|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Cramer grill Fra : Kaj Olsen
 | 
 Dato :  01-06-04 17:34
 | 
 |  | Jeg har overvejet en af disse Cramer grill, er der nogle som kan kommentere
 positiv / negativ.
 
 Overvejede først en Cadac grill, men syntes det er for dårligt en grill til
 en formue, skal udstyres med et pap rør fra toilet papir, for at virke bare
 nogenlunde ordentligt hvis det blæser.
 
 Mvh
 Kaj Olsen
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Tommy Hansen (01-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tommy Hansen
 | 
 Dato :  01-06-04 17:55
 | 
 |  | 
 "Kaj Olsen" <morial@ØØØHHHØØØmail.tele.dk> skrev i en meddelelse
 news:40bcae64$0$481$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Jeg har overvejet en af disse Cramer grill, er der nogle som kan
 kommentere
 > positiv / negativ.
 >
 > Overvejede først en Cadac grill, men syntes det er for dårligt en grill
 til
 > en formue, skal udstyres med et pap rør fra toilet papir, for at virke
 bare
 > nogenlunde ordentligt hvis det blæser.
 Hej Kaj.
 Jeg har haft min Cramer Grill siden 1998 og har kun haft gode oplevelser med
 den. Jeg har modellen med tre blus og støbte alu-sider, da jeg synes
 modellen med de tynde stålsider var lidt vakkelvorn.
 Et tip: køb også en original kødtang, hvor kødet kan spændes op og en
 grillmotor (batteridrevet).
 Vi har grillet oksemørbrade, lammekøller, hele kyllinger, culotte-stege
 m.m. - det er kun fantasien der sætter begrænsninger for hvad man kan lave
 på den.
 Også så er den utrolig nem at holde ren.
 Se f.eks. på en: Bergamo CP7064 på dette link
http://www.campingpriser.dk/acatalog/Forsiden_Gas_grill___32.html Mvh. Tommy
            
             |  |  | 
  Gitte Sørensen (01-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gitte Sørensen
 | 
 Dato :  01-06-04 19:13
 | 
 |  | 
 
            Tue, 1 Jun 2004 18:55:01 +0200, skrev "Tommy Hansen"
 <nospam@adresse.dk> i dk.fritid.camping:
 >Jeg har haft min Cramer Grill siden 1998 og har kun haft gode oplevelser med
 [snip]
 >Vi har grillet oksemørbrade, lammekøller, hele kyllinger, culotte-stege
 >m.m. - det er kun fantasien der sætter begrænsninger for hvad man kan lave
 >på den.
 Vi købte en Cramer (inkl. kødtangen, som stadig ligger ubrugt hen)
 sidste sommer, men har egentlig ikke fået den brugt så meget endnu  -
 andet end til de sædvanlige flade koteletter lagt på risten.
 Er der mon nogle af jer garvede brugere, der har nogle gode tips
 angående stegetider, placering af kødet osv. som vi måske kunne lokke
 ud af jer ??
 Evt. links vil også være meget velkomne !! Jeg har forsøgt på google,
 men har ikke rigtig fundet noget endnu.....
 Jeg havde forestillet mig, at vi kunne "lege" lidt med den herhjemme
 på terassen før vi tager på ferie, så vi kan nå at "dumme os" og få
 lidt erfaringer uden nogen ser det     -- 
 mvh Gitte Sørensen                   news@gydda.dk
 Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk |  |  | 
   Tommy Hansen (01-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tommy Hansen
 | 
 Dato :  01-06-04 20:51
 | 
 |  | 
 "Gitte Sørensen" <news@gydda.dk> skrev i en meddelelse
 news:nbhpb0h8osb931njs2d2o541bcsubkfars@4ax.com...
 > Vi købte en Cramer (inkl. kødtangen, som stadig ligger ubrugt hen)
 > sidste sommer, men har egentlig ikke fået den brugt så meget endnu  -
 > andet end til de sædvanlige flade koteletter lagt på risten.
 Jamen, så er det ikke for tidligt at komme igang    > Er der mon nogle af jer garvede brugere, der har nogle gode tips
 > angående stegetider, placering af kødet osv. som vi måske kunne lokke
 > ud af jer ??
 Et par ideer:
 Ribbensteg gnides godt ind i salt og spændes i kødtangen. Steges i øveste
 rille roterende med motor i ca. 1,5 - 2 timer - alt efter størrelse. (hele
 tangen kan udmærket i hele længden være fyldt ud med kød - gælder også
 nedestående)
 Efter behov kan der sænkes til nederste rille.
 Oksemørbrad bevikles med sliced bacon og smides i tangen og grilles
 roterende i ca. 1 time.
 2 stk svinemørbrade bevikles med bacon og grilles på samme måde.
 Udbenet lammekølle i tangen krydres efter behag og grilles roterende i 1 -
 1,5 time.
 Bøffer og lign. grilles på normal vis på risten.
 Og husk så - at kartofler, grønsager, sovse og meget andet passende kan
 tilberedes på blusene samtidig med grillningen, så Lillemor ikke behøves at
 stå inde i vognen og svede over sovsen.
 En anden vigtig ting for at få et godt resultat - er at grillmesteren har et
 godt glas vin eller en god øl i hånden    Håber I får glæde af grillen. (på tysk hedder den et fritidskøkken, hvilket
 ikke er helt ved siden af)
 Hilsen Tommy
            
             |  |  | 
    Hans Jørgen (02-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Jørgen
 | 
 Dato :  02-06-04 08:39
 | 
 |  | 
 
            Åhhhh jeg kan næsten dufte det!
 > Et par ideer:
 > Ribbensteg gnides godt ind i salt og spændes i kødtangen.
 > Oksemørbrad bevikles med sliced bacon
 > 2 stk svinemørbrade bevikles med bacon og grilles på samme måde.
 > En anden vigtig ting for at få et godt resultat - er at grillmesteren
 > har et godt glas vin eller en god øl i hånden    Og den sidste den køber jeg fuldt ud!
 vh
 Hans Jørgen
 -- 
 Masser af campingstuff på http://www.campingstuff.dk Mailto: hjh@(slet)campingstuff.dk
            
             |  |  | 
  Carsten Stage (01-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Carsten Stage
 | 
 Dato :  01-06-04 19:34
 | 
 |  | 
 
            Tommy Hansen wrote:
 > Jeg har haft min Cramer Grill siden 1998 og har kun haft gode
 > oplevelser med den. Jeg har modellen med tre blus og støbte
 > alu-sider, da jeg synes modellen med de tynde stålsider var lidt
 > vakkelvorn.
 > Et tip: køb også en original kødtang, hvor kødet kan spændes op og en
 > grillmotor (batteridrevet).
 Absolut enig... I Pinsen blev der grillet 3 store kyllinger samtidigt på min
 Cramer, der er modellen som Tommys - men dog kun med 2 blus. Dagen efter
 stod den på børnefødselsdag med tilhørende burgerparty. Her kommer Crameren
 til kort og kulgrillen vinder.
 > Vi har grillet oksemørbrade, lammekøller, hele kyllinger,
 > culotte-stege m.m. - det er kun fantasien der sætter begrænsninger
 > for hvad man kan lave på den.
 Enig igen, selvom at jeg foretrækker en kulgrill til det meste, vil jeg
 alligevel ikke undvære min Cramer, der fungerer som et komplet udendørs
 komfur. Der kan sagtens grilles kyllinger og hele stege på den, og de bliver
 helt fortrinlige. Men bøffer og mindre stege bliver stadig bedst på en
 (rigtig) kul grill. Derfor har jeg også min Weber Go-Anywhere med.
 Men som sagt, Crameren vil jeg altså også have til rådighed.
 -- 
 Med venlig hilsen,
 Carsten Stage
 Campinginteresseret? Se http://campingstuff.dk |  |  | 
   Søren (02-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Søren
 | 
 Dato :  02-06-04 09:08
 | 
 |  | Hvad med den nye Cobb grill er der en der har prøvet den.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Sten Bo (02-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sten Bo
 | 
 Dato :  02-06-04 08:11
 | 
 |  | 
 
            Kaj Olsen wrote:
 > Jeg har overvejet en af disse Cramer grill, er der nogle som kan
 > kommentere positiv / negativ.
 >
 > Overvejede først en Cadac grill, men syntes det er for dårligt en
 > grill til en formue, skal udstyres med et pap rør fra toilet papir,
 > for at virke bare nogenlunde ordentligt hvis det blæser.
 >
 > Mvh
 > Kaj Olsen
 Prøv også at ryge/ grille et par Laksesider.   (Bedst på BTN pladser.)
 Vi har "købt" en megga bærepose rygesavsmuld hos røgemanden på havnen  -
 en 10 er. Husk at ta en bærepose med - lægger nivoet    For eks Aldi har nogle ferskfrosne sider til 30-40 kr stk.
 Med grillen klar og kullene ude i siderne, alu bakke i midten - lægges
 laksesiderne på risten - drys med salt og peber. og kaster et par
 håndfulde rygesmuld på kullene i hver side. Læget på. Så lukker man
 topluften til småt,  den underste stadig åben. Og venter 10 min.
 derefteter 2 håndfulde mere og 10 min senere er fisken klar. Tilbehør må
 du selv om - de æder - og bæller den gode vin der selvfølgelig skal til.
 Jeg fik de 2 kulbakker der samler kullene ude i siderne - og de virker
 fint - sådan at de forlænger brændetiden af kullene, men også sænker
 temperaturen en anelse.
 Griller man bøffer og andet over dem mens der er en bakke med tilbehør i
 midten, er arealet med meget varme noget mindre. Skal det gå stærkt -
 ikke en fordel.
 Ellers fint.
 Hilsen Sten Bo
            
             |  |  | 
  Steen Jakobsen (02-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Jakobsen
 | 
 Dato :  02-06-04 15:02
 | 
 |  | 
 
            >
 >
 > Prøv også at ryge/ grille et par Laksesider.   (Bedst på BTN pladser.)
 >
 > Vi har "købt" en megga bærepose rygesavsmuld hos røgemanden på havnen  -
 > en 10 er. Husk at ta en bærepose med - lægger nivoet    >
 >
 > For eks Aldi har nogle ferskfrosne sider til 30-40 kr stk.
 >
 > Med grillen klar og kullene ude i siderne, alu bakke i midten - lægges
 > laksesiderne på risten - drys med salt og peber. og kaster et par
 > håndfulde rygesmuld på kullene i hver side. Læget på. Så lukker man
 >
 > Jeg fik de 2 kulbakker der samler kullene ude i siderne - og de virker
 > fint - sådan at de forlænger brændetiden af kullene, men også sænker
 > temperaturen en anelse.
 >
 > Griller man bøffer og andet over dem mens der er en bakke med tilbehør i
 > midten, er arealet med meget varme noget mindre. Skal det gå stærkt -
 > ikke en fordel.
 > Ellers fint.
 >
 > Hilsen Sten Bo
 På en Cramer grill ??????????????????
 Hilsen, Steen Jakobsen.
            
             |  |  | 
   phk (02-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : phk
 | 
 Dato :  02-06-04 15:31
 | 
 |  | 
 "Steen Jakobsen" <noway@nopost1.tele.xx> skrev i en meddelelse
 news:40bddded$0$518$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > På en Cramer grill ??????????????????
 Se www.usenet.dk/netikette  om hvordan du skærer det væk du ikke kommenterer
 og lader det stå du kommenterer - så vi andre kan følge med i hvad du
 diskuterer.
 Det er aldeles umuligt at se hvad du kommenterer på!
 -- 
 Per, Esbjerg
            
             |  |  | 
    Steen Jakobsen (03-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Jakobsen
 | 
 Dato :  03-06-04 15:00
 | 
 |  | 
 "phk" <phk_stopspam@esenet.dk> skrev i en meddelelse
 news:40bde497$0$140$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > Se www.usenet.dk/netikette  om hvordan du skærer det væk du ikke
 kommenterer
 > og lader det stå du kommenterer - så vi andre kan følge med i hvad du
 > diskuterer.
 >
 > Det er aldeles umuligt at se hvad du kommenterer på!
 Det burde faktisk være indlysende at jeg kommenterer på det hele. At manden
 taler om at ryge fisk og grille med kul på en Kramer grill. Jeg kan faktisk
 ikke se at jeg kan klippe meget mere væk. Tråden handler om Kramer grill, så
 var det jo jeg tænkte at de Kramer grill jeg kender er gas grill, men måske
 er jeg galt informeret?
 Hilsen, Steen Jakobsen og undskyld at jeg blander mig i gruppeejernes tråd.
 Jeg begynder at forstå en vis persons grunde til at opføre sig som han gør.
            
             |  |  | 
     Sten Bo (03-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sten Bo
 | 
 Dato :  03-06-04 18:42
 | 
 |  | 
 
            Steen Jakobsen wrote:
 > "phk" <phk_stopspam@esenet.dk> skrev i en meddelelse
 > news:40bde497$0$140$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >>
 >> Se www.usenet.dk/netikette  om hvordan du skærer det væk du ikke
 >> kommenterer og lader det stå du kommenterer - så vi andre kan følge
 >> med i hvad du diskuterer.
 >>
 >> Det er aldeles umuligt at se hvad du kommenterer på!
 >
 > Det burde faktisk være indlysende at jeg kommenterer på det hele. At
 > manden taler om at ryge fisk og grille med kul på en Kramer grill.
 > Jeg kan faktisk ikke se at jeg kan klippe meget mere væk. Tråden
 > handler om Kramer grill, så var det jo jeg tænkte at de Kramer grill
 > jeg kender er gas grill, men måske er jeg galt informeret?
 >
 > Hilsen, Steen Jakobsen og undskyld at jeg blander mig i gruppeejernes
 > tråd. Jeg begynder at forstå en vis persons grunde til at opføre sig
 > som han gør.
 Min senile fejl - jeg har en Weber - Brug låget - Men også en gammel
 hvid emaileret Cramer-  altså.- Beklager og jeg forstår din
 forbavselse - dog ikke alle tegnene.
 Blander sig. Ordet er da frit og netop meningen i med  bedat og
 nyhedsgrupper.  Alle kan deltage - hvorfor skulle man elles udveksle
 oplysninger i et offentligt rum. Jeg tror, at man og jeg, blev forbavset
 over alle spørgsmålstegnene der kan virke voldsomt.  Megen tegnsætning
 virker som at der råbes (er vel meningen?) og der er så nogle deltagere
 i nyhedsgr. der simpelthen sætter filter på indlæg med lange rækker af
 kapitaler eller tegnsætning sådan at man slipper for indlæg af typen.
 Man gider ikke at blive tilråbt. - Men helt fint med din uddybning da
 det gir lejlighed til at hente sagen ind igen, håber jeg da - Godt ord
 igen    For øvrigt laver vi også røgede lammekøller, ribben og kyllingelår osv.
 ....På en Weber!
 God sommer    Hilsen Sten
            
             |  |  | 
      Steen Jakobsen (03-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Jakobsen
 | 
 Dato :  03-06-04 21:18
 | 
 |  | 
 
            > Min senile fejl - jeg har en Weber - Brug låget - Men også en gammel
 > hvid emaileret Cramer-  altså.- Beklager og jeg forstår din
 > forbavselse - dog ikke alle tegnene.
 Ja jeg tænkte jo nok at det var fordi jeg holdt for længe på tasterne. Det
 var der nu ikke noget alvorligt ment med.
 God sommer til dig også, og forøvrigt har jeg de samme interesser med hensyn
 til røgesmul og lignende, derfor forbavselsen    Mvh, Steen Jakobsen.
            
             |  |  | 
   Sten Bo (03-06-2004) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sten Bo
 | 
 Dato :  03-06-04 06:39
 | 
 |  | 
 
            Steen Jakobsen wrote:
 >> Prøv også at ryge/ grille et par Laksesider.   (Bedst på BTN
 >> pladser.)
 >>
 >> Vi har "købt" en megga bærepose rygesavsmuld hos røgemanden på
 >> havnen  - en 10 er. Husk at ta en bærepose med - lægger nivoet    >>
 >>
 >> For eks Aldi har nogle ferskfrosne sider til 30-40 kr stk.
 >>
 >> Med grillen klar og kullene ude i siderne, alu bakke i midten -
 >> lægges laksesiderne på risten - drys med salt og peber. og kaster et
 >> par håndfulde rygesmuld på kullene i hver side. Læget på. Så lukker
 >> man
 >
 >>
 >> Jeg fik de 2 kulbakker der samler kullene ude i siderne - og de
 >> virker fint - sådan at de forlænger brændetiden af kullene, men også
 >> sænker temperaturen en anelse.
 >>
 >> Griller man bøffer og andet over dem mens der er en bakke med
 >> tilbehør i midten, er arealet med meget varme noget mindre. Skal det
 >> gå stærkt - ikke en fordel.
 >> Ellers fint.
 >>
 >> Hilsen Sten Bo
 >
 >
 > På en Cramer grill ??????????????????
 >
 > Hilsen, Steen Jakobsen.
 Hvad kommeterer du?
 Kan du ikke li fisk?
 Er det religiøst?
 Hvad er problemet?
 Man kan da ha 2 grill !
 Hilsen Sten B   |  |  | 
 |  |