/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Surdejsrugbrød
Fra : lacra
Vist : 225 gange
125 point
Dato : 06-02-14 15:08


Kan man komme lidt gær i en surdejsopskrift ?
Jeg følger de forskellige opskrifter nøje, men savner at brødet hæver lidt mere og bliver en lille smule luftigt.

Men det kan måske skyldes, at brødet bliver skåret i skiver dagen efter og lagt i fryseren ?

Jeg bager 2 rugbrød en gang om måneden, og surdejen som jeg har plejet i snart 2 år bobler fint, så jeg tror ikke det kan være den, der er årsag. Smagen er god, men lidt mere fylde ville være dejligt.

Kan nogen give et godt råd? Hej fra Lacra.



 
 
Kommentar
Fra : Thyregod8


Dato : 06-02-14 15:13

Hvis din surdej er OK, hvad jeg kan forstå, synes jeg det er synd at komme alm. bagegær i. Det ændrer smagen, men der er ikke noget i vejen for at komme lidt bagegær i. Har du prøvet, at lade brødet stå en time eller to, det plejer at give et luftigt brød.

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 06-02-14 16:28

jeg ville heller ikke give gær til en perfekt surdej.

Men hævning om vinteren, kan ofte være forskellig fra sommer, idet temperaturen som regel er lavere i køkkenet.

Måske skal du stille det et lunere sted ?

Kommentar
Fra : Thyregod8


Dato : 06-02-14 16:53

Det kan selvfølgelig du få dejen til at hæve hurtigere, hvis man sætter den et lunt sted. Men hvis dejen får lov til at hæve langsomt, giver det en bedre smag. Det gælder også hvedebrød med alm gær.

Kommentar
Fra : o.v.n.


Dato : 06-02-14 17:35

Rug har ikke de samme egenskaber for at hæve som hvede - langtfra, kom lidt hvedemel i dejen og få en bedre hævning eller lidt mere hvedemel i hvis hvede allerede er i din opskrift, mange hvis ikke de fleste rugbrødsopskrifter indeholder en tredjedel eller en fjerdedel af melet som hvedemel, netop på grund af at rug ikke indeholder ret meget gluten som er den protein der gør at brødet hæver

Kommentar
Fra : Sandvad261


Dato : 08-03-14 11:37

En dej hvor der udelukkende kun er surdej i som hævemiddel og smagsgiver, den hæver meget langsom.
TIPS. brug din bageovn som raskeskab hvis du ikke har en af de nye ovne hvor der er den funtion i med " hævning af dej " har du ikke denne mulighed, så stryg dit brød med vand, og sæt det så i ovnen, gør sådan at bageovnens lys tænder, de giver nemlig varme fra sig, eller hvis du ikke har den mulighed, så sæt din ovnvarme på det laveste du nu kan, men hold øje med temperaturen, det kan måske blive nødvendigt at lige linde ovnlågen, for temperaturen må ikke overstige en ca. 40 grader.
det med den hjemmelavede surdej syntes jeg er ret besværlig, så i mange forretninger lige der ved siden af gæren, der har de så noget nyt, en surdej lige klar til brug, og dertil kommer man så en smule gær i, og det smager bare virkelig godt.
I min rugbrød kommer jeg også en skefuld hvedemel i, det er med til at give et godt brød.
Jeg har så bare et lille problem som jeg ikke har fået løst, og det er jo muligt at der er nogle af jer der kan løse det, og det er at mit rugbrød under afbagningen revner i overfladen, der er såmænd ikke ret meget, men nok til, at brødet i går i stykker der foroven når man skærer det i skiver.

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173636
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383615
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste