http://www.heste-nettet.dk/forum/25/376116/376116/
Kransekage er i sig selv supernemt at lave. Det svære er at få lavet ringene lige store, og pæne, hvis man skal lave en kransekagetop
Kransekage
Tilberedningstid: 30min.
Årstid: Hele året
Antal: 1 kage
500 g rå marcipanmasse
100 g sukker
2 pasteuriserede æggehvider
Glasur
1 pasteuriseret æggehvide
150 g florsukker
½ tsk hvidvinseddike
Marcipanmassen æltes med sukker og æggehvider. Varmes op i en tykbundet gryde til den er lun. Trilles i stænger og klemmes spidse på midten - som en tagryg. Skæres i passende stykker eller formes i de særlige kransekageforme. Stykkerne sættes på bagepapir og bages ved 250 grader i 6-7 minutter. Afkøles.
Glasur: Rør sigtet flormelis, æggehvide og eddike sammen - til glasuren er tyk og lidt sej. Fyldes i et papirkræmmerhus og sprøjtes på kransekagestykkerne.
Jeg har lige et par kommentarer til opskriften:
Det er rigtigt at kransekagemassen skal lunes. Det skal ikke tage farve, blot
lunes.
Alternativt kan man tage sin
foodprocessor/køkkenmaskine/hvad-de-end-hedder-i-dag, hælde sukker og
æggehvide i, lad det køre til det er blandet/pisket godt, tilsætte
marcipanen i små stykker, og lade massen køre til den er lun. Så skal den
ikke lunes i en gryde også.
Læg mærke til, at det skal være alm. sukker der benyttes. Aldrig flormelis
til kransekage. Bruger man flormelis, så bliver det kanonhårde betonstykker.
Temperaturen er også korrekt. Høj varme i kort tid. Bager man kransekage ved
for lav varme, tørrer det ud inden det er bagt = rigtig hård kransekage.