|
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 20-10-11 19:20 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 20-10-11 19:24 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 20-10-11 19:36 |
| | |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 20-10-11 19:39 |
|
Jo da- iturevet- passer da meget godt på hakket kød
og desuden som beskrevet - dele af ringe værdi
= passer da meget godt på kød af ringe værdi der iturives
( hvis man tænker på 20 ´erne)
for mig giver det da god mening
| |
|
Citat Jeg ved hvad "væltet lokum" er |
Det ved jeg også.
Min mor blev "lidt" sur når min far brugte dette udtryk om dagens menu.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 20-10-11 23:18 |
|
jeg mener, at da jeg var barn i 50´erne var en kludebøf( i fattigkvarteret) en hakkebøf hvor oksefarsen var blandet godt op med billige ingredienser, som oftest kartofler der kom gennem kødhakkeren. Så blev der råd til hakkebøf selv om man var rige på børn, men fattige på penge.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 21-10-11 06:58 |
|
Citat en hakkebøf hvor oksefarsen var blandet godt op med billige ingredienser, som oftest kartofler der kom gennem kødhakkeren |
Synd for kødet......men det var måske en af måderne at få ungerne til at spise kartofler, derhjemme fik vi ihvertfald ikke lov til at tage en hel bøf og så kun 2 kartofller.
I dag hører kartoffeltilsætning jo nærmest til delikatesser, såsom i frikadeller og spegepølse.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 21-10-11 22:46 |
|
luffe det handlede om at spare på det dyre kød.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 03-11-11 09:22 |
|
For mig er en kludebøf et bøf af et billigere stykke kød, der fik adskillige slag af slagteren med den der trækødhammer, der var "ujævn".
Det gjorde bøffen tyndere/mørere, og den fik et "kludeagtigtigt" udseende.
Altså en "falsk" engelsk bøf.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 03-11-11 09:53 |
|
Citat For mig er en kludebøf et bøf af et billigere stykke kød, der fik adskillige slag af slagteren med den der trækødhammer, der var "ujævn". |
Det mørner også kødet, køber man udskårne bøffer eller koteletter hos slagteren kan man få ham til at trække stykkerne igennem en maskine der laver en masse små hakker i kødet.
Faktisk fik jeg ægte "kludekød" for et par måneder siden, jeg havde hos XX købt et stykke grydeklart marineret svinekød, da jeg havde stegt det i gryden og ville skære det ud ramte kniven noget uigennemtrængeligt, ved nærmere syn var det et uforklarligt net, næsten som sækkelærred.....mistede apetitten og spiste så kun sovs og kartofler.
Jeg skældte selvfølgelig ud i butikken og fik en ny steg, min svoger der er slagter fortalte så senere at det var "genbrugt" kød der var foldet sammen uden at man havde fjernet nettet.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 03-11-11 15:41 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|