Ja, det kunne være sjovt...
også min nabo har foreslået at vi opretter et lokalt gade øl bryggeri.
Nogle vil kunne huske da man lavede "hjemmebrændt" af gær og sukker,
med primitive destilations apparater; det smagte forfærdeligt, selv kamufleret som ægge-likør.
Som i Norge, hvor man først bygger skorstenen med indbygget destilations anlæg,
lovligt at opføre, forbudt at anvende...
Og da vi fremstillede "vin" af æbler eller anden frugt,
nogle havde midlertidig succes med færdige pakkeløsninger af gær og anden tilsætning...
Snart blev importere vine fra eksempelvis Portugal lige så billige og bedre.
Angående øl fremstillede min norske kollega noget noget værre sprøjt...
der måtte fortyndes med lys øl for at kunne drikkes.
Så måske er jeg blevet negativt forud indtaget gennem tiderne...
Selv køber jeg for tiden en udmærket "Rostocker" til under en halv Euro pr halv liter dåse uden pant.
Naturligvis kun fremstillet af vand, gær, malt og humle, efter det tyske Reinheits Gebot.
Det kan man vanskeligt konkurrere med økonomisk i et lille privat bryggeri,
men jeg anerkender, der er udfordringer i at fremstille sine egne special øl.
Svend, der gerne bidrager som smags dommmer...