/ Forside/ Karriere / Uddannelse / Folkeskole / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Folkeskole
#NavnPoint
Nordsted1 3349
ans 2305
refi 1141
svendgive.. 1133
dova 890
frieda 840
hjkofoed 839
berpox 773
arne.jako.. 659
10  viviborgen 630
Efterskoler!
Fra : TheOsirisDK
Vist : 909 gange
50 point
Dato : 22-03-05 10:14

Ikke helt sikker på hvad mit spørgsmål egentlig går ud på;
Mine forældre har fortalt mig at jeg inde påskeferien er omme skal have besluttet mig til hvorvidt jeg skal tage 10. på en efterskole, og i så fald hvilken.
BUT I HAVE NO IDEA! Jeg tror mit spørgsmål lyder, hvad gør i? hvad er JERES planer?
Umildbart vil jeg mene jeg godt kunne tænke mig et år på en "medie efterskole" - beskæftige mig lidt med nogle film, men jeg har ingen anelser om hvad jeg kaster mig ud i? Kunne RIGTIG godt tænkte mig at høre hvad andre ville gøre i min situation...

(BTW - ik lige noget at gøre med spørgsmålet, men da der er terminsprøver efter ferien - er der ik nogen der ligger inde med (gratis) online formelsamlinger? har fået min, men er for det første 8 år gammel, og så er der desuden ikke mere en 2-3 sider der mig absolut ingen nytte vil have...)

 
 
Kommentar
Fra : Teil


Dato : 22-03-05 10:22
Kommentar
Fra : Teil


Dato : 22-03-05 10:34
Kommentar
Fra : lally


Dato : 22-03-05 10:38
Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 22-03-05 10:38

Nu er jeg jo snart 50 år gammel, så jeg skal ikke på efterskole. Men tag et kig på denne side, så finder du måske ud af det selv:

http://www.efterskole.dk/

Hilsen Arne

Kommentar
Fra : katho


Dato : 22-03-05 11:00

Der er nogle efterskoler, der er meget eftertragtede og som har et godt ry.
Men du kan jo via Arne.jakobsens link prøve at kigge og så kan du jo efterfølgende melde ind med nogle konkrete efterskoler, for at høre hvad andre kunne tænkes at mene om de enkelte.

Katho

Kommentar
Fra : myg


Dato : 22-03-05 18:46

Hvis du tænker på at skulle på efterskole efter sommerferien i 2005 skal du være mere end usandsynlig heldig for at få en plads - og hvis en skole endelig har ledige pladser, hvorfor så mon ???
Normalt skal man være 2 -4 år forud med at ansøge.

Ellers vil jeg sige, at det burde være en menneskeret at få lov til at bruge et år på efterskole. Uanset om man er fagligt svag eller fagligt stærk, giver et år på efterskole utroligt meget - ikke mindst på det sociale område.
De røster, der er fremme p.t., om at 10. klasse på en efterskole skal være forbeholdt de fagligt svage, er kun endnu et udtryk for den siddende regerings mangel på omtanke !
Alt kan ikke gøres op i penge (et år tidligere på arbejdesmarkedet osv. osv.) - så lad nu jer unge få lov til at modnes i et tempo, hvor I selv kan følge med, så skal resultaterne nok vise sig alligevel.

Vælg en efterskole, hvor dine interesser er i højsædet, og du får et år, som du vil mindes for noget godt resten af livet !

Kommentar
Fra : TheOsirisDK


Dato : 22-03-05 20:04

- Jeg går i 8. så jeg BURDE da kunne få en plads...

Men Myg (jeg pm'er hvis ik du svarer) - hvad er det LIGE du mener med "for de fagligt svage"???
Jeg vil ik mene at jeg høre til den gruppe (stavefejl skulles manglende motorik på keyboarded
Men lærer råder mig til at springe 10. over, mens mine folks vil have mig på efterskole...
Selv vil jeg bare lære så meget så muligt, så hurtigt så muligt! - men det kan jeg gå ud fra at ikke lige komme til at opleve på efterskole? (endnu ayways...)

Kommentar
Fra : myg


Dato : 23-03-05 13:07

OK du romerske yngling (Osiris)

"for de fagligt svage" er et citat fra "den kære" Bertel Haarder og absolut ikke min opfindelse, men han (BH) mener at 10. klasse på efterskolerne skal være for "de fagligt svage" og at alle andre skal skynde sig at få en "rigtig" ungdomsuddannelse og komme ud på arbejdsmarkededet og blive produktive!
Tag lige og skyl den ned ! En efterskole er meget andet end styrkelse af faglighed !!!

Du kan lære meget på en efterskole såvel fagligt som socialt. De forskellige efterskoler lægger vægt på forskellige ting.
Der er undervisningsspecialer i idræt, fodbold, sejlsport, hestesport, musik, skak, edb, specialundervisning osv. osv. samtidig med, at du får den obligatoriske del af klassetrinet dækket.
Du kan altså få opfyldt de lovmæssige krav samtidig med at du beskæftiger dig meget med dine interesseområder, og ikke mindst er sammen med en masse jævnaldrende 24/7. Nogle af de venskaber der knyttes her er meget stærke og ofte livslange.

Jeg har selv 2 børn, der ikke vil bytte det år de havde på en efterskole for noget som helst. Nu er de på videreuddannelser, som jo er noget ganske andet, men med en solid ballast fra efterskolen!
Den ene fik oven i købet at vide af sin tidligere lærer, at det var spild af tid for ham at gå på efterskole, hvilket vidner om en høj grad af smalsporethed hos den pågældende lærer. Fordi man er god til noget, behøver man vel ikke at forsage alt andet!
Du har selv fået et tilsvarende råd af en lærer. Mit råd er: Forget it. Du kommer til at lære meget, næsten lige meget hvad du giver dig til - det bliver måske blot noget andet du lærer.

Jeg ved godt, at det ikke er in i din alder at lytte til dine folks, men jeg vil alligevel anbefale dig at lytte.
Undersøg mulighederne for din skolegang i 10. klasse NU og tilmeld dig en efterskole NU, hvis det tiltaler dig, og du har lyst til det (det er nemmere at melde fra igen end at tilmelde sig senere).
Men det er DIT valg og kun DU kan/skal afgøre, hvad det er du vil.

Hvad har du af interesser?

Hilsen myg

Kommentar
Fra : TheOsirisDK


Dato : 25-03-05 09:54

Altså... "u'sa point issss, well said!" et citat fra "Jar Jar"
det var noget af et svar, hmm, måske skulle jeg tilmelde mig et sted... for en sikkerheds skyld that is.
Men jeg forstå ik helt ideen - altså angående det sociale - for man ik samme oplevelse på et gymnasium? (<spelling?) Hvis man altså bor der?
Og angående de obligatoriske 10 års skolegang - tæller gymnasium ik med som 10. hvis man går ud efter 9.?

Jeg hørte forresten i radioen at vores såkaldte regering direkte fraråder 10. (hvorvidt det er af egne selvfiske grunde har jeg ik taget stilling til endnu
for at unge(mig) kan komme hurtiger igang med ens egentlige udannelse...

Og hvad mine interesser angår, erm, lad os bare sige jeg er ik den store sportsnarkoman(no offence anyone)
Det mest tiltalende ville måske være edb(hvis altså det indebære mere end blot at lære at sende e-mails som i 7.!)
skak (hvilken efterskole tilbyder dog dette vidunderlige spil?) og så måske ekstra undervisning i form af engelsk eller matematik...
Men hvor finder jeg sådan en? altså jeg ville være mest tryk ved at holde mig på sjælland, men jeg syntes bare der så mange! det vil tage mig uendelig lang tid at checke dem alle ud...Kommentar
Fra : TheOsirisDK


Dato : 25-03-05 10:02

oj, glemte lige at spørge hvad der menes med "OK du romerske yngling"???
altså bare fordi jeg til tider nyder et af jules, også kaldet Julius Cæsar's, store slag på min computer...
men det tvivler jeg på de kendte til..?

Kommentar
Fra : myg


Dato : 25-03-05 11:47

Hej Osiris

Jeg har lige skrevet en stil igen, men KanDu-systemet valgte åbenbart at tilte optagelsen. Aner ikke hvorfor.
Skriver igen om efterskoler senere.
Du får kun lige historien om Osiris her - jeg havde fået ham fejlagtigt placeret i Romerriget - han er Ægypter:

Sagnet om Osiris
En makaber historie omhandler dødsriget og dens hersker, Osiris. Guden Osiris' onde bror, Seth, afskyede sin brors venlighed og folkets glæde over ham. Så Seth besluttede sig for at myrde sin bror. Efter at Osiris var død, skar Seth Osiris' krop fra hinanden og spredte delene rundt i hele riget.
Osiris' søster og hustru, Isis, og deres fælles søn, Horus, rejste rundt i landet, og samlede de sølle rester sammen. Da Osiris nu var død, gjorde Isis ham til hersker over dødsriget. Som Osiris før havde hersket i Ægypten, herskede han nu i dødsriget.
Ligesom folkene havde levet lykkeligt under Osiris' som regeringstid, ville man, når man kom til dødsriget også leve lykkeligt.
Men rejsen til Osiris' rige var lang og besværlig. Derfor lavede præsterne en dødebog, hvori der stod, at den døde havde været et godt og ærligt menneske. Så var adgangen til dødsriget i hus.


Accepteret svar
Fra : myg

Modtaget 50 point
Dato : 25-03-05 12:01

OK - vi ta´r den med det samme igen:

Vi har IKKE 10 års undervisningspligt i DK men 9 år !!!
De fleste gymnasier er IKKE kostskoler - derfor min argumentation for det sociale liv 24/7 på efterskolerne. Mange gymnasier har også et rigtig godt socialt miljø, men det fungerer på et andet plan og IKKE 24/7.

Hør ikke på politikerne - de taler kun ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt og glemmer som regel, at det i virkeligheden er mennesker, det hele handler om! Hør i stedet på dig selv!

Kom du bare en tur til Jylland - vi er også en slags mennesker herovre og jeg kender en del sjællændere, der har haft en god tid herovre - og et par stykker, der ligefrem er blevet her.
Jeg mener efterskolen i Tjele ved Viborg har både skak og edb som speciale. Er du til musik er Klejtrup Musikefterskole ved Hobro en af de bedre.
Kig på www.efterskole.dk og søg ind nu - og få så dine folks til at lave en tur herover den sidste søndag i september, hvor der er efterskolernes dag (eller evt. før - aftal med skolen), så kan I se stederne live.

hilsen myg

Godkendelse af svar
Fra : TheOsirisDK


Dato : 25-03-05 12:50

huh, if ya say so... tak for alt, har virkelig været en stor hjælp (tænkt at jeg skulle finde hjælp om min fremtid på et web FORUM!)
anyway tror jeg vil sætte mig ned sammen med mine folks... igen...
                        
Btw, Hvorfor tror du jeg valgte "Osiris" som mit nickname - ik nok med at han blev hersker over dødsriget, så fik han også lov at bestemme hvem der skulle derop, og hvem der skulle spises at denne mystiske løve/krokedille skabning (kan ikke huske navnet)
Han var med andre ord en slags "dommer gud" - syntes det er et ganske ideelt navn at bruge når man spiller Unreal Tournament/Counter-Strike...
anyway tak alle...

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173959
Tips : 31682
Nyheder : 719565
Indlæg : 6385914
Brugere : 218286

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste