/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Æbleflæsk - rationalisering
smuller54 har modtaget 20 point for dette tip
Fra : smuller54
Vist : 1633 gange

Dato : 01-12-11 19:44

Jeg fik lige en opgave igen i år, skulle lave æbleflæsk til en fætter/kusinefest, som mine børn skal til. De kan overhovedet ikke undvære min "fynske" æbleflæsk. Men flokken er blevet større.
Gode råd var dyre.
Jeg havde anskaffet mig denne:
http://www.eriksminde-gaardbutik.dk/til-frugt-grontsager/75-aebleskraellemaskine.html

jeg brugte den sidste år til æbleflæsk på denne facon. Og i år supplerede jeg med bacon i ovnen.
Så blev det overkommeligt:

Æbleflæsk til mange:
20 æbler (bella boscop eller ingrid marie)
Ca. 1 kilo bacon i stykker eller også kendt som røget flæsk. (Superbest har hjemmelavet bacon i stykker som egner sig fortrinligt)
Hvis man vælger bella boscop, skal de muligvis have lidt sødt undervejs ( rørsukker eks.)
Med en æbleskrællermaskine går det nemt at ordne de 20 æbler.

En tur igennem maskinen og de er skrællet og skåret i skiver. Æblet tages af og skæres halvt igennem. Lægges i et fad med vand. (Nogle gange skal der lige gåes efter for kerner mv.)

Bacon/røget flæsk skæres i skiver ( tynde men ikke som sliced bacon) 3-4 mm, vil jeg anbefale.
Ovnen stilles på 200 grader hvis det er varmluft. Skiverne lægges i en bradepande med bagepapir. De steges til de er gennemstegt og sprøde.

Det kræver 2 hold med ca. 1 kilo bacon.
Når første hold er færdigt, lægges de på en tallerken, og fedtet hældes fra i en skål.
Andet hold det samme.

Første hold æbler, svarer ca. til 10 æbler til en stor pande. Vandet sies fra. Tilsæt fedt fra bacon på panden- tilsæt æblestykkerne, og herefter lidt mere af fedtet dryppes over.
Start med god varme og skru ned efterhånden som væden forsvinder.

Det er ikke æblemos, så der vendes forsigtigt. Når væden er forsvundet, steges til der er lidt farve på æblestykkerne. Noget vil blive til mos mere end andet. Det kommer an på æblesort.
Første omgang æbler hældes over i et ovnfast fad.
Næste hold det samme. Resten af fedtet bruges. Æblemassen oveni fadet over første lag.
Bacon skæres i 1 cm stykker som spækkes oveni æblemassen- ligesom et pindsvin. Så tæt som muligt.
Hvis det skal bruges dagen efter eller flere dage efter- tilbageholdes noget af bacon- som lægges i små stykker ovenpå – når det skal opvarmes til dagen.



 
 
Bedømmelse

Fra : AG112


Dato : 01-12-11 19:55


FIN,FIN ÆBLEFLÆSK.
JEG PLEJER AT BRUGE LIDT BRUN FARIN, DET GIVER EN GOD FARVE.
MVH AG112

Bedømmelse

Fra : Teil


Dato : 01-12-11 20:01

jo

Bedømmelse

Fra : frieda


Dato : 01-12-11 20:02

Sikkert en lækker æbleflæsk, men sjældent at man har brug for at lave æbleflæsk af den størrelsesorden

Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 01-12-11 20:19

god ide med farin for farven

frieda- opgaven og tippet var jo at det var til mange

Kommentar

Fra : smuller54


Dato : 01-12-11 20:57

mange og mange er jo et difust begreb, her i familien bliver sådan et fad nemt spist når vi er 12 personer.


Bedømmelse

Fra : slander


Dato : 01-12-11 23:38

Fin stordrift

Bedømmelse

Fra : aasenissum


Dato : 01-12-11 23:38

jow smuller, vi er helt enige, kan jeg se. for flere år siden berømmede jeg i et tip den omtalte æbleskræller, som bare er virkelig god. da jeg købte den, var den temmelig dyr, men i år har jeg set en næsten magen til hos kop og kande, til under en hund. mir barnebarn, lige fyldt 3 er også
ret begejstret.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177414
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407822
Brugere : 218875

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste