/ Forside/ Interesser / Fritid / Biler / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Biler
#NavnPoint
dova 36582
alimak 21585
EA_HS 19179
refi 16217
Cortina01 14584
pallenoc 13678
transor 13518
3773 13117
geu 12469
10  Nordsted1 11856
køb af brugt bil
Fra : sunspirits
Vist : 709 gange
40 point
Dato : 03-04-05 08:34

Jeg står og skal købe endnu en brugt bil.Som enlig kvinde uden kendskab til biler er det en jungle at skulle lede efter en gammel spand som ikke koster mellem 1000 og 4000 om måned i reparationer!!! Ja ja : "gå ned og lån til en ny bil ,de kan købes for ca. 100.000 fra ny" har hørt den før men sådan er det ikke for mig med dyr gæld efter skilsmisse*ss* Jeg ved ikke hvad jeg skal gå efter og spørger man forhandleren vil han helst ikke hænges op på noget.
Jeg har haft kig på en Fiat Cinquecento 0,9 S 3d fra 1996 eller en Suzuki Alto 1,0 3d. GL også fra 1996.Eller om det er en skoda jeg køber betyder intet, bare at det er en brugt bil som man kan regne med i ca 5 til 7 år ....
Men der er mange ting jeg ikke ved,om tør jeg købe fra en privat for de ligger som regel i en anden prisklasse end en forhandler*ss*, og man skal vist også se på kilometertal ikke?
Der nogen der siger: fiat ruster for hurtigt....peugeot taber olie.... skoda er billig i reparationer... osv osv. ja jeg bliver bare endnu mere forvirret. Nej jeg kender ingen i min omgangskreds af enlige mødre der har forstand på biler, men jeg er blevet taget ved næsen to gange før og det skulle helst ikke ske igen.
Er der en venlig sjæl derude der kan give mig nogle fifs ved køb af brugt bil og måske også hvilke bilmærke man kan regne med????Jeg ved godt at der er visse udgifter ved en brugt bil, det er der også med en ny, service osv.

 
 
Kommentar
Fra : stilke


Dato : 03-04-05 09:01

Jeg syntes nu, at du alligevel skal købe en helt ny Suzuki Alto, det kan du gøre meget billigere end det du skriver om 4000,00 kr/md. En brugt bil kan du ikke forudse omkostninger, også da du sandsynligvis ikke selv kan reparere eller udskifte dele.
Din bankrådgiver er da også et fornuftigt menneske, ellers sad han ikke der.

Kommentar
Fra : sunspirits


Dato : 03-04-05 09:32

Hej stilke
Tak for dit svar. Men jeg har talt med min bankrådgiver jeg har ikke til afdragene på en ny bil det er derfor jeg har skrevet dette indlæg.

Kommentar
Fra : stilke


Dato : 03-04-05 10:50

Min datter har købt en sådan,(hun er under uddannelse, og enlig mor) vi har kautioneret for et mindre beløb, og hun skal afdrage 1000,00kr. om måneden, og der er 3 års garanti, et serviceeftersyn som kommer ved hver 15000 km. koster ca. 1500,00 kr. Energiafgift kan ikke være billigere, benzinøkonomi er suveræn, og ingen forudsete udgifter indenfor garantiperioden. Hun er meget glad for den. Før denne havde hun en Peugeot 106, men den var meget dyr i uforudsete udgifter, der var konstant noget i vejen, - det var meget utilfredsstillende. Jeg ville prøve et andet pengeinstitut, hvis ikke din nuværende kan se det fornuftige i dette, de er hårde nok til at stjæle vores penge, og de er da til for at hjælpe os i en svær periode. Har du ikke nogle venner eller forældre som du kan få lidt støtte fra?

Kommentar
Fra : kogalejy


Dato : 03-04-05 11:00

Selv om man har et helt livs erfaring, er det svært faktisk umuligt, at pege på en bestemt bil og sige; køb den. Du skriver ikke hvilken prisstørrelse du kan "klare", men tag i betragtning at der er nogle generelle udgifter udover selve indkøbsprisen, måske kan du fortsætte forsikringsmæssigt når du har haft bil før. Rust er du inde på, de ruster stort set lige meget allesammen, men når du har valgt og købt, bør du ofre en undervognsbehandling inden vinter, efterfølgende hvert andet år, så har du chance for at have karrosseriet tilbage om 8-10 år, til sidst vil jeg råde dig til inden du køber, at melde dig ind i FDM, de er på din side, den eller de biler du er interesseret i kan du få dem til at vurdere, og hvis sælger ikke går med til det, går du videre til den næste, her skal du være hård og fast for det er en brutal branche. Saml alle disse tal sammen og gå så på jagt efter en bil indenfor den prisramme du så er kommet til, så skal det nok gå, husk at prutte.
Held og lykke Mogens

Kommentar
Fra : dova


Dato : 03-04-05 11:35

Det er meget svært lige nøjagtigt at sige hvilken bil man kan være heldig med.
Og når det er små billige biler som dem du nævner, og i den årgang, er 5-7 års holdbarhed efter min mening for store forventninger, og især til de modeller der.
Prismæssigt kan jeg næsten regne ud, at det må være omkring de 20-25000 du går efter, det mener jeg at i hvert fald Suzukierne handles til i den årgang.
Så er spørgsmålet så, om det også er penge du skal låne, og hvis det er det, vil jeg egentlig godt give Stilke lidt ret her, for måske vil det være lige så dyrt pr. måned at afdrage et lån på måske 25000 i banken, som det vil koste pr. måned med en ny Suzuki hvis den kan finansieres for omkring 1000 pr måned, og der slipper du for omkostninger til reparation, og ikke mindst det det koster at syne en 10 år gammel Suzuki, Fiat,Skoda hvert andet år.

mvh dova

Accepteret svar
Fra : frk.fidus

Modtaget 40 point
Dato : 03-04-05 13:09

Nej her vil jeg ikke give medhold i de forgående kommentarer for jeg har indtil nu haft ca. 12-14 biler og alle købt brugt hos private og de har stort set ikke kostet mig noget i reperationer men jeg har kunnet sælge dem med overskud efter nogle år. Du efterlyser jo selv nogle gode råd og dem kan man sagtens benytte sig af og være heldig.... Så jeg bruger gerne lidt tid på at hjælpe dig. Det er selvfølgelig ikke uden risiko men den er altså ret lille hvis du kender nogle trix. Jeg har både solgt og købt mange gange før og min far er mekaniker hvilket jeg har "lidt" under i mange år :)
1.
Kig aldrig på bil når mørket falder på - heller ikke hvis folk siger de ikke er hjemme før om aftenen for dem der lader folk se på bil når det er mørkt har sikkert nogle revner buler eller rustpletter de vil skjule.
2.
køb ALDRIG biler af "skumle" typer og lyt til din intuition hvis noget siger dig at de virker underlige...for så er de det med garanti også. Jeg køber KUN biler af damer (fordi de altid får lavet bilen på værksted og vedligeholder den bedre) og helst ældre mennesker for de passer mere på deres ting og kører ikke så meget og vildt.
3.
Kig på speederpedalen... er den meget slidt har den nok kørt mere end de 110.000 de reklamerer med

4.
løft altid tæppet i bagagerummet og se efter rust og fugt, detsamme gælder ved sæderne /panelerne og ved vangerne (spørg en du kender om de vil gå med og tjekke under bilen for rust i de bærende dele)
5.
Prøv bilen flere gange før du køber den og glem ikke de små ting som horn og seler og blinklys for jeg har da engang købt bil hvor disse ikke virkede.
6.
Køb helst fra nogen der har servicebog til bilen & tjek altid at navnet på reg. att. er det samme som deres kørekort. vær kritisk og Undgå svindel...
7.
De gængse mærker som mazda 323, ford escort/sierra, toyota og nissan er gode modeller at gå efter fordi du altid kan sælge dem nemt igen hvis du vil skifte bil og fordi reservedele er billige. Og så er modellerne fra 95-98 rimelige billige... mellem 25000 og 55000.
8.
Brug lidt ekstra tid og køb af nogle fornuftige ældre mennesker.
Tænk på at når du køber hos forhandleren kan du risikere de samme problemer som hos private... jeg kender mange der har købt nye biler og troede de havde en fordel pga. lovgivninger om hvem der står for det hvis noget er galt osv. de har kæmpet med mange desværre...og betalt meget højere priser (ca. 25-30% mere) hos forhandleren.
9.

håber det kunne hjælpe dig lidt og lad ikke folk skræmme dig... det er nemmere end man tror, bare vær kritisk og tag da evt. nogen med ud når du skal kigge... hvis det er du ikke bor alt for langt fra hørsholm vil jeg gerne hjælpe dig. skriv til mig via denne sides gæstebog hvis du har lyst ellers held og lykke :)

www.123hjemmeside.dk/sadr
Kommentar
Fra : dova


Dato : 03-04-05 13:23

Citat
Køb helst fra nogen der har servicebog til bilen & tjek altid at navnet på reg. att. er det samme som deres kørekort. vær kritisk og Undgå svindel...Den er så ikke helt efter bogen, den eneste instans der har bemyndigelse til at forlange nogen til at fremvise sit kørekort, er politiet

Kommentar
Fra : rotw


Dato : 03-04-05 13:31

ang ny alto skal der lægges en udbetalling på ca 30kilo + afdrag i 8 år 1000kr pr månedKommentar
Fra : sunspirits


Dato : 03-04-05 13:37

Hej *ss*
Tak for alle de gode råd. Og specielt tak til frk. fidus du har ramt lige plet med hvad jeg vil. Jeg printer det straks ud og tager det med i mine overvejelser *ss*
God søndag til jer alle.

Godkendelse af svar
Fra : sunspirits


Dato : 03-04-05 13:38

Tak for svaret frk.fidus.
                        

Kommentar
Fra : Axelise


Dato : 03-04-05 13:50

Jeg er én af de "fattigrøve", som kun har haft gamle, brugte biler og ikke kunne drømme om at købe en ny. Tænk hvor de falder i værdi hurtigt, - man skal sørme være meget rig for at opleve, at det kan betale sig.
Min nuværende bil fik jeg for 5 år siden, da jeg var nyskilt og meget fattig. Det er en Mitsubishi Colt fra 1987, som er en praktisk og stabil lille bil, men ikke smart, - og det har altså den fordel, at ingen gider at stjæle den!
Jeg gav 15.000 kr for den for 5 år siden, og den har kun kostet mig alm. småreparationer, så den har ikke været dyr i drift, og den har stadigvæk 1 år eller 2 at "leve" i endnu.
Som andre har været inde på, så er det en fordel, hvis bilen kun har haft én ejer. Min bil havde gået 160.000 km, og det var tydeligt ved kørsel at mærke, at motoren havde det godt og virkede solid. (Jeg vil også som nogen før har nævnt mene, at du kan mærke meget ved en god lang prøve-køretur).
Min bil har også været undervognsbehandlet med jævne mellemrum og jeg har også selv undervognsbehandlet den for 2½ år siden. Dette forlænger en bils levetid i forhold til rust rigtig meget.
Jeg ved at franske biler er dyre i reservedele, så hold dig fra dem. Japanske biler er billige i reservedele, ved jeg, men det er der sikkert også andre der er.
Og så ville jeg helt sikkert købe en bil privat og ikke gennem en forhandler.
Jeg ville satse på en bil med somsagt kun 1 ejer, som har plejet bilen med værkstedsbesøg og undervognsbehandling. Og det er typisk ældre/midaldrende mennesker, enlige eller ægtepar der har det.

Kommentar
Fra : frk.fidus


Dato : 03-04-05 13:55

Selvtak og held og lykke :)

til Dova... folk har normalt intet imod at fremvise disse dokumenter hvis de har rent mel i posen... og det er bare en ekstra grund til ikke at købe af dem hvis de nægter.... men ja, kun politiet har bemyndigelse men derfor kan man da godt spørge. Det gør jeg altid... så kan jeg mærke hvordan de reagererDu har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173857
Tips : 31672
Nyheder : 719565
Indlæg : 6385079
Brugere : 218270

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste