk efter Japanske forbilled,
mon det næste 'hit' bliver rå fåreøjne som er en delikatesse i Mongoliet,
det fik man aldrig børn til at proppe i sig for 20 år siden,
det gl. Danske køkken er nok noget af verdens bedste til Danskernes smagsløg,
bare kik i gamle danske opskrifter,.. det vrimler med dem,
jeg bor pt i et land hvor det er ikke er unormalt at æde rottekød, hundekød, levende larver,
ristede fårekyllinger, og meget andet 'godt',.. ganske vist under andre navne,
(og selvfølgelig står det ikke direkte på spisekortet)
joo nogle kan skam vænne sig til meget,... jeg siger nu pænt nej tak, og tænker (føj for s....)
men hvis det absolut skal være ægte Fransk mad,
vil lave en fin og ægte gl. Fransk middag, bestående af 5 retter, sikkert begejstre / imponere,
eller det modsatte,... !!
men prøv at se / læse om retterne, som er kendt fra en gl. Dansk film, "Barbettes Gæstebud"
hvor mddagen blev serveret under særlige omstændigheder,
gæsterne måtte intet sige under indtagelse af måltidet.
1) Skildpaddesuppe (ægte)
2) Blinis Demidoff med kaviar (se billede)
3) Vagtler i sarkofag med foie gras og trøffelsauce (se billede)
4) Oste fra Auvergne
5) Baba (formkage) med rom og frisk glaceret frugtsalat (se billede)
http://da.wikipedia.org/wiki/Babettes_g%C3%A6stebud_(film)