/ Forside/ Interesser / Rejser / Camping / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Camping
#NavnPoint
Nordsted1 8094
katekismus 1655
piaskov 1410
dova 1350
henrikkre.. 1330
alka 1272
refi 1024
transor 1015
Benjamin... 850
10  ans 800
GPS i Schweiz
Nordsted1 har modtaget 30 point for dette tip
Fra : Nordsted1
Vist : 906 gange

Dato : 23-06-08 14:45

Info til Kandu'er som kunne tænkes at kører igennem Schweiz.


Schweizisk politi nupper GPS'en

Hvis sommerferiens campingtur går til eller gennem Schweiz, skal man passe på. GPS'en risikerer at blive konfiskeret, hvis den indeholder data over vejstrækninger, som hastighedsovervåges.
I Schweiz slår myndighederne hårdt ned på bilister, som kører rundt med en GPS, der indeholder data over strækninger med automatisk hastighedskontrol. Det har flere GPS'er fra fabrikken, blandt andre modeller fra Mio og TomTom. Garmins GPS'er har derimod ikke denne funktion.
Mange er slet ikke klar over, at deres gps har den funktion, men uanset om den er i brug eller ej, giver den nye lovgivning myndighederne mulighed for at give bøder og beslaglægge bilisternes navigationsanlæg. Derfor anbefales det at man enten fjerner softwaren eller lægger navigationsanlægget i bagagerummet, når man kører i Schweiz,
Hvis bilisterne stoppes med det ulovlige GPS-udstyr, konfiskeres det, og der vanker en bøde oven i hatten.
Den nye og stramme GPS-lovgivning trådte i kraft i begyndelsen af januar i 2007, og du advares mod at bruge de ulovlige navigationsanlæg, hvis bilturen går til alpelandet.


God sommer/ferie til jer alle


 
 
Bedømmelse

Fra : Kortoververden


Dato : 23-06-08 15:07Bedømmelse

Fra : piaskov


Dato : 23-06-08 15:29

hold da op. Det er rart at vide . Ferie budgettet skal ikke rammes mere end nødvendigt er.

Bedømmelse

Fra : stilkene


Dato : 23-06-08 15:45

Rart at blive påmindet.

Bedømmelse

Fra : IBM760


Dato : 23-06-08 15:46

Nedenstående er hentet fra fdm's side:

Citat
Mange navigationsanlæg bliver ulovlige i Schweiz
Schweiz forbyder nu brug af navigationsanlæg, der har informationer om politiets fartkontroller installeret.
Mange af de almindelige navigationsanlæg til bilen har som standard dette system, og bliver derfor nu ulovlige at bruge i Schweiz.

Konsekvenser
Det kan få konsekvenser for de danskere, der har planer om tage bilen til Schweiz. Danskere, der overvejer at tage på ferie i eller køre gennem Schweiz, bør sikre sig at deres navigationsanlæg ikke har oplysninger om fotofælder installeret.

Ny lovgivning
En ny lovgivning i Schweiz gør nemlig mange navigationsanlæg ulovlige, fordi de er udrustet med et system, som med stor præcision advarer bilisterne om f.eks. fotofælder. Dette system sidestiller de schweiziske myndigheder med de små advarselsradarer, som i dag er forbudt mange steder i Europa.


Ny lovgivning forbyder mange GPS'er


Chefjurist Lars Ellegaard
”Mange er slet ikke klar over, at deres anlæg har den her funktion, men uanset om den er i brug eller ej, giver den nye lovgivning myndighederne mulighed for at give bøder og beslaglægge bilisternes navigationsanlæg. Derfor anbefaler vi, at man enten fjerner softwaren eller lægger navigationsanlægget i bagagerummet, når man kører i Schweiz, og anvender et almindeligt vejkort eller en ruteplan til at finde vej”, siger chefjurist, Lars Ellegaard fra FDMs juridiske rådgivning.

Udmeldingen om den nye lovgivning kommer forud for en af de store kør-selv højsæsoner: skiferien. Alene i januar har FDM solgt 1.500 vejmærkater til Schweiz. Dette tal forventes dog at stige inden for de næste par uger, når skiferiesæsonen for alvor går i gang. ”Schweiz er et af Europas store transitlande, når det gælder bilferier til fx Frankrig og Italien, så mange danskere vil blive berørt af den nye lovgivning, når man sammenholder det med, at navigationsanlæg til bilen også er i voldsom vækst”, siger Randi Voldbakken, feriekonsulent hos FDM.


FDM har kontaktet de førende udbydere af navigationsanlæg for at gøre opmærksom på de nye regler i Schweiz, ligesom det forventes at det nye regelsæt vil blive drøftet i FIA, som er
sammenslutningen af verdens bilklubber.

Må ikke importeres
I henhold til den schweiziske færdselslov må advarselssystemet, hverken sættes i omløb dvs. fremstilles, importeres, videregives eller sælges eller være indbygget eller blive anvendt i køretøjet. Er man i tvivl, om ens navigationsanlæg har systemet, anbefaler FDM, at man kontakter leverandøren.
Bedømmelse

Fra : Jesper_wood


Dato : 23-06-08 15:51

Takker, skal selv afsted.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 176976
Tips : 31938
Nyheder : 719565
Indlæg : 6404941
Brugere : 218809

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste