/ Forside/ Interesser / Dyr / Hunde / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Hunde
#NavnPoint
Birgitta 18528
Nordsted1 6865
bevi54 6505
Jernladyen 4457
dova 4371
qfha 3911
knh15 3385
k.j.k 3376
vaxen 2670
10  ans 2567
Ingen løbetid...
Fra : Birgitta
Vist : 2338 gange
150 point
Dato : 14-01-06 11:36

Min dejlige røde retriever, Silke, kom i løbetid sidste gang 14. april 2005. Der havde været 8 måneder mellem de to sidste løbetider. Derfor forventede jeg, at hun ville komme i løbetid igen i midten af december 2005. Og fra starten af december småtissede hun også for hver 20. meter, og hanhundene blev mere interesserede i hende.....
Men hun kom aldrig i løbetid... Og nu tisser hun normalt igen, og drengene er kun lidt interesserede i hende...
Er der andre, der har oplevet noget lignende?
Jeg tænker på, om hun har sprunget løbetiden over, eller om den bare lader vente på sig?

Links til faglige forklaringer er også velkomne..

 
 
Kommentar
Fra : lillian


Dato : 14-01-06 11:57


Min tæve var der ½ år imellen men sprang 1 løbetid over ----- 1 år
før hun var løbsk igen
nu er det helt normal ½ år i mellem løbetiden
hilsen
lillian


Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 14-01-06 12:02

lillian, dine hunde er ikke så store. Så er det normalt med ½ år mellem løbetiderne... Men dengang hun sprang en løbetid over, småtissede hun så, som om hun var ved at komme i løbetid??
På hvilken årstid var det, at hun sprang løbetid over, og hvor gammel var hun?

Min Silke fylder 4 i starten af april, så hun SKULLE da være voksen..

Kommentar
Fra : lillian


Dato : 14-01-06 12:21Det var om i April for 3år siden
hun var 3 år gammel og jeg tog hvalpe på tæven året efter
hun fik 3 hvalpe
jeg kan ikke huske om hun små tissede da hun ikke kom i løb
men alt er nu normal igen
håber at det også bliver det hos dig
hilsen
lillian


Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 14-01-06 12:27

Nåh, så har det ikke noget med årstiden at gøre...
Men hvis Silke springer helt over, så kan der jo gå lang tid, før hun kommer i løbetid igen...


Kommentar
Fra : skagensnero


Dato : 14-01-06 12:53

Hej

Det kan væer forskelligt hvor synlig en hunds løbetid er, jeg har selv oplevet at vi faktisk ikke opdagede hunden var i løbetid, og der havde ikke været synligt blod eller andet, ligesom han hunden ikke viste den store interesse, selv om tæven skulle være i løbetid.

Så jeg ville tage det med ro denne ene gang, og hvis der så er samme møbnster til april, ville jeg få dyrlægen til at tage en prøve på hunden, så I kan få undersøgt om hun er i løbetid.

Du ønskes alt mulig held og lykke med den dejlige hund og god weekend

Skagensnero

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 14-01-06 13:06

Hej, skagensnero..
Silke har jo været i løbetid før, og det plejer ikke at være til at overse...

Men du mener, at hun skulle komme i løbetid næste gang i april? Hvorfor det? Hvis hun helt springer en løbetid over, -eller hvis hun ubemærket har været i løbetid, -burde hun så ikke komme i løbetid igen i midten af august 2006?

Accepteret svar
Fra : maleneoredsen

Modtaget 150 point
Dato : 14-01-06 13:40

Hej Birgitta

Det kunne lyde som om din tæve har haft en "hvid" løbetid, dvs. at hun ikke bløder, men dog er i løbetid. En af vores venner har en FT goldentæve som kun kommer i løbetid 1 gang om året, men det er meget forskelligt. Vores tæver kan godt trække deres løbetid 2-3 måneder nogle gange, så prøv at vente lidt, måske er den på vej...

Malene
www.partridge.dk


Kommentar
Fra : skagensnero


Dato : 14-01-06 13:49

Hej

Marlene nåede lige at komme i forkøbet, da jeg tror det er det samme der er sket for din hund, som jeg også har oplevet.

Tæven der sprang en løbetid over var 4½ år, og hun har siden været i løbetid, og venter nu hvalpe, så naturen kan være mærkelig.

Håber næste løbetid går helt normalt

Mange hilsner

Skagensnero

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 14-01-06 13:54

Pudsigt nok, så er ingen af hendes to veninder, -som hun plejer at være i løbetid sammen med -kommet i løbetid endnu.

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 14-01-06 19:18

Tæven, vi venter på en hvalp fra, kommer kun i løbetid hver 11. måned.
Jeg ved faktisk ikke, om kulden kan have indflydelse på løbetiderne. Hvis hunden levede i naturen, ville hvalpene jo have væsentlig større chance for at overleve, hvis det er varmere, så måske har hunden en indbygget "forskubber", der går i gang, hvis det er koldt??

De to tæver vi har haft, er begge blevet steriliseret efter 1. og 2. løbetid p.g.a. sygdom, så jeg har ingen personlig erfaring med det.

Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 14-01-06 19:25

Det er nemlig lige det, jeg tænker på, Jette...

Måske kan hundene ligefrem forudsige, at det vil blive for koldt sidst på vinteren, -der hvor eventuelle hvalpe ville blive født... --Så skulle der komme en kold periode i slutningen af februar-starten af marts...

Men hvis det var tilfældet, så ville andre vel også opleve, at deres hundes løbetider bliver skubbet lige nu...

De tæver, jeg har haft før (berner sennen) kom også kun i løbetid én gang om året..


Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 14-01-06 19:50

Det er bestemt muligt, Birgitta. Jeg er i hvert fald helt sikker på, at vores Golden "ved" mange ting, hun slet ikke kan vide noget om. Fx. når min samlever er henne hos nogen, hvor hun ikke kan komme med. Hun ligger og venter på ham, og som regel passer det, at når han går ud af døren, hvor han nu end er henne, så bliver hunden urolig og vil ud. Og der er andre ting også, hun reagerer på, som hun ikke har nogen som helst forudsætning for at vide noget som helst om. Så hvorfor skulle en hund ikke også kunne vide, hvordan vejret bliver?

Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 14-01-06 20:55

I naturen må det jo være en betingelse for artens overlevelse...

Men jeg er ret spændt på, HVORNÅR Silke kommer i løbetid...

Kommentar
Fra : qfha


Dato : 15-01-06 19:06


Det er indtil videre en meget lille variation med en måned, og bestemt indenfor normalen. At tæven markerer(småtisser) er meget normalt indtil et par måneder før hun går i løbetid, men det indikerer dog, at løbetiden er på vej.

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 15-01-06 19:25

Jamen, jeg venter spændt, -og jeg lukker ikke spørgsmålet lige med det samme. Hæver højst pointsene indimellem...

Men hun småtisser ikke mere...

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 15-01-06 19:33

Ja, vente, vente, vente. Man skal ALTID vente længe på alting. Bare se den hvalp vi skulle have haft i december. Den kom slet ikke. Dvs. tæven fik ikke hvalpe nok. Så nu går der 11 mdr. til, før vi får den. Det er da heldigt/dejligt, at Nanna klarer den indtil videre.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 15-01-06 19:39

Kan du slet ikke fristes af andre hvalpe i den tid, Jette?

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 15-01-06 20:00

Næh, det kan jeg ikke. Men det gør nu ikke så meget. Vi troede jo, at Nanna kun havde nogle mdr. tilbage, da vi bestilte den. Men hun har fået det bedre, så hvis hun bliver ved med at have det, som hun har det nu, kan hun leve mange år endnu.

Tæven, der skal være mor til hvalpen er simpelthen en pragthund. Du kan læse om hende på: http://newluck.dk/ . Du skal ind under "ælskebasserne". Tæven hedder Smila. Hvis de skal af med hende (hvad jeg ikke tror), når hun er for gammel til avl, kunne jeg såmænd også finde på at købe hende. Hun lyder simpelthen som min drøm af en hund. Så jeg håber, hvalpen kommer til at ligne hende mest. (måske bortset fra det mest frække)
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 15-01-06 21:12

Nåda!! Smila er vel nok en dejlig dame! Og så er hun jævnaldrende med Silke. Vi må have været på udstilling samtidig i Ballerup. Silke fik en 3. præmie i "skønhed" men en 1. præmie i lydighed. Og folk kom hen for at høre "hvilken race" hun var... Men hun var også endnu mere splejset dengang end hun er i dag. Og dommere er ikke så vilde med den dybrøde farve, hun har.
Jeg VED jo, at Silke er den smukkeste hund i verden. Og den klogeste.

Men du må bare vente tålmodigt til det passer den unge moder at komme i løbetid igen. Jeg tror ikke, at de skiller sig af med hende bare fordi hun bliver for gammel til at få hvalpe... DET kan jeg slet ikke forestille mig!! Så du må "nøjes" med en af hendes børn. Hvem skal være far?

Det er en dejlig hjemmeside.

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 15-01-06 21:50

Jeg ved ikke, hvem den kommende far skal være. Men jeg håber, han er kønnere end den sidste, hun fik hvalpe med. Han var nikotinfarvet. Men man kan være sikker på, at den ikke fejler det mindste. Så avler Winnie ikke på dem. Jeg er også vild med den mørke farve Silke har. Eller endnu rødere. Men det er kun de såkaldte "amerikanske Golden", der har den farve, og de er ikke godkendte. Dem har de på den vildt berygtede hundefabrik, jeg heldigvis har glemt hvad hedder. Men den ligger her i nærheden et sted. Så vidt jeg husker i Haslev. Men de hvide er nu også ret flotte.

Silke er måske nok den kønneste hund i verden, når vi tager hele figuren med. Men Nanna er kønnere i ansigtet (men de er næsten ens) - og HUN er verdens klogeste. Det trodede jeg du vidste
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 16-01-06 15:13

HA!!! Silke har PAPIR på sin uddannelse!! (blære, blære) Hun mangler bare én afsluttende eksamen for at komme på universitetet!!!

Desværre har hun ikke så meget pels. Hun har godtnok faner, -lysere, med blødt fald og "silkeagtige". Men på kroppen ligner hun næsten en rød labrador. Okay, det er en meget praktisk pels når vi går tur i skoven, men den giver ikke røde bånd i udstillingsringen.

Den perfekte hund findes jo ikke, men man bliver da forelsket i den hvalp man får, uanset hvordan den udvikler sig.
Jeg er altså også lidt vild med de der flødefarvede bamsede golden retrievere. Og hvis jeg nogensinde skal have hund igen, -om 10 år eller deromkring- så bliver det sådan en. Jeg har en ide om, at de er roligere end de røde. Og til den tid er jeg folkepensionist...

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 16-01-06 17:20

Nå, nå, små slag. Nanna har skam også papir på, at hun er klog. Godt nok kun fra hun var hvalp, men hun er kun blevet klogere siden. Den eneste ulempe ved hende er at hun fiser som en ulykke. Det er så slemt, at jeg vågner af det, hver gang hun fiser. Jeg har heldigvis aldig lugtet nogle, som kan slippe sådan nogle stinkere.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Birgitta


Dato : 06-02-06 14:11

Nå, så kom Silke endelig i løbetid... Hun havde nok bare ikke lyst til at få eventuelle hvalpe allerede i slutningen af februar. Det kan jeg nu godt forstå, når jeg ser ud på vejret.

Jeg kikker lige tråden igennem og finder ud af, hvem der først gættede på at løbetiden bare var lidt forskudt..

Men tak for kommentarerne fra jer alle.

Godkendelse af svar
Fra : Birgitta


Dato : 06-02-06 14:13

Tak for svaret maleneoredsen.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173964
Tips : 31682
Nyheder : 719565
Indlæg : 6385932
Brugere : 218287

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste