/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hævekurv
Fra : begga
Vist : 287 gange
50 point
Dato : 19-04-15 11:13

Hej
er der nogen, der har tips til hvordan man bruger en hævekurv. Jeg bager langtidhævet brød med en fugtig det og det hænger ved kurven. Nogen tips?

 
 
Accepteret svar
Fra : marken84

Modtaget 50 point
Dato : 19-04-15 13:34


Hævekurve bruges således, at du følger brødopskriften indtil dejen skal hæve. Når du har æltet dejen færdig, meler du hævekurven godt til og lægger dejen i kurven med det der skal blive undersiden af brødet opad. Husk at mele dejen på den side, som vender ned i hævekurven, da det forhindrer dejen i at hænge fast i hævekurven. Dejen vil samtidigt suge lidt af melet. En god grundregel er hellere for meget mel end for lidt, da det er ærgerligt, hvis dejen hænger fast i hævekurven og mister sit flotte mønster.

Når dejen er færdig med at hæve, vender du forsigtigt dejen ud på en bagesten eller en bageplade, som er forvarmet i ovnen til 250 grader. Herefter skal brødet bages i ovnen med det samme.

Kommentar
Fra : begga


Dato : 20-04-15 09:43

Bliver brødet ikke meget tørt?

Godkendelse af svar
Fra : begga


Dato : 20-04-15 09:45

Tak for dit grundige svar marken84.

Kommentar
Fra : marken84


Dato : 20-04-15 10:29


Citat
Bliver brødet ikke meget tørt?


Det bliver jo ikke tørt af at få lidt ekstra mel på ydersiden - det er jo kun hvis det bliver æltet ind i brødet...

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 176821
Tips : 31926
Nyheder : 719565
Indlæg : 6404053
Brugere : 218778

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste