|
| Forloren Hare efter John Prices opskrift Fra : hhsk | Vist : 11128 gange 40 point Dato : 31-10-11 14:37 |
|
Jeg havde forleden dag besøg af et familiemedlem som jeg gerne vil forkæle lidt, sådan rent madmæssigt. Han taler meget om Forloren hare han har fået en gang. Den forlorne hare skulle være "glasseret" med et sammenkog af eddike og sukker? Opskriften havde han fundet i et ugeblad for mange år siden, og skulle være kreeret af John Price. Jeg brugte et par timer på nettet og i min samling af kogebøger men uden resutat, men her på sitet har jeg jo god erfaring.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 31-10-11 14:58 |
|
hej.
Den eneste opskrift af John Prices forlorne hare er her :
John Prices forloren hare.
Opskrift.
Mal 500 g nakkefilet, 500 g kalvekød og 200 g lever køres 2 gange gennem kødhakkemaskinen. Tilsæt 2 pillede, revne løg. Bland 1-2 dl rasp i og rør 1-2 dl piskefløde i. Krydr med 1 tsk allehånde, salt og peber. Form farsen til et aflangt brød i bradepanden og dæk med tynde skiver bacon. Kog
1 ½ liter mælk med groftskåret løg, 1 laurbærblad og 3-4 kviste timian 10-15 min. Si mælken. Smelt 50 g smør i en gryde. Rør 50 g mel i og tilsæt den siede mælk under omrøring. Krydr med salt og peber og tilsæt lidt kulør. Lad sovsen koge igennem. Brun ”haren” 15 min. ved 250 grader C. Hæld sovsen over den brunede hare og dæmp varmen til 175 grader C. Lad ”haren” stege færdig 50-60 min. Hæld sovsen fra den færdige hare og varm den i en gryde. Server ”haren” med kartofler, sovs og halve pærer med tyttebær eller solbærgelé. Portionen rækker til 6-8 personer.
| |
| Kommentar Fra : rotw |
Dato : 31-10-11 17:35 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 31-10-11 18:09 |
|
Jeg husker, at John Price skrev opskrifter til ugebladet Hjemmet, for den dag i dag har jeg et gammelt udklip af hans juleand - taget netop fra Hjemmet. Jeg er ret sikker på, at det også var her, at den forlorne hare blev præsenteret.
Den eneste opskrift på Forloren Hare á la John Price her på nettet er vist den, som piaskov også har fundet. Den er trykt i Hjemmet nr. 8, Febr. 2006.
(Kilden finder du her: http://www.blach.minisite.dk/Opskrifter)
Men der kan da i princippet findes en anden udgave, for netop ovenstående udgave er jo trykt efter hans død, og ligesom med juleanden så kan der også med den forlorne hare findes varianter.
Så, hvis det er rigtig vigtigt for dig, så kunne du jo forsøge at skrive til Hjemmet. Måske kan de finde opskriften - hvis den findes
| |
| Kommentar Fra : hhsk |
Dato : 31-10-11 19:40 |
|
Til pifo, Du har ret jeg har talt med min svoger, han mener helt klart at det er i Hjemmet han havde fundet den engang. Den ovenstående opskrift har jeg provet engang, den er også SUPER god. Men jeg Plejer nu at lave den på gammeldags facon med røget spæk, ribsgele og lidt Danablue i sovsen og der får jeg ingen klager, men jeg vil som foreslået, henvende mig til Hjemmet, da jeg jo gerne vil glæde en der har haft lidt mere modstand end godt er. Men tusind tak for hjælpen til alle.
| |
| Kommentar Fra : hhsk |
Dato : 01-11-11 12:06 |
|
Jeg skal nok bringe opskriften når jeg finder den
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 03-11-11 09:05 |
|
Jeg vil også gerne udvide min madhorisont med Prices forloren hare
Men ellers er jeg med på holdet, der kreerer et pindsvin vha bacon/spæk stykker, tilsmager mælkeblandingen fra bradepanden med ribsgele og et skvæt portvin.
Jummie, specielt hvis jeg giver kartofler og min rå rødkålssalat til.
| |
| Kommentar Fra : hhsk |
Dato : 03-11-11 11:46 |
|
Det der med portvinen lyder nu også rigtig godt
| |
|
Kan det tænkes, at haren dryppes og overøses med saucen mange gange undervejs, så den nærmest bliver glaseret af saucen?
Jeg ligger inde med nogle gamle udklip og blade med Price, så vil lige kigge om der er gevinst!!!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|