/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Saftig kogt skinke
Fra : jesper.s
Vist : 476 gange
100 point
Dato : 04-04-15 09:28

Hej.

Hvordan laver man fersk kogt skinke til pålæg, så den er saftig som den man køber? Har prøvet div. opskrifter fra nettet, men synes den bliver lidt tør i det. Det man køber hos slagteren er mere saftigt. Er det noget med saltningen at gøre?

God påske til alle.


 
 
Kommentar
Fra : Bille1948


Dato : 04-04-15 11:30

De "pumper" kødet med saltvand inden de koger den.

Kommentar
Fra : mig-selv


Dato : 04-04-15 11:49

Citat
De "pumper" kødet med saltvand inden de koger den.

Det ser skægt ud, at se hvor stor sådan en sag kan blive - med vand i.


Kommentar
Fra : skytten49


Dato : 04-04-15 11:56

det er synd at folk har vænnet sig til at kød skal være "saftigt" og til gengæld ikke smage af ret meget. Det kød man køber i dag, indeholder op til 33% vand.

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 04-04-15 13:42

Det rene vand............

På TV så jeg at de stegte noget almindelig billig bacon sat op mod den dyre fra Aalbæk Specialiteter som bruger 14 dage mere på fremstillingen end Tulip.

I færdig stegevægt var den fra Aalbæk faktisk billigere, men den sprutter heller ikke nær så meget på panden



Kommentar
Fra : skytten49


Dato : 04-04-15 14:10

Jeg køber kød hos en gårdbutik. deres bacon er også lavet på langsomme måde, så når man pakker det ud bliver man helt salig af duften.

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 04-04-15 17:07

Køb en billig Bayonne skinke og du kan være sikker på at den allerede er pumpet op med alskens
salte og vand.



Accepteret svar
Fra : LuffeA

Modtaget 100 point
Dato : 04-04-15 19:42

Jeg ved sgu ikke lige om en sådan fætter kan "vacumkoges", det er noget der breder sig ganske langsomt på restauranter.

I mangel af apperat og lidt tykkere plast til vacumpakning brugte jeg en dag en metode set på TV.

Et lille stykke nakkekam med fedt gnedet med salt og peber pakkes ind i mindst 5 lag film, altså på den måde først pakke ind, skær filmen over, pak ind igen og så fremdeles, afslut med nogle elastikker rundt om. Simre i vand i 3-4 timer heldækket.

Skær plasten op, helst i en skål da der plasker en masse dejlig sky ud, kødet bliver afsindig lækkert.

Jeg har også prøvet det med et stykke stribet flæsk og så tørret Provence-krydderi, sværen bliver som smør.

Kommentar
Fra : rotw


Dato : 06-04-15 06:34

Lige mine ord sous vide kan være ordret ( men eller har skinken fået for høj temperatur eller for lang tid )
Når du laver skinken kunne du også bruge et stegetermometer?

Godkendelse af svar
Fra : jesper.s


Dato : 06-04-15 10:32

Tak for svaret LuffeA.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173641
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383645
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste