/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sorte gryder
Fra : Charlotte P. Korsør


Dato : 16-11-10 19:42

Hejsa

Min kollega har kogt kartofler med skræl i en kløverblad gryde.

Og nu er den blevet sort. Nogen god forklaring?

På forhånd tak

Charlotte



 
 
Steen Jakobsen (16-11-2010)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 16-11-10 21:32


"Charlotte P. Korsør" <Taarnborgvejfjerndette@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:4ce2d056$0$36564$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Min kollega har kogt kartofler med skræl i en kløverblad gryde.
>
> Og nu er den blevet sort. Nogen god forklaring?

Ingen forklaring andet at sådan er det bare. Hvis man så koger rabarbergrød
i gryden bliver den fin igen

Steen.


Ivar (16-11-2010)
Kommentar
Fra : Ivar


Dato : 16-11-10 22:41

Charlotte P. Korsør skrev:

> Og nu er den blevet sort. Nogen god forklaring?

Aluminium er ikke et specielt stabilt materiale, mange stoffer
går i forbindelse med aluminium. Salten eller syren i maden
får overfladen til at oxidere. Da det giver en porøs overflade,
sætter farvestoffer sig let i den. Hvilken farve det bliver, er
afhængig af hvilke madvare der tilberedes. Hvis der ikke afgives
farve, men overfladen blot oxideres, ser aluminiumen ud som ny.

Jeg undgår gryder af aluminium.


Ivar Magnusson



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177438
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408041
Brugere : 218879

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste