/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mandelslik-
smuller54 har modtaget 30 point for dette tip
Fra : smuller54
Vist : 614 gange

Dato : 22-07-13 12:44

Her noget, som man kan blive afhængig af:

Jeg har forsøgt mig frem til den rigtige konsistens og metode, da min italienske købmand var udsolgt.


Mandelbar :
Ingredienser:
200 g mandler
150 g sukker
½ del vand.
½ spsk. eddike (frugteddike- jeg brugte hyldeblomst eddike)
Korn fra en stang vanilje
Et meget lille drys salt
En lille bradepande beklædt med bagepapir
De 200 g mandler ristes let på panden, med et meget lille drys salt, til man ser de tager lidt farve/ popper lidt
De hældes over på bradepanden med bagepapir.
Sukkermassen:
Sukker og vanilje blandes sammen- (man tager en lille portion sukker fra, som man blander sammen med skrabet fra vaniljen på et skærebræt med den flade side på kniven)
Vand og sukker/vanilje og eddike kommes på panden under god varme- men der skrues ned
Nu bobler det hele lystigt- men lad dig ikke snyde- du skal røre hele tiden og holde øje med bunden. Tålmodighed- det skal gå langsomt og endelig ikke for høj varme.
Når farven i bunden er let gylden er det færdigt- det snyder hvis man kun ser på de lyse bobler i overfladen. Faktisk lidt som når man laver bolsjer. Bortset fra at der må det ikke blive gyldent ? herfra skal man være meget forsigtig- sekunder før det branker.


Tag panden af blusset for en sikkerheds skyld og:
Hæld mandlerne tilbage i massen. Sørg for at alle dækkes-det hældes over i bradepanden. Det samles så det bliver en ensartet firkant/rektangel. Efter ca. 2 min. bruges bagepapiret til at løfte massen sammen, til at det er nogenlunde ens i højden. Når det føles samlet, vendes det over på et nyt stykke bagepapir.
Tryk lidt ovenpå bagepapiret. Flyt hele tiden bradepanden hen til et køligere sted, så kan man forme pladen, mens den afkøler. Vend det et par gange når det er til at røre ved.
Når den er afkølet men stadig lidt lun, kan den skæres i stykker hvis man vil have lige stykker, skal den altså være meget lun ellers flækker den i brud


 
 
Bedømmelse

Fra : jøjø


Dato : 22-07-13 12:57

mums

Bedømmelse

Fra : droslerne


Dato : 22-07-13 13:59

vi prøver, det lyder dejligt

Bedømmelse

Fra : ebg_888


Dato : 22-07-13 17:36

Det ser for svært ud at lave, til at jeg tør kaste mig ud i det.
Men lækkert uden tvivl, hvis man er ferm i et køkken.

Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 22-07-13 18:20

Det er ikke svært, jeg har måske fået sat mange ord på, for at beskrive processen. Det er ikke mere besværligt end at lave brunede kartofler :)


Bedømmelse

Fra : kenwood


Dato : 22-07-13 19:01

tror det noget nemmere at rykke proppen af en kold tuborg

Bedømmelse

Fra : katekismus


Dato : 22-07-13 21:18

Tak, tror også jeg bliver afhængig


Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 174033
Tips : 31690
Nyheder : 719565
Indlæg : 6386475
Brugere : 218292

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste