/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forloren Hare?
Fra : food_life
Vist : 14112 gange
100 point
Dato : 10-11-10 10:31

Hej - Hvorfor hedder det forloren Hare? Hvor stammer opskriften fra? Evt. fra hvornår?

På forhånd tak ....

mvh

 
 
Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 10-11-10 11:07

Et gæt, den forlorne hare tilberedes lidt som vildt, med røget spæk (tror de fleste bruger bacon i dag) på toppen, og en "vildtsovs" med ribsgele og fløde. Og den er jo nogenlunde på størrelse med en hare.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 10-11-10 11:10

Her

http://da.wikipedia.org/wiki/Dansk_k%C3%B8kken

får frk.Jensen og hendes kogebog en del af æren i 1901

Kommentar
Fra : katekismus


Dato : 10-11-10 13:35

Ja, opfundet fordi haren var for hurtig, fik ikke ram på den - vedkommende måtte så opfinde en forloren.

For eksempel
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&p=154847

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 10-11-10 15:04

Godt nok en flot skilpadde du har fundet, katekismus.

Det gamle eventyr om haren og skilpadden gælder åbenbart ikke for de forlorne


Kommentar
Fra : Rsmadsen


Dato : 19-11-10 18:04

Udtrykket forloren bruges i flere klassiske retter, fx forloren and og forloren skildpadde. Udtrykket forloren dækker over at man bruger et erstatningsprodukt i en ret, og får det til at fremstå som tiltænkt.

I lærebogen for kokke står der fx om forloren hare at flæskefarsen rørt med spæk, rasp og fløde (hvis jeg husker ret) formes som en hareryg, i hullet mellem de to "fileter" lægges ribsgelé og stegen bardes (dækkes) med røget spæk. Altså gå hele ideen ud på at få sit farsbrød til at fremstå som haresteg.



Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177414
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407823
Brugere : 218875

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste