/ Forside/ Interesser / Dyr / Hunde / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Hunde
#NavnPoint
Birgitta 18528
Nordsted1 6865
bevi54 6505
Jernladyen 4457
dova 4371
qfha 3911
knh15 3385
k.j.k 3376
vaxen 2670
10  ans 2567
Spor på min måde
lunadc har modtaget 5 point for dette tip
Fra : lunadc
Vist : 1167 gange

Dato : 05-04-06 11:55Obs. dette skal på ingen måde ses som et færdigt koncept, jeg skriver bare hvordan jeg har indøvet spor med min hund.

Du skal bruge en fint klippet græsplæne eller en kornmark hvor kornet lige er kommet op.
Det må ikke være et sted hvor der lige har gået masser af mennesker, dvs. hvis du bruger en boldbane så gør det tidligt om morgnen inden der kommer folk.
Du skal bruge 3 pinde i en god farve som er til at se, et fast halsbånd eller kædehalsbånd men ikke i kvæl og en line på ca. 3 m. desuden skal du bruge en masse godbidder og det skal være nogle rigtig gode fx små stk. pølse, kødboller, kattemad eller lign.
De skal være små til en hund af labrador str. Er en ¼ kødbolle, af de små man køber frosne nok, de kan skæres når de er knap optøede det er nemt.
Det første spor blev lagt i medvind, start med en pind læg så en godbid ved pinden og gå med små skridt fremad, i det du lægger en godbid i hælen af hvert fodspor, græsset skal være så højt eller godbidderne så små, at hunden ikke kan se dem, men skal bruge næsen for at finde dem, i starten må der ikke være mellemrum mellem fodsporene, lad dem bare overlappe. Du går ligeud ca. 5 til 10 m til en hund i lab. Str. Til slut lægger du 5-6 godbidder, Start med 3 af disse spor med mindst 2 m. i mellem og alle i medvind, når du er færdig med at lægge dem alle 3 så kan du gå det første.
Få hunden til at side ca. 1 m fra den første pind, linen skal gå under maven på hunden og komme ud mellem bagbenene, når du har placeret linen har du fat i den tæt op af hundens bagben, ikke så tæt at linen genere hunden, men så tæt at du har helt styr på den, tag nu hunden i halsbåndet og før den hen til startpinden, og slip halsbåndet, nu står du bare stille holder lidt igen hvis hunden vil gå væk, og afventer bare de aller fleste hunde vil selv få færden af den første godbid, som ligger op af pinden og de vil sænke næsen og tage godbidden, ros ganske stille og slæk ganske lidt på linen, lad hunden være, slæk på linen hvis hunden søger frem mod næste godbid og ros stille og roligt sådan fortsætter du hold igen og vær stille hvis hunden søger ud til siden og ros når den søger fremad, der må ikke skælles ud på spor aldrig.
Du fortsætter stille og rolig, hold igen hvis hunden går for hurtigt frem og ros stille og rolig, når hunden når slutningen klapper du den og roser, medens den spiser de sidste godbidder, start de næste spor på samme måde, nu skulle hunden gerne have fattet lidt af ideen så det går lidt hurtigere, pas på at hunden ikke får for meget fart på den skal gå i et roligt tempo med næsen i jorden hele tiden, løfter den hovedet for tit så skal der flere godbidder på, løfter den hovedet når den spiser godbidderne skal de være mindre og blødere, de skal bare glide ind idet den går fremad.
Sådan 3 spor om dagen er fint de første uger. Når hunden går disse spor sikkert og roligt udvider du længden stille og rolig, du laver skridtene lidt længere og laver ophold mellem godbidderne, husk at gå langsomt frem, hvis hunden går for stærkt eller løfter hovedet så gå 3 skridt tilbage igen dvs. start med begynder sporet igen og byg langsomt på.
Når hunden går ligeud i medvind fint så begynd at lægge tilsvarende spor i sidevind når de er perfekte så bygger man dem sammen men det tager lang tid.
Rigtig god fornøjelse.


 
 
Bedømmelse

Fra : bvh


Dato : 05-04-06 12:22

Der er mange måder at gøre det på

Kommentar

Fra : lunadc


Dato : 05-04-06 12:40

Hej bvh
Der er nemlig rigtig mange måder at gøre det på, hvorfor kommer du ikke med din måde?

Bedømmelse

Fra : ockendon


Dato : 05-04-06 12:43Bedømmelse

Fra : nocom


Dato : 05-04-06 12:56


Fint!

Bedømmelse

Fra : modersvilje


Dato : 05-04-06 13:07Bedømmelse

Fra : droslerne


Dato : 05-04-06 13:29

Til dem der ikke har prøvet sådan før er det et rimelig tips

Kommentar

Fra : Cirkelinedk


Dato : 05-04-06 13:30

godt for en første gangs hunde ejer som mig..

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 174197
Tips : 31708
Nyheder : 719565
Indlæg : 6387650
Brugere : 218312

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste