/ Forside/ Interesser / Familie & Relationer / Andet familie & relationer / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Andet familie & relationer
#NavnPoint
Nordsted1 3372
ans 2007
HelleBirg.. 1420
vil.du 996
dova 932
Teil 892
svendgive.. 781
refi 590
clou 540
10  katekismus 538
Overtage fælles hus ved dødsfald
Fra : Baloo2011
Vist : 465 gange
20 point
Dato : 07-03-13 12:45

Boet er erklæret insolvent, så hvilken mulighed er der for at jeg kan overtage hele skødet på huset efter min mands dødsfald ??

Sus


 
 
Kommentar
Fra : refi


Dato : 07-03-13 15:47

Køb det

Kommentar
Fra : JegErHer


Dato : 10-03-13 20:47

http://da.wikipedia.org/wiki/Insolvens

http://www.denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Jura/Arveret/uskiftet_bo


uskiftet bo, udsættelse af skiftet med en førstafdød ægtefælles livsarvinger. En efterlevende ægtefælle har ret til at overtage fællesboet, men ikke særeje til uskiftet bo. Fællesboet er den formue, som hver ægtefælle ejede, da de blev gift, og som de hver især eller i fællesskab har erhvervet under ægteskabet, uden at den pågældende formue er gjort til fuldstændigt særeje af ægtefællerne selv eller af en gavegiver eller testator. Retten gælder ubetinget i forhold til ægtefællernes fællesbørn, hvorimod den førstafdøde ægtefælles særbørn har ret til at kræve deres arvelod straks ved den først afdøde ægtefælles død. Den efterlevende ægtefælle udøver en ejers rådighed over boet. Det uskiftede bo omfatter både det oprindelige fællesbo og den længstlevende ægtefælles senere erhvervelser.

Grovere misbrug kan medføre, at det uskiftede bo skal skiftes, og at der ved skiftet rettes et vederlagskrav mod den efterlevende ægtefælle. Se også skifte.

Skifteretlige retsvirkninger

Den efterlevende ægtefælle hæfter ved udlevering til uskiftet bo med hele sin formue for den afdødes gældsforpligtelser. Der kan udstedes proklama, hvorved uanmeldt gæld, som påhvilede den afdøde ægtefælle, kan bortfalde. Viser det sig, at den afdødes bo var insolvent, kan den efterlevende ægtefælle frigøre sig fra hæftelsen ved at tilbagelevere det modtagne eller værdien heraf, se udbakning af dødsbo. Inden seks måneder efter dødsfaldet skal den efterlevende ægtefælle indlevere en åbningsstatus over aktiver og passiver, der tilhørte fællesejet, og over sit fuldstændige særeje. Den efterlevende ægtefælle har efter skifterettens bestemmelse pligt til at meddele oplysninger om dispositioner over det uskiftede bos formue, således at den førstafdødes livsarvinger har mulighed for at konstatere et evt. misbrug.

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173635
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383604
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste