/ Forside/ Karriere / Penge / Økonomi / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Økonomi
#NavnPoint
Nordsted1 8234
ans 3763
dova 3605
refi 3378
Bille1948 2587
svendgive.. 2320
golfhouse 2300
Paulus1 1990
transor 1845
10  alka 1803
Indfri banklån eller bevar opsparing?
Fra : 1HolM1
Vist : 165 gange
100 point
Dato : 19-09-20 20:33


Hej, jeg har købt mig ind i en andelsbolig hvor jeg ca. har betalt 1/4 af købsprisen og lavet et banklån (20 år) med variabel rente på det resterende.

Jeg er nysgerrig på at høre, hvad der er smartest rent økonomisk ift. om jeg skal indfri banklånet når det bliver muligt for mig eller om jeg skal fortsætte med opsparing? Er der noget jeg kan vinde på at gøre det ene fremfor det andet? Eller om det reelt ikke har nogen betydning uanset hvad jeg vælger og det måske i virkeligheden bare er en smagssag?

Jeg spørger da jeg ikke er noget økonomisk geni og har brug for at høre om jeg overser noget eller måske få andre perspektiver.

Hvad taler for at betale banklån:
Jeg er af den type som godt kan lide IKKE at stå i gæld og have min ryg fri og derfor spekulere jeg på at få betalt hele banklånet når det bliver muligt. På den måde slipper jeg månedligt for at betale det ekstra i husleje (de næste ca. 20 år) + rente og jeg vil have mine penge sparet op i boligen, så jeg evt. på et tidspunkt ved salg kan få hele beløbet retur - forudsat at der ikke kommer en uventet krise som rammer foreningen og min bolig økonomisk. Derudover vil det være en god følelse at føle man 100% ejer noget.

Hvad taler for at bevare pengene som opsparing:
Jeg kan godt lide at have en følelse af sikkerhed når det kommer til min økonomi og at jeg har økonomisk frihed - med det sagt at jeg ikke skal bekymre mig, da jeg ved jeg har penge trygt i banken. Jeg vil ikke blive "rystet" hvis der sker uforudsete ting som en ekstra stor regning osv.
Jo mere jeg nærmer mig beløbet på købsprisen på min konto jo mindre vil den variable rente blive og til sidst ende i 0,- så frem jeg lader pengene stå på min konto og holde renten "i skak" - dermed vil renten ikke være nogen hovedpine uanset om jeg betaler banklånet eller bevare opsparing.

Jeg er bevidst om at ved evt. indfrielse af banklån vil betyde at min økonomiske frihed for en periode selvfølgelig vil være mere begrænset da opsparingen jo så forsvinder og at det selvfølgelig vil være noget jeg skal acceptere for en kortere periode.

Håber det giver mening og at jeg kan få lidt inputs fra nogen derude - tak

 
 
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 175990
Tips : 31862
Nyheder : 719565
Indlæg : 6399037
Brugere : 218635

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste