hej ekelin
En opskrift på polynesisk and har jeg ikke, men jeg kan ikke lade være med at give dig denne. jeg kunne forestille mig, at mariande og ingredienserne tilrettet en and kunne give dig et resultat der kunne bruges som en polynesisk and. Bliver nok bedst hvis du halver anden inden stegningen eller deler den i kvarte. Håber du kan bruge dette alligevel.
Orientalske poussiner med ingefær og stegte blommer
Antal: 2 personer
Nationalitet: Indonesien
Varighed: 1 time
Kilde: Forårsmad ved Birgitte Odgaard
INGREDIENSER:
2 små poussiner
1 dl vindruekerneolie
2 spsk revet, frisk ingefær
½ grøn chili
sort peber
1 spsk sesamfrø
1 tsk brun sukker eller ahornsirup
--------------------
3 store blommer
lidt olie
----------------------
2 dl jasminris
2 stilke forårsløg, fintsnittet
FREMGANGSMÅDE:
De små poussiner får en skøn, eksotisk aroma.
Der kan være en del forskel på størrelsen af dem, så hvis de er meget store, kan I evt. nøjes med at dele en.
de kan også grilles på havegrillen, men ikke ved for høj varme.
Så vil sukkeret i marinaden brænde.
Poussiner fås på frost i næsten alle supermarkeder.
Halver poussinerne. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over kræene.
Lad det hvile så længe som muligt, allerhelst natten over.
Tag dem op og læg dem i et smurt ildfast fad. pensl med lidt af marinaden.
Stil dem i en 180 grader varm ovn i ca. 45 minutter eller til de er gennemstegte og sprøde.
Giv de færdige poussiner en lille smule fint salt. Halver blommerne og steg dem gyldne i en lille smule af marinaden. Kog risene efter anvisningen på emballagen og vend dem med snittet forårsløg. Server de varme poussiner med risene og de stegte blommer.
Kan du ikke få blommer, så brug nectariner eller ferskner i stedet for.