/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gammel AMO OPSKRIFT melboller
Fra : ingelein
Vist : 543 gange
50 point
Dato : 26-10-15 00:43

Hej
Er der mon nogen som har en ældgammel opskrift fra AMO på melboller ?
Jeg er kun interesseret i denne opskrift. Andre forslag ønskes ikke - har prøvet mange andre fra nettet, Ingeborg Suhr, husholdning på landet osv.
Opskriften er fra ca. 1965, hvor man fik den og andre som løsblade hos købmanden.
Ingelein
.

 
 
Accepteret svar
Fra : vagnr

Modtaget 50 point
Dato : 26-10-15 04:10

Godmorgen, Ingelein

Du har vel spurgt Amo, de har vist noget forbrugerservice?

amo@lantmannen.com

Kommentar
Fra : rotw


Dato : 26-10-15 05:18
Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 26-10-15 07:45

Jeg kan ikke huske om min mor bagte dejen op, men ihvertfald kom de direkte i spilkogende vand fra bollesprøjten ........ikke i suppen.

Købebollerne smager udmærket, men med mindre lødige råvarer og måske en forkert behandling er de mere hvide og bliver tykke og fede i suppen når den får for meget varme.

Kommentar
Fra : ingelein


Dato : 26-10-15 08:37

Hej til alle, som har svaret.
Jeg prøver lige at kontakte AMO.
Det er ikke fordi jeg ikke kan lave melboller! Har lige kogt nogle til min hjemmelavede hønsekødssuppe efter en opskrift på nettet. Bollerne blev også fine nok, men lidt for bløde.
Når man sammenligner opskrifterne fra nettet og i kogebøger er forholdene mellem smør/mel/vand eller suppe/æg vidt forskellige.
Og ja, efter kogning skal de selvfølgelig være faste og gennemkogte, før man tager dem over i isvand. Når de skal bruges, må de ikke koge i suppen. Det får bollerne til at fluffe op og gøre suppen uklar. Derfor tager jeg altid lidt suppe fra og varmer bollerne op i den, inden de kommer på tallerkenen.
Så det er den helt ideelle opskrift, der var i min gamle AMO opskrift jeg efterlyser. Man kunne også lave vandbakkelser efter samme opskrift!
Jeg kan iøvrigt også lave bollerne med mannagryn i stedet for mel.
Ingelein


Kommentar
Fra : katekismus


Dato : 27-10-15 17:23

Jeg bruger også Amo opskriften og har den.





Godkendelse af svar
Fra : ingelein


Dato : 27-10-15 19:04

Tak for svaret vagnr.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 27-10-15 20:42

Selv tak, kan du ikke lige linke/skrive opskriften, jeg har aldrig lavet en melbolle, men bliver helt nysgerrig?

Kommentar
Fra : ingelein


Dato : 27-10-15 23:17

Lidt svært - Jeg fik den tilsendt som et scannet billede. Så skal jeg have en anvisning på hvordan jeg får givet den til dig.
Ingelein

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 28-10-15 07:35

Hej ingelein

Hvis billedet du har fået slutter med en af disse endelser

jpg, png, gif, bmp, psd, tif, tiff, tga, wmf og dem.

kan du uploade billedet til http://www.peecee.dk/

og sende linket til kandu, så kan jeg (og andre nysgerrige) få syn for sagn



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173642
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383652
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste