/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
selvlavet marcipan
Fra : Dieter
Vist : 1807 gange
200 point
Dato : 17-12-10 14:33

Jeg pønser på at lave ovenstående.
Kan man erstatte rosenvand med noget andet.
Hvis ja, med hvad ?

 
 
Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 17-12-10 14:41

Der er mange opskrifter på hjemmelavet marcipan.

jeg kan slet ikke se rosenvand er nødvendigt. Een enkelt nævner det alene hvis man synes marcipanen er blevet for hård.

Prøv selv at google hjemmelavet marcipan, der er mange muligheder.

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 17-12-10 14:43
Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 17-12-10 14:44
Kommentar
Fra : Dieter


Dato : 17-12-10 14:44

Jeg HAR googlet til bevistløshed. Men næsten alle opskrifter (ogdså de tyske) nævner rosenvand. Men det er vist svær at få fat på !

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 17-12-10 14:45

næh, nej du kan købe det i matas, så vidt jeg har læst mig til. Men behøver du det overhovedet ?

Se de link jeg har sendt

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 17-12-10 14:49

Se her: Det er det eneste sted, jeg har læst mig frem til at der skal bruges rosenvand

Citat
HJEMMELAVET MARCIPAN 50 %
Det er ikke så svært at lave sin egen marcipan, hvis man har lyst og tid til det. Smut 1 kg mandler, læg dem på bagepapir i ovnen og rist dem let gylden. Det er nemmere at blende, hvis mandlerne er ristet og smagen forstærkes. Mandlerne kan blendes i en Moulinex blender, som er velegnet til det eller i en anden blender, som er i huset. Prøv at blende dem så fin som mulige. Hæld mandlerne i en stor skål og tilsæt 500g fineste glasursukker eller sigtet florsukker.
Glukose gør marcipanen mere holdbar. Smelt ca. 60-80g og hæld i mandelmassen. Rosenvand (Matas) anvendes, hvis man mener, at marcipanen er for hård.
Ælt marcipanen til en tilpas konsistens og lav en rulle, som lægges i lufttæt beholder.
Den hjemmelavede marcipan har ikke en særlig lang holdbarhed, derfor skal den opbevares i køleskabet og anvendes snarest.


Kommentar
Fra : Dieter


Dato : 17-12-10 14:53

Til smuller 54
Jeg har bare bemærket at de fleste opskrifter skriver om rosenvand. Jeg kender ikke dens egenskaber. Så er da bare noget usikker.

Men jeg tror nu, jeg prøver at undvære det. Så må jeg se om der kommer noget ordentligt ud af det.



Accepteret svar
Fra : smuller54

Modtaget 210 point
Dato : 17-12-10 14:55

OK, nu har jeg knækket nødden
læste lidt hist og her


Rosenvand bruges istedet for æggehvider, for at den ikke bliver for tør.

Men idag kan man jo sagtens købe pasteuriseret æggehvider og så er det jo ikke noget problem

Kommentar
Fra : Dieter


Dato : 17-12-10 14:58

Det var sk.... godt. Så blev man så meget klogere.

Godkendelse af svar
Fra : Dieter


Dato : 17-12-10 14:58

Tak for svaret smuller54.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 176268
Tips : 31886
Nyheder : 719565
Indlæg : 6400681
Brugere : 218665

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste