/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvorfor bliver chokoladen hvid og lidt g~
Fra : annettemor
Vist : 8362 gange
100 point
Dato : 23-11-05 19:29

Hej

Det er ikke fordi det er for gammelt - men kan det være for varmt hvor det ligger??? Eller?????

KH Annette

 
 
Kommentar
Fra : Trine08


Dato : 23-11-05 19:31

Jeps. fordi det bliver for varmt. Smelter det blot en smule sker dette.

Accepteret svar
Fra : Nordsted1

Modtaget 110 point
Dato : 23-11-05 19:34


Spørgsmål og svar
Hvorfor bliver chokoladen hvid på overfladen?




Svar:



Hvis chokoladen bliver hvid/grå i overfladen, kan det have noget med opbevaringen at gøre. Chokolade kan holde sig i meget lang tid, hvis det bliver opbevaret korrekt. Den optimale temperatur er ca. 15 grader, mørkt og tørt.



Opbevares chokoladen ved f.eks. 25 grader i længere tid, vil kakaosmørret, som er en bestanddel af chokoladen, smelte og trænge ud på overfladen af chokoladen. Når den størkner, vil den ligge sig som en hvidlig hinde.



Man skal være opmærksom på, at også varme fra f.eks. en lampe under et skab, varmen fra en ovn under bordpladen, et skab i sollys o. lign. kan forårsage dette.

http://sliklexikon.toms.dk/830.aspx











Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 23-11-05 19:38

for koldt når det opbevaret - giver hvidt lag
http://sliklexikon.toms.dk/780.aspx

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 23-11-05 19:39

opbevares (det s manglede lige og det lille frække t kom i vejen )

Kommentar
Fra : Keldd


Dato : 23-11-05 21:42

For at undgå dette, æd det i en fart.
Keldd

Kommentar
Fra : vil.du


Dato : 24-11-05 00:32

110% enig med Keldd - væk med det

Godkendelse af svar
Fra : annettemor


Dato : 24-11-05 07:23

Tak for svaret Nordsted1.

I har helt ret - det er med at spise det i en fart.. Og mener klart også at jeg gør mit til det!!! - er trods alt høj gravid, så der kan sagtens ryge en plade eller 2..



                        

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 24-11-05 07:35

Selv tak, tja..... her bliver det nu også udryddet øjeblikkeligt, så jeg har ingen problemer med hvid chokolade.

Tillykke med den kommende baby

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 176976
Tips : 31936
Nyheder : 719565
Indlæg : 6404932
Brugere : 218808

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste