/ Forside/ Interesser / Helbred / Handicap / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Handicap
#NavnPoint
bauchmann 799
pallebhan.. 573
mango 540
hawaii7 500
kenwood 500
Sunowich 500
Olesen-50 420
Angelica 400
Nordsted1 330
10  valde. 300
hvorfor er "raske" mennesker så emsige?
Fra : nusta
Vist : 830 gange
100 point
Dato : 16-07-04 21:55

Jeg er svært rygskadet efter en arbejdsulykke. Nogle dage bruger jeg kørestol andre dage kan jeg godt klare mig uden. Jeg er 34 år og har 3 børn hvor den mindste er 5 år og så har jeg har en ny Audi A6 som vi bruger som familie bil. Jeg har et pakeringskort og hver gang vi er ude og handle bliver jeg og min familie groft generet af tilsyneladende raske mennesker der kommer med ubehagelige kommentarer til at jeg holder på handicappladserne. Det er de dage hvor jeg ikke har kørestolen med det er værst. Men det er faktisk de dage hvor jeg har mest brug for at holde tæt på butikkerne og andet, da jeg for det meste har nogle til skubbe mig når jeg har stolen med.


I går var jeg om min kusine til grøn koncert. Jeg havde som altid min kørestol i bagagerummet. Vi vil kører hen på handicapparkeringen men blev stoppet af en vagt. jeg havde mit skildt i forruden. Så spurgte han hvad vi ville. Og jeg forklarede at vi ville hen og parkerer på handicapparkeringen. så sagde han han det måtte vi ikke for vi var ikke handicappet. Så spurgte jeg om hvad kan kendte til det og om han troede at jeg havde et parkeringskort for sjov. Så blev han rød i hoved og lod os komme forbi.

Skal ens bil som fungerer som handicapbil kun være en kasse bil?

Hvorfor er folk sådan er de misundelige eller hvad? Det er som om det er bilen der tænder dem. De fleste kommentarer går ud på at vi åbenbart tror at vi kan tillade os alt bare fordi vi kører rundt i en stor bil. Har andre også prøvet det og hvad siger I. Jeg vil da gene bytte med dem.

Med venlig Hilsen

Nusta/Dorthe

 
 
Kommentar
Fra : Eyvind


Dato : 16-07-04 22:08

Prøv lige at se det fra en anden vinkel.
Ja - tit er vi mennesker "emsige", men til tider bliver man også foraget når nogen,
"tilsyneladende" møver sig ind og spærrer for handicapbiler. Og det er som regel på dine vegne, at man bliver forarget/emsig.
Men - ja det er da klogt ikke at have "for travlt" med, at udtale sig om noget man ikke ved nok om.
Eyvind.

Kommentar
Fra : Luke2000


Dato : 16-07-04 22:16

Det lyder da fint nok... Kan jo være folk ikk har set dit skilt i forruden. Og når du ikke ser handicapet ud er det da fair nok folk siger til... Når handicapparkeringen nu er en af de meget få ting alle respetere. Og vagten, Jeg mener come on.... han er vagt det er sgu da hans job... Jeg selv er sælger og spøre konstant folk om jeg kan hjælpe dem, Pisse iritererne for folk der ikke skal have hjælp men det er sgu da ens job.

Kommentar
Fra : J_Lo


Dato : 16-07-04 22:25

Jeg tænkte det samme som det Eyvind er inde på. Man ser nemlig dagligt folk der bare smider deres bil i en bås for handicappede, selvom de ikke har ret til det - og det kan altså pi... en af

Jeg kan godt forstå du bliver vred og frustreret, men jeg tror derimod ikke, at folk er misundelige på dit handicap, blot fordi du kører rundt i en Audi.

Kommentar
Fra : Lexi


Dato : 16-07-04 23:33

Jeg har faktisk den samme indgangsvinkel til dette, som de andre har. Jeg mener heller ikke at det er af misundelse, men derimod at man ofte ser parkerede biler i handicapbåse - men uden skilt.

Derfor mener jeg at du skal vende det om og i stedet være glad for at folk er lidt "emsige" - det kommer jo bl.a. dig til gavn, ikke?
Prøv at tage det som en hjælp og ikke som om nogen er misundelig på din bil (selvom jeg godt kan blive lidt misundelig på en Audi A6) - når folk bliver klar over at du virkelig er handicappet, er der jo heller ingen brok, vel?

Kommentar
Fra : dova


Dato : 16-07-04 23:41

Jeg tror nu du lægger mere i det end du behøver, måske fordi du føler dig ekstra sårbar over at du er blevet "angrebet" nogen gange.
Jeg tror ikke så meget folk er misundelige, men når du kommer i sådan en "fed" bil, tror jeg at folk bare koncentrerer sig om den og fuldstændig overser det lille skilt i vinduet.
Med hensyn til parkeringsvagten, så tænk på, at han måske har haft en dårlig dag, stresset eller hvad ved jeg.

Med hensyn til, at folk generer dig når du holder på handicapparkering, bliver du bare nødt til at vænne dig til, at nogen mennesker er ubetænksomme. Hvis altså du har skiltet med handicapbil i ruden, for ellers må du vist slet ikke parkere på de pladser.

Men prøv at vænne dig til at overhøre "brokkerne" jeg tror ikke de gør det i ond mening, bare dum ubetænksomhed.

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 17-07-04 00:17

Hej nusta.
Jeg er også handicappet p.g.a. ryggen, og som du bruger jeg kørestol nogle dage, mens jeg "kravler" rundt på 4 ben (krykker) de andre dage. Men så er ligheden vist også hørt op. Der er aldrig nogle, der brokker sig over mig, når vi skal parkere nogen steder. (det er mig der brokker mig over de tumper, der hugger invalideparkeringerne). Vi kører i en Citroen Jumpy. Den hører ikke til de store kassevogne, men er midt imellem. Der kan akkurat lige være en el-kørestol, en hund og en kasse varer + diverse. Til gengæld tror folk åbenbart, den fungerer som "buffer", når vi er i Bilka eller på andre store parkeringspladser. Den var mindre end 14 dage gammel, da der var en der kørte ind i bagstolpen første gang. Et par mdr. senere var det midt bag på. En anden gang var der en der havde moret sig med at køre en nøgle eller sådan noget hele vejen op ad siden på den. Senere var der en der har lavet en lille bule i døren. Og bilen er kun ca. 4 år nu. Så i den sidste ende er du nok den heldigste af os to. Jeg vil i hvert fald hellere have folk brokker sig, end at de ødelægger bilen. Men mange mennesker er åbenbart ikke så normale, som de gerne vil gøres sig. Jeg kan i hvert fald ikke se noget normalt i at ødelægge andres ting.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Lexi


Dato : 17-07-04 00:27

Jernladyen --> Det har du fuldstændig ret i. Ingen kan tillade sig at ødelægge andres ting og dem der alligevel gør det, er nok mere "syge" end de egentlig går rundt og forestiller sig.

Men man kan jo komme til at køre ind i parkerede biler og lave buler (det sker ofte på parkeringspladser), men så bør man lægge en besked med navn og kontaktmulighed. Det er der desværre mange der glemmer - sikkert p.gr.a. selvrisiko og dyrere forsikringspræmie, men det er noget svineri..........helt klart!!

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 17-07-04 00:40

Hej Lexi.
Ja, det har du fuldstændig ret i.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : manson2


Dato : 17-07-04 10:34


Til Nusta.

Hvis du nu anlagde en lidt mindre rethaverisk og aggressiv attitude, så kunne du komme lidt videre. Ikke at jeg ikke forstår dig, men den måde du tackler vagtens afvisning på, er en invitation til en lidet konstruktiv diskussion mellem jer.

Nusta, det er dig der er handicappet, og vi er trods alt flest, der ikke er dette, så du skal indstille dig på, at der vil være en pris, som du må betale resten af livet.

Selvfølgelig skal ikke handicappede blive bedre til at vise fornødne hensyn, til vores handicappede medmennesker, og det offentlige såvel som private bør i en vis udstrækning indrette tilværelsen, så handicappede også kan være med.

Jeg stejler når jeg møder denne holdning hos handicappede, at ALT skal indrettes, så de osse kan være med. I videst muligt omfang, og under behørig hensyntagen til rimelighed og økonomi - Ja - Men Nusta som sagt, så har det en pris at være handicappet.

Jeg er helt klar over, at dette indlæg er en invitation til en kæmpediskussion med et kogende potentiale, og at min holdning nok ikke helt igennem er i overensstemmelse med div. loves intentioner, men det skal dog ikke afholde mig fra at have en holdning, der divergerer fra det vedtagne.

God sommer - Den er på vej

Kommentar
Fra : Nelle23


Dato : 17-07-04 12:33

Hej Nusta!

Jeg havde ellers lige skrevet et indlæg - men det blev slettet, så jeg prøver igen....

Jeg er i nogen grad enig med Eyvind, da der sikkert findes mennesker som prøver at forsvare de handicappede - men samtidigt kan man jo heller ikke sætte mennesker i "bås", og tro at de allesammen prøver at være hjælpsomme (tror der er mange handicappede der oplever ikke at blive hjulpet i situationer hvor det er tydeligt at de har brug for en hånd!) Ydermere er den danske mentalitet lidt special på nogle områder - vi ved alle at janteloven lever på bedste vis I Danmark. Man skal ikke tro at man er noget - og da slet ikke hvis man kører rundt i en fed bil (som jeg da blankt indrømmer er død misundelig på

Ydermere mener jeg at danskerne skal blive bedre til at indrette tilværelsen efter de handicappede. Der findes utrolig mange steder, butikker, cafeér, ja selv biblioteker der kun har trapper, og derfor gør det ganske umuligt for de handicappede at komme frem til de mest basale steder - som vi andre tager for givet, at vi kan. Jeg er for nyligt blevet mor, og gik en tur med barnevognen oppe i byen, og her lagde jeg mærke til hvor mange steder jeg er afskåret fra på grund af trapper, høje trin og smalle indgange. Jeg kan så heldigvis komme frem på andre måder, men det kan de handicappede ikke, og det synes jeg er uacceptabelt.

Så Nusta, jeg kan sagtens forstå at det er svært. Du lever med det - det er vi mange andre der ikke gør. Hver gang du skal ud at handle, er der en risiko for at du bliver generet, og det er simpelthen uholdbart.

Nelle

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 17-07-04 16:22

Min oplevelse af at være handicappet er faktisk, at utrolig mange mennesker er MEGET hjælpsomme. De drøner rundt for at åbne døre, holde dem og i det hele taget prøve at gøre det så nemt som muligt for en. Så er der også "de modsatte". Dem, der brager døren i hovedet på en, stiller sig foran kørestolen og i det hele taget gør livet besværligt for en. Men dem er der heldigvis ikke ret mange af. Det værste "matrielle" ved at være handicappet er, at man ikke kan komme i de butikker m.m., man vil. De fleste har trapper, som en kørestol endnu ikke kan komme op ad. Reumatologer bor ofte på 1. sal - uden elevator. Og opkørselerne til fortovene er (i hvert faldi i vores by) så stejle og korte, at der virkelig skal tilløb til at få kørestolen op over dem. Det er sket mere end en gang, at jeg har siddet fast på en. Og så er der lige fortovene. Måske er det særlig små byer, men mange af fortovene er så skrå og hullede, at de nærmest ikke er til at køre på. Andre fortove er simpelthen for smalle. Hvad angår alt det med fortove er vores by nok en af de værste - underligt nok, for jeg har sjældent set så mange handicappede i så lille en by. Muligvis p.g.a., at vi har en institution for handicappede, og en masse ældre mennesker, der ikke kan gå mere. Og for dem, der kan gå, er fortovene endnu værre end for dem i kørestole.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : LaVitaDK


Dato : 19-07-04 15:33

Nu må jeg simpelthen have luft...
det gør mig virkelig ked af at læse Manson2 kommentar til Nusta


Det kan da godt være at det koster flere penge og at det i nogens øjne giver nogle ekstra "fordele"(Feks. HANDICAPPARKERING) for den handicappede, når der indrettes så handdicappede også har tilgang på lige fod med alle ikke handicappede.

Men husk lige handicappede er altså også mennesker lige så meget som du og jeg, og det er uanset om deres handicap er medfødt, erhvervet, eller påført, og deres rettigheder må og bør være de samme som dine og mine.

Hvad er det dog for en holdning at have "at det har pris at være handicappet", det er jo nærmest racistisk.
Skulle alle dem der bruger høreapperat så heller ikke have mulighed for at bruge teleslynge?, ikke give dårligt seende briller, skolebørn skal ikke ha lavet huller i tænderne eller tandregulering, for det koster jo alt sammen skattepenge, er det et sådant system du ønsker?...

Så ....Husk at leve idag, imorgen er det måske for sent , og husk at det er ikke kun er vores naboer der kan blive ramt, vi er jo også selv naboer

LaVitaDK /En mor til 2 handicappede

Kommentar
Fra : myanne


Dato : 19-07-04 18:47

hej med jer alle*ss*

Jeg synes også at der skal lidt positivt til, da det ikke altid er det man møder som "anderledes".

Jeg var ligeledes til grøn koncert i lørdags. Min store datter var med som "skubber".
Hun viste alle vagterne det blå handicapskilt og vi blev guidet igennem til hovedindgangen. ALDRIG har jeg mødt så søde mennesker og følt mig så velkommen.

Inden vi tog afsted, havde jeg mange tanker om hvordan vi bar os ad med at parkere og om jeg kunne klare alle de bump der jo er. Inde på pladsen blev der vist et utroligt hensyn og da d.a.d. skulle spille var vagterne utrolig obs på os i kørestole, så eventuelle "ballademagere" ikke fik os væltet.
Det er første gang jeg var til grøn koncert og en stor overvindelse.Det er ikke sidste gang og jeg håber for alle som får en dårlig oplevelse, at de "glemmer det" og tager afsted en anden gang.
Jeg har også været ude for dårlige oplevelser, det kan ødelægge ens dag og man bliver så ked af det, for man vil jo helst bare være rask og uafhængig. De gode oplevelser man får må så opvejer de mindre gode.
varme knus
fra myanne

Kommentar
Fra : dova


Dato : 20-07-04 01:15

LaVitaDk
Selvfølgelig har det sin pris, som Manson siger, at være handicappet. Det har ikke noget med racisme at gøre.Handicappede skal lære at leve med de begrænsninger det nu en gang giver i form af begrænset fysisk udfoldelse, forhindringer i hverdagen der er større end for "raske" mennesker, at kunne tackle folks misforståede medlidenhed og meget mere.
Der er så forskel på hvor gode folk er til at vænne sig til situationen og ligeså hvor meget hensyn de forlanger af omverdenen.
Og det er det med misforstået medlidenhed, der giver de fleste problemer kan jeg sige dig.
Det er noget med at de fleste slet ikke bryder sig om folks "hvor-er-det-synd-for-dig-at-du-er-handicappet-det-er-også-for-dårligt-at-der-ikke-bliver-taget-en-masse-særlige-hensyn-til-dig"-tankegang.
Dermed ikke sagt, at mange ting i det offentlige rum ikke kunne indrettes meget bedre.
Og der hvor jeg tror at Nusta føler det som et angreb, det er fordi hun er sårbar selv, men ikke rigtig opfatter, at folk ikke så meget ser hende som en "stakkels" handicappet, men simpelthen som ethvert andet menneske.

Nu skriver du selv LaVita at du har to handicappede børn. Jeg ved ikke på hvilken måde, det er også mig uvedkommende, men jeg kan sige dig, at du gør dine børn en kæmpe bjørnetjeneste hvis du lærer dem, at det er så synd for dem, og at hele verden skal tage særlige hensyn fordi de er handicappede.
Selvfølgelig kan der være ting de har behov for hjælp til, og forhindringer i form af uforcerbare trapper m.m.
hvis de vel at mærke beder om hjælpen.Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 20-07-04 01:34

Det er min erfaring, at alle har deres at trækkes med her i tilværelsen. Nogle mere end andre, men ingen slipper udenom, ser det ud til. Så er det bare med at få det bedste ud at det. De dage, hvor det ikke er alt for slemt med smerter, nedture o.s.v. gælder det bare om at "komme derudaf" og opleve noget (sjovt/spændende/interessant) Det kan da også være en fordel fx. at bruge krykker! Hvor mange af jer har ikke prøvet at falde? Når man går på krykker, har man faktisk 4 ben og står mere fast - med mindre det er glat. Så er de livsfarlige. Man vrikker heller ikke lige så slemt om i anklen, når man træder forkert, for krykkerne tager meget af vægten. Den største ulempe (bortset fra det der er nævnt) er, at man ikke kan få noget ordentligt motion. Og så kan det nemt ende med, at kørestolen er "krøbet et nummer".
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Nelle23


Dato : 20-07-04 13:02

Jeg kan kun tilslutte mig LaVita's indlæg 100%.

Jeg bryder mig ikke om den tankegang, at nogle - fordi de tilhører mindretallet, skal betale en pris. Og slet ikke når man snakker om mennesker som er fysisk begrænset i form af et handicap! Jeg synes ærlig talt det er en lidt egoistisk holdning at have. Jeg synes det er vigtigt at vi allesammen tager et ansvar i forhold til de mennesker som på en eller anden måde er svage - fysisk eller psykisk.

Som skatteborger i Danmark vil jeg hellere betale mere i skat, velvidende at disse penge bliver brugt fornuftigt på at gøre livet nemmere for de mennesker, der vitterligt har brug for det - end alle de skattelettelser som på længere sigt, kun gør livet nemmere for dem der allerede har en fed bankbog. I et velværdssamfund som Danmark, er der ingen - heller ikke mindretallet der bør betale en pris.

Nelle

Kommentar
Fra : dova


Dato : 20-07-04 15:25

Hej Nelle23
Jeg tror du og til dels også LaVita misforstår hvad vi mener med at betale en pris.
Det er ikke så meget det at opleve at omverdenen ikke tager hensyn, men mere at på det personlige plan er der en masse ting den handicappede skal lære at forholde sig til, når der pludselig bliver sat begrænsninger af fysisk eller psykisk art. Det er det jeg mener med at betale en pris.

Selvfølgelig har vi ansvar for at nogle ting burde være bedre, og som du siger, har det desværre nogle gange med skattekroner at gøre.

Men tro mig, jeg har arbejdet meget med handicappede mennesker, og hvis I vidste hvor ofte de beklager sig over omverdenens manglende forståelse for at en handicappet så langt som overhovedet muligt, sætter en ære I at klare sig selv.

Misforstået hjælpsomhed er så en ting, men helt galt bliver det så hvis den handicappede føler at hjælpen bliver givet af medlidenhed.
De fleste handicappede bryder sig ikke om det, for medlidenhed kan de ikke bruge til noget som helst, og kan faktisk være med til at fastholde en i tanken om at "Åh hvor er det altså synd for mig".

Men selvfølgelig skal ingen finde sig i at blive "svinet til" som Nusta oplever det, Hverken handicappede eller andre.

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 20-07-04 19:23

Hej alle sammen

Tak for alle jeres kommentarer. jeg er lige kommet hjem fra en 4 dages dejlig ferie. Dejligt

Det er dejligt at se hvor mange der har reageret på mit indlæg. Jeg mener ikke at der skal tages ekstra hensyn til mig. jeg skal nok klare mig men jeg mener ikke at det er ok at overfalde andre mennesker verbalt på en parkeringsplads. Det er hver gang jeg parkerer på en handicapplads min parkering bliver kommenteret. hvis ikke de direkte siger noget stiller de sig bag bilen så jeg ikke kan bakke ud eller demonstrativt går hen foran bilen.

Og hvis det er fordi de tror jeg holder på en plads jeg ikke må kan jeg ikke forstå de ikke undersøger sagen først inden de overfalder mig. Det er som om de er i deres gode ret til at overfuse mig.

Når jeg har en med der kan hjælpe mig med kørestolen vælger jeg ofte at holde på en alm plads bare for at undgå disse ubehageligheder.

Men hvis der er nogle der mener at jeg stiller store krav til mine medmennesker synes jeg de skal se ind i sig selv om spørge om ikke også de ville synes det var ubehageligt at blive overfaldet når man benytter parkeringsplader der er beregnet for netop sådan en for mig.

Men Jeg kan selvfølgelig også blive hjemmen Ha ha.

Med Venlig Hilsen

Nusta/Dorthe


Kommentar
Fra : nusta


Dato : 20-07-04 19:46

Hvorfor kommenterer de ikke min parkering når jeg kører sammen med min kusine i hendes 12 år gammle ford escort? Der kommer skiltet først i ruden når vi holder på pladsen når jeg kommer i min Audi A6 ligger kortet altid i forruden:

Bare lige en lille tanke

hilsen Nusta/Dorthe

Kommentar
Fra : dova


Dato : 20-07-04 20:55

Det tror jeg at jeg måske kan svare dig på, selv om mange nok vil være uenig med mig.

Det handler kort og brutalt om, at det at du har råd til at have sådan en fed bil, det rokker ved folks opfattelse af at handicappede i deres øjne helst skal være nogen sølle stakler der både er ramt fysisk, psykisk og økonomisk.

Nogen sidestiller stadig livskvalitet med at have penge, "og hvad fanden kan hun have af bekymringer og problemer
når hun har råd til at føre sig frem i sådan en bil".

Og det er så deres problem, som så desværre bliver dit, fordi folk ofte reagerer uhensigtsmæssigt når de pludselig finder ud af, at deres overbevisning er forkert, og så skal du "kanøfles" fordi du ødelægger deres indre billede af de "stakkels handicappede".
Håber du forstår hvad jeg mener.

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 20-07-04 21:36

Jeg tror faktisk, dova har ret i, at bilen rykker folks opfattelse af, "hvad en handicappet kan tillade sig". Når man kører Audi siger man, at man har orden i økonomien. Det er der temmelig mange såkaldt "normale" der absolut ikke har. (og også handicappede, suk). Når man er handicappet, er man jo nok på pension og - i manges øjne" en "samfundsnasser". Og så er det for deres penge, man har købt Audi'en. De fleste kan jo nok regne ud, at det ikke er en af "kommunens" handicapbiler. Mange/en del mennesker har den fordom, at hvis andre mennesker (pensionister, bistandsklienter, udlændinge) ikke fik så mange penge, ville der blive mere til dem selv. De fatter ikke, at det er ren utopi. De ville ikke få så meget som en krone mere. Pengene ville bare blive brugt til noget andet.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 21-07-04 10:21

Hej

Grunden til at jeg har råd til at køre i Audi A6 er at jeg har været "heldig" at have haft råd til i mit tidligere job at kunne tegne nogle gode forsikringer der jo er blevet udløst da jeg blev invalid. Jeg har pga de forskellige forsikringer mulighed for at leve som før jeg kom til skade. Der er også af de forskellige forsikringer samt en erstatning af arbejdsskaden kommet et rimeligt stort kontant beløb hvor af jeg har valgt at bruge nogle til en bil.

Det at jeg har fået forsikringer og erstatninger gør også at min skattepligtige indkomst sammen med min mands indtægt gør at jeg bliver reduceret så meget i min førtidspension ( hvilket også er rimelig ) at man ikke kan påstå at jeg ligger nogen til last.

Og ja jeg tror også det er bilen der tænder folk. For de ser på den før de ser på mig.

Og ja det er ikke kun sølle mennesker der er handicappede.

Og så et lille spørsmål mere. Er de handicappede sølle? Jeg mener det ikke. Alle mennesker er stærke. Der er bare nogle som har brug for lidt hjælp til at være det.

Og som sagt før jeg vil ikke have specielle hensyn. Men jeg vil behandles som alle andre.

På gensyn

Nusta/Dorthe

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 21-07-04 17:49

Hej Dorte.
Nej, de handicappede er ikke sølle. Nogle er måske, men så er det nok fordi de vil være det. Dem, der spiller på medlidenhed og agerer fuldstændig hjælpeløse. Det afskyer jeg simpelthen. Hvis man er lam fra halsen og ned, så vil jeg nok sige, man er hjælpeløs, men ikke nødvendigvis sølle. Det er man først, når man er fuld af selvmedlidenhed. Selvfølgelig kan man ind imellem være ked af, at man ikke kan gøre alt det, man gerne ville, og som andre mennesker anser for en selvfølgelighed. Eller en plage. Fx. i "gamle dage" afskyede jeg at fjerne ukrudt. Nu er jeg simpelthen vild med de par gange, jeg kan gøre det. Og selv om jeg har ondt i mange dage bagefter, så jeg hverken kan krybe eller kravle, så nyder jeg hvert sekund af det.

Det er da dejligt, du kan bibeholde din levestandard. Jeg ved ikke lige, hvad det er ved biler, der gør, at man ser bilen og ikke den der kører den. Men det tror jeg kun gælder, når det er en lækker bil. Når man møder en rigtig fed en, sidder man jo med tungen ud af halsen. Eller mange gør.

Og jeg synes ikke, du behøver at forklare, hvorfor du har fod på økonomien. Det er kun dejligt, du har det. Jeg ved godt, det ikke kan være mange kr., du får i pension fra kommunen/staten, for de piller omgående i beløbet, hvis man er gift eller samboende. Men mest, når man er gift. Hvis min samlever gennem 11 år og jeg gifter os, er vi nødt til at sælge huset, da der vil blive taget flere tusinde kr. fra min pension. Sådan er det, og så må man jo leve med det.
Hilsen Jette


Kommentar
Fra : LaVitaDK


Dato : 22-07-04 20:15

Dova
Det er muligt at du oplever mit synpunkt som at jeg har misforstået noget, det kommer jo an på hvilken holdning man har til tingene
... Når jeg ikke bryder mig om udtrykket "det har en pris at være handicappet", så tænker jeg ikke på hvorvidt det er på¨det ´fysiske eller psykiske plan, men mere det der ligger i ordet "en Pris" og på mig virker det altså som om man siger "det har du sku selv været ude om, så nu må du betale prisen".

Og når jeg går ind og reflekterer på et sådant indlæg, så er det ikke gjort i medlidenhed til "den handicappede" i dette tilfælde Nusta/Dorthe men mere i empati, for jeg kan godt sætte mig ind i hendes fustration over at blive "jagtet" på den måde, fordi hun anvender en parkeringsplads som hun er i sin gode ret til at anvende, og jeg tror ikke umiddelbart det er hendes flotte Audi A6. for jeg har oplevet nøjagtig den samme "jagt" og kommentarer fra andre medbillister når vi har parkeret på invalide parkering med vores Skoda Felecia St.car, p.ga. vores handicappede Tvillinger, også selvom vi har haft både parkeringsskiltet, børnene har været i kørestol eller med rolator...eller de har været gående nogle dage.

Og ang. opdragelsen af mine handicappede børn, så kan jeg da berolige dig og din faglige viden med handicappede, ved, at mine børn får en god og solid opdragelse så de er rustet til den store barske vedren, hvor det at være anderledes og have et handicap er en udfordring, mere en det er en forhindringKommentar
Fra : dova


Dato : 22-07-04 21:25

LaVita, hvis du opfatter det sådan har du misforstået, gad vide om "omkostninger på det personlige plan" er bedre?
Forstået på den måde, at mange ting bliver mere besværlige at håndtere og at nogen ting kan man ikke mere gøre hvis man får et handicap af en slags.
Men jeg er da glad for at høre, at du har en fornuftig indstilling med hensyn til at ruste dine børn til fremtiden,det er der desværre mange der ikke har, og det betyder som du så også ved, utrolig meget for hvordan de klarer sig senere i livet.
hilsen dova

Kommentar
Fra : LaVitaDK


Dato : 22-07-04 21:55

Dova...
Jeg forstår godt hvad omkostninger er, og hvad det kan have på det personlige plan, vi lever med det hver dag, men vi har valgt at se det som livsomlægninger istedet for omkostninger, men tilgængæld får vi en anden indstilling til livet, vi lærer at glædes over de små ting, og ikke mokke over om hvorvidt, vi har så og så mange materielle, dit og dat.... vi har hinanden og det er det vigtigste for os, omkostninger, pris, eller hvad andre vælger at kalde det, sådan ser bare vi ikke på det hos os.

selvfølgelig er der jo også en forskel i om man altid har haft sit handicap, eller det er tilstødt eller erhvervet senere i livet.
Er du født med dit handicap, så kender du ikke til "andet", så du har ikke noget at holde det op imod fra før, som du har hvis du har erhvervet dit handicap senere i livet, og det kan godt være at nogle oplever det som omkostninger/pris på det personlige plan, men det kommer jo nok igen an på hvem man er og hvordan man ser på livet...
Men vi skal da heldigvis heller ikke være enige, det er jo det der gør os homo sapiens til noget helt enestående

LaVita~Jean

Kommentar
Fra : creamygirl


Dato : 25-07-04 19:14

Nej, handicappede er ikke sølle mennesker. Sikke noget vrøvl at få flettet ind her.
Når der tales om at det at være handicappet har en 'pris' - så se det på den måde, at der nu engang er flest IKKE handicappede mennesker, og derfor vil samfundet klart nok også på mange områder være indrettet derefter.

Ikke for at træde i det med den 'fede' Audi A6, men ja, jeg tror sagtens det kan pisse folk af, at du har en så lækker bil - ikke at det er OK og berettiger folk til at se ned på dig (være misundelige) af den grund, men når du nu selv er inde på det, så er det da en mulighed.

Nu findes der jo ligeså mange forskellige handicappede, som der findes forskellige IKKE handicappede mennesker, og havde jeg været parkeringsvagt og Nusta havde svaret mig som hun gjorde:

Citat
Så spurgte jeg om hvad kan kendte til det og om han troede at jeg havde et parkeringskort for sjov.


Tjaaa, så havde jeg sikkert i mit stille sind tænkt et og andet. Ikke ligefrem et velovervejet svar at give - især ikke når du kører i en bil som skiller sig noget ud fra andre handicapbiler.

Noget helt andet er, at hvem som helst jo kunne have lånt din bil, og derved benytte sig af dit handipkort. Sig nu ikke, at det ikke kunne være tilfældet. Min tidligere svigermor har handicapkort i hendes lille vogn, og jeg har da før sat hende af tæt på et bestemmelsessted, hvorefter jeg så har parkeret vognen. Var jeg blevet stoppet af en vagt, ville jeg jo ikke ligefrem fremstå som særlig handicappet. Så som du kan se, er der flere årsager til at en parkeringsvagt er i sin gode ret til at spørge dig som han gjorde.

Jeg selv tager ALTID de fornødne hensyn til handicappede, men jeg har minsandten også været udsat for direkte ubehagelige episoder, hvor den handicappede for at 'sige' det groft blot vredt mosler ind i folk med deres kørestole, rollatorer o.a, - kort sagt en adfærd der udstråler budskabet, at jeg SKAL være her, du MÅ være her.

Så min klare mening omkring Nusta's oplevelser er derfor, at det i høj grad også handler om hvordan vi selv agerer (handicappet eller ej) når vi mødes ude i verden.

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 26-07-04 16:23

hej Creamygirl.

Det kan sagtens være at mit svar til denne parkeringsvagt ikke var velovervejet. Men måden han kikkede op og ned af mig og hele hans væremåde var åbent bart den berømte prik over i'et. Og nej jeg kan ikke låne mit kort ud da mit kort er personligt med billede på. Han måtte hellere end gerne have set mit kort. Men jeg mener stadig ikke at der er nogen der af den ene eller den anden grund er berettiget til at behandle andre mennesker dårligt. Om de så er handicappede eller ej.

Jeg er blevet overfuset så mange gange, hvor jeg hvis jeg har haft muligheden bare har gået. Og hvor de direkte har henvendt sig til mig hvilket de sjældent gør, da de åbenbart kun kan lide at overfuse på afstand( hvilket er lidt krysteragtigt ) så har jeg altid pænt forklaret hvorfor jeg har parkerings kortet og hvis de har villet se billedet har jeg også altid pænt vist dem det. At jeg så en gang mister tålmodigheden og svarer lidt spist igen så er det åbenbart mig selv der opsøger problemerne efter din mening.

Så det vil sige efter din mening. Så jeg skal dukke nakken endnu mere undskylde at jeg eksisterer og har haft den frækhed at købe en dejlig bil. og i samme åndedræt lade mig overfuse af ellers flike mennesker der bare er i den situation at de føler at jeg opfører mig forkert. Men hvad er da så forkert. At jeg parkerer i en handicapbås?

Med Venlig Hilsen

Nusta/Dorthe

Kommentar
Fra : creamygirl


Dato : 26-07-04 17:19

Ahhh, gider du lige lade være med at gøre mit indlæg til et angreb på dig. JEG har en holdning og du har DIN.

Jeg mener helt klart, at du kunne have talt anderledes til den pågældende parkeringsvagt, og jeg fornemmer du skyder mig i skoene, at du skal føle skam over din dejlige bil, samt undskylde at du eksisterer. Det er jo helt i skoven Nusta - og har slet ikke noget som helst at gøre med hvad jeg faktisk skrev - så pak du blot kanonerne væk igen.

Har du tænkt på, at hvis du havde talt anderledes til parkeringsvagten, så kunne det være at han havde tænkt sig om den næste gang han kom i en lignende situation med en anden handicappet?!? - uanset hvad dine argumenter er, så mener jeg du svarede ham flabet, og det er da i hvert fald ikke den rette måde at få manden til fremover at handle anderledes.

At du har kort med billede på, forhindrer ikke andre i at køre sammen med dig i din bil. Som jeg skrev tidligere har jeg ofte kørt med min svigermor til forskellige bestemmelsessteder - sat hende af - og først derefter parkeret bilen. Forestil dig så, at vi skulle til 'grøn koncert' sammen. Svigermor bliver sat af ved indgangen, hvorefter jeg parkerer bilen. Nu bliver jeg så stoppet af den emsige parkeringsvagt, som jeg forklarer sammenhængen - men rent faktisk kunne det jo være en historie jeg bandt ham på ærmet for at benytte mig af den 'gode' det nu engang er at kunne få en parkeringsplads tæt på festivasen - så alt i alt Nusta, synes jeg faktisk du skal se det som en bestyttelse af dine og andre handicappedes rettigheder, at han agererede som han gjorde.

Du er i din gode ret til at svare spidst, jeg påpeger blot at du INTET vinder ved det - måske snarere tværtimod. Faktisk mener jeg, at du med dit sidste indlæg her i tråden fremtræder en anelse bitter, hvilket der måske nok er en årsag til, men jeg synes dog du blæser hændelsen op...That's All..!

Vi kan vist ikke koge mere suppe på den historie, så fluebenet fjernes

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 26-07-04 19:13

Det undrer mig til stadighed, at når folk har fremført et synspunk hvor de er blevet sagt imod, så kommer de lige med en afsluttende svada, og så skynder de sig at fjerne fluebenet!!!! Kan de ikke argumentere for deres sag, eller hvad er der med dem??
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 26-07-04 22:50

Kære Creamygirl.

Jeg har bestemt ingen kanoner fremme. Og mit sidste svar var bestemt ikke et angreb på dig. Men du fremkommer med den mening at det er min egen skyld at jeg kommer ud for disse emsige og verbalt overfusende personer. Det mener jeg bestemt ikke. og ang. mit svar til parkeringsvagten synes jeg faktisk at han behandler mig dårligt og svarer mig flabet før jeg kommer med mit efter din menig flabet svar. Hvad skulle jeg da have svaret ham?

Situationen udspiller sig sådan. jeg kommer kørende mod pladsen og kører frem til parkeringsvagten. Jeg stopper og ruller vinduet ned. Jeg har mit skildt i forruden hvor han har mulighed for at se det. Han spørger meget brydsk mens han kikker op og ned af mig "hvad vil du". Jeg svarer ham pænt at jeg gerne vil kører hen og holde på handicap parkeringen hvor efter han svarer "Det må du ikke, du er ikke handicappet" hvorefter jeg kommer med det "flabede svar". Men rent faktisk blev jeg noget støt over hans afvisning fordi han åbenbart ikke gad at sætte sig ind i sagerne før han havde en mening om mig.

Så ja jeg var måske flabet. men det giver stadivæk ikke ham ret til at behandle mig sådan. For han dømte mig før jeg talte.

Og hvorfor skal en måske ikke velovervejet kommentar fra mig danne hele debatten omkring det at blive overfuset på en parkeringsplads bare fordi jeg åbentbart ikke ser handicappet nok ud eller kører i en "rigtig" handicapbil.
Jeg bliver overfuset næsten hver gang jeg parkerer og jeg har altså kun været til grøn koncert en gang.

Det med at du bare stopper debatten fra din side minder utroligt meget om de
personer der er efter mig på parkeringspladserne. Når de finder ud af at jeg godt må holde på pladserne skynder de sig at gå. de ligefrem lusker af. For når de ikke har ret i deres meninger " er der jo ikke mere at koge suppe på" vel?

Nu kan det godt være at jeg er komplet idiot, men hvad er det for noget med flueben.

Er der en der kunne tænke sig at fortælle mig om det?

Kommentar
Fra : LaVitaDK


Dato : 26-07-04 23:06

Hej Nusta...

Du er absolut ikke idiot og jeg kan stadig godt følge dig og din "harme" over at man ikke kan behandle hinanden, men den respekt og medmenneskelighed som vi alle fortjener, uanset hvordan vi er ser ud eller ikke ser ud ...

og det fluebenet tænker jeg er det lille grønne V der er lige oppe over send indlæg, nederst på siden

MVH

Lavita

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 26-07-04 23:42

Tak Lavita

Så er jeg blevet det klogere

Med Venlig Hilsen

Nusta/Dorthe

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 27-07-04 03:27

Ja, hver gang man ikke kan komme med bedre argumenter end den/dem man diskuterer med, skynder den tabende part sig at sætte fluebenet på og så trykke send. Så får man ikke flere mails fra den tråd. Så har man vundet mundlams - konkurrencen.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 28-07-04 16:52

Hejsa.

Jeg er lige kommet hjem fra byen. Jeg har været ude og handle. Jeg prøvede lige noget nyt idag. Jeg er i dag blevet overfuset af en anden handicappet.

Jeg holder på handicap parkeringen ved Netto. Da jeg kommer ud er der en anden handicappet der er ved at læsse poser i hans bil. Han holder også på en handicap parkering. Han kikker meget på mig og min søn. Hvorefter han henvender sig til hans kone hvor han siger. "Prøv lige at se den madamme der hun tror rigtig hun kan holde hvor det passer hende". Hvorefter konen siger
"ja der er jo nogle der tror de kan gøre som det passer dem".

Jeg sætter mig ind i bilen samtidig med at min søn på 11 tømmer indkøbsvognen med varer. Han sætter sig ind i bilen. Hvorefter manden kommer og banker på min sidedørs rude. Jeg ruller ned og spørger om der er noget jeg kan hjælpe med. Hvorefter han siger " jeg håber godt nok for dig at du har tilladelse til at holde der for ellers" Han siger ikke mere, men jeg kan mærke at jeg begynder at blive lidt nervøs. Men jeg får da sagt at jeg har tilladelse til at holde på pladsen. Hvorefter han lader mig kører.

Men ca. 5 min. efter da jeg parkerer på en anden handicap plads hvor der er andre frie handicap pladser kommer han igen og banker på ruden. Så siger hen "nu har jeg ringet til politiet for jeg tror ikke på dig. Så viser jeg ham mit skilt og også billedet. Han siger intet men går. Da jeg går rundt inde i Butikken som er en dagligvare butik følger han efter mig hele vejen rundt. meget ubehageligt.

Da vi kommer hjem siger min søn at han ikke vil med mig ud og handle mere når der går sådanne personer rundt.

Og jeg må da også indrømme at jeg er noget rystet.

Med Venlig Hilsen

Nusta/Dorthe

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 28-07-04 17:12

Tjaaahhh, han var da vist alvorligt handicappet - i hovedet altså. Hvis du ikke har en mobiltlf. skulle du måske anskaffe dig en. Hvis du havde haft en, kunne du have anmeldt ham for chikane. Han må da være fuldstændig blød i bolden, med den opførsel. Man skal godt nok høre meget, før ørerene falder af!!!!!! Han kan være glad for, det ikke var mig. Han havde fået sådan et møgfald, at ørerne var blæst af ham. Jeg tror, du er for forsigtig, Dorthe. Han skulle virkelig have haft med grovfilen. Det er ubehageligt for dig, og synd for din søn. Sådan noget kan simpelthen gøre mig så gal i skralden, så jeg ikke ved, hvad ben jeg skal stå på. Det lyder som en nem løsning, men det bedste du kan gøre, er at glemme ham. Han er simpelthen for dum til at beskæftige sig med.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 28-07-04 17:29

Hej Jernladyen.

Ja du har ret. Han er ikke værd at beskæfige sig med. Men man skal jo passe på hvordan man svarer sådanne personer. Du har nok set højere oppe i indlæggene hvordan der er nogle der mener at jeg var for flabet overfor parkering vagten. Men ja han skulle have haft et møgfald og jeg var faktisk også lidt træt af jeg ikke havde givet ham et bagefter. Men jeg var da den stærkeste i den situation ik?

Med Venlig Hilsen

Nusta/Dorthe

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 28-07-04 17:58

Ja, jeg har godt set det. Men det er jo heller ikke svært at synes, når man ikke selv har prøvet det. Men man kan jo ikke sprudle som en sol, hver gang man bliver generet. Selv om man er handcappet, kan man jo godt være i dårlig humør en dag, og så er det jo ikke fordi man har lyst til at svare venligt på bemærkninger - uanset om han havde set skiltet eller ej. Så kunne han jo have svaret, at han ikke havde set det. Jeg vil så dog godt tilføje, at nogle af skiltene er svære at se, selv når man ser efter dem. Mit er en stor blå klods, så der skal man nærmest være blind for at overse det, når det er fremme. Men jeg har overvejet at få det skiftet til sådan et, man kan bruge i alle biler. Dette her kan jeg kun bruge i min egen, og det hjælper jo ikke, hvis jeg kører med en anden.
Men at ham tumpen ikke pakkede sammen, da du havde vist ham dit skilt, siger jo en hel del om hans IQ.

Hilsen Jette

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 28-07-04 18:07

Hej nusta.
Lige en tilføjelse. Det er godt nok anden gang jeg skriver det, for det første forsvandt midt i det hele.
Har du overvejet, om du udstråler "undskyld, her er jeg"?? Forstået på den måde, at hvis du virker som en undskyldning for dig selv/dit handicap, så FÅR/tiltrækker du ballade. Men hvis du derimod virker som om du har selvtilliden i orden og ikke er bange for at sige fra, hvis der er nogen der generer dig, så holder folk sig tilbage og lader en være i fred.
Hilsen Jette

Kommentar
Fra : nusta


Dato : 28-07-04 21:28

Hej Jette.

jeg tror faktisk at du har ret i at jeg ligner en lille undskyldning for mig selv. Og jeg tror at grunden er den at jeg frygter at blive overfuset, da jeg jo har prøvet det så tit. Måske ser jeg lidt skyldig ud. Det vil jeg da tænke på næste gang jeg parkerer på en handicap parkering.

Til grøn koncert er den eneste gang jeg har svaret igen på en ikke velovervejet måde og jeg havde det faktisk godt bagefter, fordi jeg fik luft. jeg gik ikke rundt med en knude i maven og var bange for at møde ham igen.

Hvad siger du når du bliver antastet når du parkerer. ( Det må du da have prøvet, det har de fleste vist af dem der ikke kører i kassebiler ).

Hvor længe har du haft dårlig ryg?

Jeg synes også at parkeringskortene kan være svære at se. Jeg har et af de nye. Det er ikke så store som de gamle, men som du rigtigt er inde på er det dejligt at man kan tage kortet med i andre biler end sin egen. Jeg placerer kortet ovenpå forhøjningen. Du ved der ved spedometeret. Der er det let at se for kortet kan ligge lidt skråt.

Med Venlig Hilsen

Nusta/Dorthe

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 28-07-04 21:51

Hej Dorthe.
HMMM, jeg kan ikke huske, der er nogen der har antastet mig. Men alt efter tonen ville de også få svar på tiltale, er jeg bange for. Hvis de siger noget i en ordentlig tone, får de også et ordentligt svar. Men hvis de er uforskammede, får de så hatten passer. Man kan sagtens være uforskammet på en venlig måde - men det er jeg sjældent. Desværre er jeg temmelig hidsig, og munden har allerede svaret, inden jeg når at få tænkt mig om. Det er det modsatte af dig, men ikke bedre. Snarere tværtimod, måske. En blanding af os ville være at foretrække. Jeg har prøvet at arbejde med min hidsighed. Jeg vil ikke sige, det er lykkedes, men jeg er blevet væsentligt bedre til at "bide mig i tungen" inden jeg lufter ud i galdesystemet. Kan være, du skulle øve dig i at lufte ud i det. Du virker lidt på samme måde som min samlever. Han siger heller ikke noget, med mindre det er MEGET groft, hvis han bliver generet. (Men hvis jeg er der, siger jeg det for ham. Det er meget værre end at fornærme mig) Men jeg tror, det er bedre at sige noget, inden man bliver alt for tosset. Ellers siger man meget mere end man mener. Jeg gør i hvert fald.
Hilsen Jette

Accepteret svar
Fra : Jernladyen

Modtaget 100 point
Dato : 28-07-04 21:58

Hej Dorthe.
Kom lige i tanke om, at hvis du kan nogle dage, er det faktisk en utrolig god idé at lære selvforsvar. Det giver nemlig den udstråling, at man kan tage vare på sig selv. Du vil ikke kunne lære det hele, fordi meget af det er med kast og sådan noget, men mange ting kan man godt bruge, selv om man er handicappet. Jeg havde selvforsvar ca. 7 år inden min ryg brækkede sammen for 10 år siden. Men måske er der nogle grene, hvor det ikke gør noget, man er kørestolsbruger.
Det var bare en tanke. Ham vi havde til det, pointerede netop, at folk der kunne selvforsvar, meget sjældent blev antastet overhovedet, netop fordi det gav den udstråling.
Hilsen Jette

Godkendelse af svar
Fra : nusta


Dato : 30-07-04 18:46

Tak for svaret Jernladyen.
                        

Kommentar
Fra : Jernladyen


Dato : 30-07-04 18:50

Håber du kunne bruge det.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173641
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383645
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste