/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kransekage stænger
Fra : annettemor
Vist : 4704 gange
100 point
Dato : 03-01-06 19:29

Hej

Vi skal have barnedåb lige om lidt og dertil vil jeg gerne bage krænsekage stænger - men mangler en god afprøvet opskrift.. Så kom lige med jeres..



Hej fra Annette

 
 
Kommentar
Fra : frueyde


Dato : 03-01-06 20:00

her er en opskrift jeg brugte den her til nytåret og de blev rigtig gode


Ingredienser:
½ kg. rå marcipan
175 g. flormelis
1 æggehvide


det hele æltes godt sammen og formes til kransekage, bages ved 200 grader i 10-12 min. når de er afkølet dekoreres de med glasur lavet af past. æggehvide rørt med flormelis

hilsen frueyde

Accepteret svar
Fra : marcogc

Modtaget 100 point
Dato : 03-01-06 21:33

Kransekagekonfekt og Mandelhorn


Ingredienser:
500 g marcipan
150 g sukker
100 g æggehvider
2 spsk. honning

Til nøddehorn:
mandelflager

Til kransekagekonfekt:
halve valnødder/peacannødder
hele mandler
cocktailbær

Fremgangsmåde:
(40 stykker kransekagekonfekt og 10 mandelhorn)

Marcipan og sukker blandes godt.

Tilsæt honning og 1/3 af æggehviderne. Rør til en jævn masse.

Resten af æggehviderne blandes i over 2 gange. Kan røres i hånden.

Nøddehorn: Fra massen vejes 10 stykker af á 30 g.

De rulles ud i mandelflager, så de bliver aflange. Stængerne formes til hestesko.

De sættes på bagepapir og bages i 10 min. ved 210 grader.

Kransekagekonfekt:Resten af massen kommes i sprøjtepose og sprøjtes ud på bagepapir, så der bliver ca. 40 små stykker.

Stykkerne pyntes med nødder eller bær.

Bages i ca. 7 min. ved 210 grader.



Kommentar
Fra : marcogc


Dato : 03-01-06 21:34

Kransekager


Ingredienser:
Massen til kagerne´:
250 g kransekagemasse (Odense marcipan)
125 g sukker
40 g æggehvide

Glasur:
50-100 g flormelis
lidt æggehvide


Fremgangsmåde:
Rør ingredienserne sammen. Skal den rulles tilsættes lidt mindre æggehvider! Sprøjt den ved hjælp af en sprøjtepose på bagepapir. Form dem med fingrene (der er fugtet med lidt vand - størrelsen på kransekagerne er smag og behag).

Bag dem i forvarmet oven ved 200 grader til de er gylden brun. Hvis de bages for meget bliver de tørre! Afkøl dem.

Glasur:

Sigt flormelisen i en skål. Kom æggehviderne i lidt ad gangen, mens du rører med en ske. Massen må ikke piskes fordi luftbobler er uønsket. Rør til glasuren har en sej og sprøjteagtig konsistens. Dekorér kagerne med glasuren og lad det tørre.



Kommentar
Fra : aasenissum


Dato : 04-01-06 00:07

har lyst til at tilføje, at grunden til at det er bedst at bruge melis fremfor flormelis er, at kagerne får en lidt anden struktur "mere krop". bagetid hos mig er ca. 5-6 min ved 250 grader (forvarmet ovn). råmasse foretrækkes. den billige bogø kan fint bruges, når vi ikke fester.

Kommentar
Fra : aasenissum


Dato : 04-01-06 00:08

hov glemte lige: kom evt makroner i dejen.

Godkendelse af svar
Fra : annettemor


Dato : 19-01-06 07:32

Tak for svaret marcogc. Uhaaa hvor var de bare gode..

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177409
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407779
Brugere : 218874

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste