/ Forside/ Karriere / Uddannelse / Fjernundervisning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Fjernundervisning
#NavnPoint
nettys-sa.. 5071
Benjamin... 1230
Teil 750
johnni 510
jangchr 510
ans 460
Klaudi 400
Sygate 336
ingelein 325
10  jensalexa.. 300
Hvordan bliver jeg socialpædagog?
Fra : Britthn
Vist : 19515 gange
20 point
Dato : 20-09-03 22:30

Jeg er 23 år og vil gerne vide hvordan man bliver socialpædagog. Hvad der kræves og hvilke jobmuligheder der er efterfølgende. Og hvilke byer der tilbyder denne uddannelse?

Tak

 
 
Kommentar
Fra : fridaflip


Dato : 20-09-03 22:50

Hej Britthn

Her han du læse alt on pædagoguddannelsen

http://www.paedagoguddannelsen.dk/flash/index.html

Kommentar
Fra : majbritt05


Dato : 21-09-03 15:37

Hejsa.

Idag er pædagog- og socialpædagoguddannelsen den samme. Der er dog nogle seminarier, som er mere socialpædagogiske end andre - bl.a socialpædagogiske seminarium i Aalborg http://www.aalborgspsem.dk/ - der ifndes også et par andre. Mht. jobmuligheder efter endt uddannelse, så er det svært at sige på forhånd. Fx. er der her i Nordjylland svært at få arbejde som børnehave/fritidspædagogerne, men det ændrer sig hele tiden. Jeg tror det måske er nemmere at få job indenfor det socialpædagogiske.
Pøj pøj med det.

Kommentar
Fra : Kinajumjum


Dato : 18-04-04 12:43

Det, der skete i 1992, var, at de dengang 3 pædagoguddannelser blev slået sammen til én uddannelse.
Til gengæld fik hvert seminarie lov at udbyde uddannelsen på dén måde, som de syntes var bedst. Naturligvis inden for nogle rammer, fastsat af undervisningsministeriet.
Det betød, at hvor man før havde 3 pædagoguddannelser i danmark, har man nu 32 forkskellige seminiarier i danmark, med hver deres uddannelse. Fagene er de samme på hvert seminarie, men måden uddannelsen er stykket sammen på, er vidt forskellig. Der er forskel på alt; selv måden man går til eksamen på, er forskellig fra seminarie til seminarie.

For ikke at forvirre dig mere end nødvendig, vil jeg sige:

1) De fleste som starter på seminariet, vælger et seminarie i nærheden af deres bopæl. Hvis du eksempelvis bor i Aalborg, gir det kun ringe mening at interessere sig for uddannelsen på seminariet på Bornholm. Undersøg derfor de seminarier der ligger i nærheden af din bopæl. De udbyder uddannelsen forskelligt.

2) Som majbritt05 skriver, så skete der dét, at selvom der ikke længere er en uddannelse der hedder "socialpædagog", så har mange af de gamle "social-pædagogiske" seminarier bibeholdt deres undervisere/lærere, undervisningsmetoder, osv. Så selvom de skal indordne sig den nye, almene pædagoguddannelse, kan man angiveligt spore et hvis element af socialpædagogik. Men det gør dem ikke nødvendigvis til et bedre eller dårligere seminarium.

3) Det er min opfattelse at pædagogstuderende gennem deres uddannelse skifter mening om, hvad de vil bruge deres uddannelse til. Nye perspektiver åbner sig, og dét, man forventede ville være helt fantastisk, måske i virkeligheden ikke var så spændende, når det kommer til stykket.
Dette siger jeg på baggrund af mine erfaringer som studerende og vejleder på et pædagogseminarie.
Hvis du overvejer om uddannelsen er noget for dig, vil jeg anbefale dig at bemærke om uddannelsen/uddannelsestedet er noget for dig, i mindst lige så høj grad, som at skelne til et seminarie's fortid som socialpædagogisk.


Held og lykke!

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 176971
Tips : 31936
Nyheder : 719565
Indlæg : 6404905
Brugere : 218804

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste