/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjemmelavede Chokoladeskaller
Sandvad261 har modtaget 30 point for dette tip
Fra : Sandvad261
Vist : 850 gange

Dato : 05-02-13 23:23

Chokoladeskaller er nu slet ikke så svære at lave, men skal du ud og købe dem koster det kassen.
For at lave disse skaller, skal du bruge nogle silikoneforme for eks. dem til Cupcakes.
Her fylder du så den smeltede chokolade op i formen ca. 3/4 op, op så vender du den sådan at chokoladen nu løber ud igen, men samtidig skal du dreje den rundt, så du dermed får et ensartet lag af chokolade op af siderne.
Derefter sætter du den fra dig med bundet i vejret på en rist, så den kan dryppe ordentlig af, og når den har det, så vender du den om igen, og lad den så gerne stå til næste dag, eller bare nogle timer, så chokoladen kan nå at blive tør.
Nå men nu skal vi så hen og ha' fjernet silikoneformen, her løsner du nok så forsigtig kanten på formen hele vejen rundt, og når du er ca. halvt nede, så kan du nemt med højre og venstre tommel og pegefinger på hver side lige krænge formen helt af.
Nu sidder du jo nok og tænker det der er meget svært, det er det slet ikke, prøv det og øvelse har altid givet mester.

 
 
Bedømmelse

Fra : prio


Dato : 05-02-13 23:51

Må prøves

Bedømmelse

Fra : pepsimax


Dato : 06-02-13 11:31

Hej

lyder som et godt tip

pepsimax

Bedømmelse

Fra : jøjø


Dato : 06-02-13 14:00

lækkert

Bedømmelse

Fra : fun2


Dato : 06-02-13 14:08

Vi mangler blot en beskrivelse af den rette opvarmning (bl.a. temperatur) af chokoladen, så ville det være et perfekt tip.

Kommentar

Fra : Sandvad261


Dato : 06-02-13 16:17

Til Fun2
Chokolade er ikke bare chokolade, der findes forskellige slags, ægte og uægte chokolade, den uægte er for eks. de ellers så berømte chokoladeknapper, dem kan man bare varme op i vandbad, og når det så er flydende, så kan man overtrække sine basser.
Jeg bruger selv den chokolade der hedder CALLEBAUT en 60% mørk chokolade, som smager skønt, men den skal tempereres

Temperering:
Opvarm i vandbad chokoladen til MAX 45 grader.
Kom nu lidt ekstra chokolade i den smeltede, og foretag nu en langsom afkøling ned til 27 grader, derefter hæver du temperaturen til MAX 33 grader.
Det ser meget bøvlet ud, og det er det også.
Der er jo hvid - lys og mørk chokolade, og de skal IKKE tempereres med de samme temperaturer, men køber man en ordentlig chokolade er det vist på pakningen hvilke temperaturer der er gældende for netop denne chokolade ( læs CALLEBAUT )
Da' jeg er gammel bagersvend og på efterløn, så nyder jeg at gå og pusle med de søde sager, så derfor har jeg sat nogle penge i en temperingsmaskine den hedder Chocolatier electronique købt ovre i England af et firma som jeg varmt kan anbefale.
Maskinen viser med nogle lamper hvad man skal gøre og hvor når, og man får en perfekt ægte chokolade at arbejde med.
Hej.

Bedømmelse

Fra : Jan4100


Dato : 06-02-13 16:19

umm

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 174586
Tips : 31740
Nyheder : 719565
Indlæg : 6390151
Brugere : 218361

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste