/ Forside/ Karriere / Erhverv / Udlejning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Udlejning
#NavnPoint
Nordsted1 1650
dova 1256
alka 730
refi 720
RyeJensen 670
ans 667
CLAN 500
qfha 495
Ysseven 480
10  katekismus 460
Opsigelsesvarsel
Fra : jysch
Vist : 5308 gange
100 point
Dato : 22-03-04 21:26

Jeg har boet i et lejet hus i 19 år - på den kontrakt som jeg fik ved indflytningen står der 3 mdr.

Da jeg spurgte hvorlænge jeg kunne blive boende fik jeg det svar: til konen blev 50 år - så blev det ændret til 55 år og lige nu er der ikke sat noget år på; men nu er de begyndt at snakke om at sælge huset og så er jeg usikker på hvor lang opsigelsesvarsel jeg har?

Er der nogen som kan hjælpe?

Mvh. Jysch

 
 
Kommentar
Fra : BjarneD


Dato : 22-03-04 21:31

De kan ikke sige dig op. Lejeloven står over alle aftaler og kontrakter vedrørende private lejemål.
Kig evt. på : www.familieadvokaten.dk

Kommentar
Fra : qfha


Dato : 22-03-04 21:42

Du har 3 mdr. opsigelse, hvis du vil flytte, men udlejeren må rette sig efter lejeloven.

Og hvad den siger afhænger af hvad du bor i. Bor du i en ejendom med mange lejemål kan du ikke umiddelbart siges op, bl.a manglende huslejekan være årsag. Men jeg har en fornemmelse af, at du bor i en villa eller lign. Her har du 1 års opsigelse, hvis det bliver solgt. Men foræl, hvad du bor i.

Kommentar
Fra : qfha


Dato : 22-03-04 21:43

Nå ja, der står du bor i et lejet hus. Så har du som sagt 1 års opsigelse (hvis det ikke er på landet, så er det igen andre regler).

Accepteret svar
Fra : BjarneD

Modtaget 110 point
Dato : 22-03-04 21:49

Citat fra familieadvokaten der fortolker loven:
Udlejerens opsigelse
I langt de fleste tilfælde vil din udlejer ikke kunne opsige dit lejemål, så længe du betaler din husleje til tiden og opfylder reglerne for god orden i ejendommen. Som lejer får du nemlig en såkaldt legal uopsigelighed, bortset fra de følgende to lejemålstyper, hvor din udlejer frit kan opsige aftalen:

Hvis du bor i et værelse, der er en del af udlejerens bolig - entens hans lejlighed eller det en- eller tofamiliehus, hvor han bor. Disse lejemål kan som udgangspunkt opsiges med en måneds varsel, og det kan du eventuelt læse mere om i emne nummer 754.


Hvis du bor i en lejlighed i et tofamiliehus, hvor udlejeren selv har sin bolig. Disse lejemål kan opsiges med et års varsel, og det kan du eventuelt læse mere om i emne nummer 753.
Men bor du i alle andre typer af lejemål - fx klubværelser, tofamilie-huse, hvor ejeren ikke selv bor, og større udlejningsejendomme - kan udlejeren kun opsige din lejeaftale i de få situationer, der er omtalt i lejeloven. Eller sagt med andre ord, så skal der foreligge en gyldig opsigelsesgrund, før udlejeren kan tvinge dig til at flytte.

Passer du forsvarligt på det lejede og opfører dig ordentligt, vil udlejeren kun kunne støtte sin opsigelse på tre begrundelser. Nemlig:

1) At han selv ønsker at benytte det lejede.

Denne begrundelse kan udlejeren kun forsøge sig med, hvis du ikke er beboerrepræsentant og følgende betingelser må anses for opfyldt:

Udlejeren skal ikke bare ville 'benytte' lejligheden, men ønske at bebo den.


Tillige skal udlejerens opsigelse være rimelig ud fra en vurdering af dine og udlejerens forhold. Ved denne vurdering skal der lægges vægt på, hvor længe udlejeren har ejet ejendommen, samt på dine muligheder for at finde en anden og passende bolig.Det er boligretten, der foretager denne 'vurdering', hvis du protesterer mod opsigelsen.Bor udlejeren i forvejen i ejendommen, skal han samtidig med opsigelsen tilbyde dig, at du kan overtage hans lejlighed.

2) At nedrivning eller ombygning gør det nødvendigt, at du må flytte.

Udlejeren skal samtidigt med opsigelsen tilbyde dig, at du kan leje en lejlighed, hvis der efter genopførslen eller ombygningen foretages udlejning igen. Udlejeren er i øvrigt afskåret fra at bruge opsigelsesreglen om nedrivning eller ombygning, hvis han selv ønsker at bruge beboelsen bagefter.

3) Samt når vægtige grunde i øvrigt gør det særligt magtpåliggende for udlejeren at blive løst fra lejeforholdet.

Denne begrundelse forudsætter ganske særlige omstændigheder og vil kun sjældent kunne bruges. En sådan opsigelse vil især have en mulighed i de tilfælde, hvor et en- eller tofamiliehus eller en ejerlejlighed bliver solgt på tvangsauktion, og hvor du har indgået din lejeaftale kort tid forinden.



I alle de tre opsigelses-situationer skal udlejeren tilbyde dig en anden lejlighed i ejendommen, hvis der bliver en sådan ledig til overtagelse senest tre måneder efter den flyttedag, hvortil du er opsagt, og denne lejlighed skal udlejes.

Din 'flyttedag' vil dog være forskellig i de tre situationer. For hvis udlejeren selv ønsker at benytte din lejlighed, har du krav på et opsigelsesvarsel på mindst et år, mens opsigelsesvarsler er tre måneder i tilfælde af nedrivning/ombygning eller 'vægtige grunde'.

I alle de omtalte tilfælde skal udlejerens skriftlige opsigelse af dit lejemål indeholde en række oplysninger, da den i modsat fald vil være ugyldig, dvs. at du kan blive boende og se bort fra den. Udlejerens opsigelse skal:

Være skriftlig.


Indeholde opsigelsesgrunden.


Oplyse dig om din mulighed for at protestere inden seks uger og med den virkning, at din udlejer tvinges til at få opsigelsen bedømt af boligretten, hvis han vil fastholde den.
Modtager du en opsigelse, som ikke indeholder de nævnte oplysninger, gør du klogest i at forholde dig fuldstændig passiv. Vent til fristen er udløbet - eller er lige ved at udløbe - inden du gør udlejeren opmærksom på, at hans opsigelse er ugyldig. På den måde har du sikret dig enten tre eller 12 måneder borgfred, for din udlejer bliver nødt til at begynde forfra og sende dig en ny opsigelse med nye frister og med de omtalte oplysninger, blandt andet om dine muligheder for at protestere.

Foreligger ingen af de omtalte opsigelsesgrunde, vil dit lejemål være uopsigeligt, medmindre du forsømmer dine almindelige pligter - og dem kan du eventuelt læse mere om i emne nummer 716.



Kommentar
Fra : BjarneD


Dato : 22-03-04 21:51

De emner der henvises til kan findes på: www.familieadvokaten.dk

Kommentar
Fra : dscoop80


Dato : 22-03-04 21:51

Hej jysch...

Den typiske opsigelse i standard-huskontrakter ligger på 3 mdr.
MEN hvis personen som ejer det skal leje det ud privat eller bruge det til sig selv, har du 1 år!!!
tjek din kontrakt, der står det i.

Mvh. Cooper

Kommentar
Fra : ellebye


Dato : 22-03-04 21:55

Du kan også selv indhente oplysninger direkte i lejeloven her:

http://www.andelsportal.dk/lovgivning_ll.htm

ellebye

Kommentar
Fra : jysch


Dato : 22-03-04 22:00

Jeg bor i et hus, som godt nok ligger på landet - 7 km. fra en større by, men ikke i en landkommune. Det er et selvstændigt hus - udlejer bor ikke i området. De skal ikke selv bruge det og det er kun for ikke og have udgifter på det at de tænker på at sælge - har ingen restancer og lignende og passer haven m.m.

Huset er på 147 m2, og jeg har hund og kat, så det er jo ikke lige sådan og finde noget andet - (har meget som skal ryddes op og ud) så derfor vil jeg jo godt vide hvor lang tid jeg har - hvis de vil sælge og især hvis de får det solgt!

Jysch

Kommentar
Fra : BjarneD


Dato : 22-03-04 22:07

Under normale omstændigheder vil huset betragtes som en udlejningsbolig og så kan du ikke siges op fordi ejendommen skal sælges. Ejendommen kan kun sælges som en optaget lejebolig, men hvis køberne vil bebo huset kan du opsiges med et års varsel.
Der kan så laves nogle krumspring med nødvendig ombygning og derfor vil det nok være bedre at få en fornuftig aftale om fraflytning.

Kommentar
Fra : BjarneD


Dato : 22-03-04 22:13

Læs Kapitel XIII - Opsigelse i Ellebyes link http://www.andelsportal.dk/lovgivning_ll.htm

Kommentar
Fra : ellebye


Dato : 22-03-04 22:35

Faktisk ser man til tider annoncer ved salg af huse, hvor en del af huset er udlejet, at køberen har en fortsat forpligtelse til at udleje det der er udlejet, så reglerne er rimelig skrappe således at man ikke blot uden nogen varsel kan sætte en lejer på gaden.
Det bedste ville være som BjarneD skriver, at få en snak med udlejer og få alt skrevet ned, samt at du på ingen måde kan stilles ringere end reglerne i lejeloven.

Kommentar
Fra : qfha


Dato : 23-03-04 06:30

jysch - som det er nævnt så kan du ikke siges op før salg, men i forbindelse med salg er det set juridisk, at ejeren har sagt lejer op på vegne af kommende ejer. Men du har under alle omstændigheder 1 års opsigelse.
Tænk lidt alternativt, kan du ikke købe din bolig til en rimelig pris, hvis ejeren blot gerne vil af med den. Det er meget billigt at låne nu, så du kan formentlig sidde til ca. samme husleje som du giver nu. Prøv at tal med din bank om det.
Det vil give dig ro i sindet. Det er slemt ikke at vide, hvor man står.

Godkendelse af svar
Fra : jysch


Dato : 24-03-04 21:00

Tak for svaret BjarneD.
                        

Kommentar
Fra : BjarneD


Dato : 24-03-04 21:03

Jeg håber at du blev klogere, men du fik da flere gode svar.
Hilsen og tak.
Bjarne

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177414
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407822
Brugere : 218875

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste