/ Forside/ Interesser / Dyr / Katte / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Katte
#NavnPoint
dova 9788
akle 7186
Jernladyen 3710
ans 2627
miritdk 2457
Nordsted1 2217
taliskoko 2188
mulberry 1779
cdripper 1530
10  HelleBirg.. 1440
Katte væk fra have. Seriøst.
Fra : grisling64
Vist : 9125 gange
75 point
Dato : 27-04-03 13:20

Hvordan holder jeg katte væk fra haven. Har dyre fisk, Kaniner og mange fredede frøer og dejlige fugle som det ikke skal gå ud over. Har prøvet hjortetaksolie, vand, smide sten, jordknolde og iskoldt vand efter og på dem, intet hjælper.
Er KUN interesseret i seriøse svar og ingen fra Skingur, da hendes svar ikke kan bruges til noget, du spilder min og din egen tid med at svare.

 
 
Kommentar
Fra : Franksp


Dato : 27-04-03 13:34

Hej Grisling64

Sidste år havde jeg samme problem med alle naboernes katte. De kunne ikke lade mine fisk i havebassinet være. Endnu værre var det, at de altid skulle gå hen over både min kones og min bil, med det resultat, at de begge blev ridsede.
Du skal gå til Matas og købe en bøtte Naftalin, en bøtte Svovlpulver og noget stødt sort peber.
Bland en del Naftalin, 1 del Svovlpulver og 1/10 sort peber. Læg lidt af det, der hvor du ved at kattene går (de har som regel en rute) og læg noget af det, der hvor du ikke vil ha' kattene.
Jeg vil garanterer dig 100%, at kattene fremover ikke kan lide at være i din have.
Straks jeg lagde mit pulver ud, forsvandt kattene fra vores biler.

Franksp

Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 27-04-03 13:39

Tak for svaret men er det ikke forbudt og giftogt for naturen?
Men hjælper det? Hvad med fiskene og kaninerne og alle de andre dyr kan de tåle det?


Kommentar
Fra : ymot


Dato : 27-04-03 13:41

Få fat i en mår fælde den går findt til katte, når de er i fælden er de lette at have med at gøre.
Gi du dem godt med rigeligt kold vand fra vandslangen eller vis du har noget der er bedre end vand brug da det .(de er lette at ramme i buret)

Kommer kattene igen får de bare en tur mere.

Eller når du er så glad for dyr, anskaf dig da en stor bidsk hund ,den skal nok holde kattene fra døren.

M.V.H YmotKommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 13:41

hej grisling..så nemt slipper du da ikke for mig!
Det _er_ gået op for mig at din nabo er totalt uinteresseret i at afhjælpe problemet. Men jeg ved, at kattefolket har skrevet meget om at hegne deres haver ind, så kattene ikke "falder ud" (!). Det vil din nabo ikke, men måske du kunne hegne din have ind, så kattene simpelthen ikke kan komme ind til dig? Jeg ved ikke om det bliver for dyrt, men prøv at kigge på det link jeg har lagt til dig:

KOPI
Jeg ved hvilket link det er der har været her på ng men du kan læse og se
tegninger her www.sundisk.dk
under elheng/løbegård

Ellers kan du oppe i højre hjørne søge på kandu (under "søg".. prøv at skrive "katte hegn".

Og beklager at jeg fik dig sådan pisset af sidst
Håber du kan bruge min hjælp lidt bedre denne gang.Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 27-04-03 13:46

Det med hegnet var en god ide´vist det ikke var for at det er gjort, katte hopper bare over også selv om det er højt, der er jo træer i naboens have. + er ikke interesseret i at bo i en fæstning.

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 13:52

Hm. Tænker så det knager. Okay..mårfælden! Du lokker katten ind, og så kører du hen på nærmeste dyreinternat med den. Når naboen opdager, kræet er væk, vil han sætte himmel,og jord i bevægelse for at få den igen. Når det er sket tilstrækkeligt mange gange, finder han vel ud af at holde kræet inde..
Jeg kan godt forstå, du er skidetræt af det!
Hunde kan man aflevere ved piolitiet, det koster så en mindre bondegård at få den udleveret igen. men jeg ved ikke om man kan det samme med katte.
Måske kunne alle I naboer, der har problemer med kattene, rotte jer sammen og i fælles trop (brev underskrevet af alle) fortælle ham, at I splejser til en aflivning hvis ikke han vil gøre noget for at afhjælpe problemet? I har jo da retten på jeres side.
mvh Christina

Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 27-04-03 13:59

Aflive kræet, nja, nyttet jo ikke noget at blive så meget uvenner med madamen ved siden af , hun er i forvejen en meget sur og underlig dame. Ikke til at tale med, hun mener at hun og hendes katte har fortrinsret og at hun kan gøre hvad hun vil, bliver foreksempel sur når jeg fodrer fugle og pindsvin.

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 14:01

Mystisk dame! Man skulle da tro, at I om ikke andet så kunne mødes over kærlighed til dyrene...

Kommentar
Fra : ymot


Dato : 27-04-03 14:11

du kan sprøjte dem ind grise-farve, mig bekendt fås de i forskellige farver ,Det skader ikke svinene nok heller ikke katten Mandag /blå,tirsdag/rød+du kan se hvor katten høre hjemme.

M.V.H Ymot

Kommentar
Fra : ymot


Dato : 27-04-03 14:12

det kan være hun fatter det hindt.


Ymot

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 14:19

Katte Spørgsmål Point : 160
Fra : fjordglimt Send til en ven Dato : 18-03-03 16:14Spørgsmål : "katteplage"hej.
hvad er det for nogle planter man kan plante i sin have for at holde katte væk. Jeg kan godt lide katte men jeg gider ikke at de går og sætter sine klatter inde på mine havemøbler og hvor de ellers gør det jeg ved en bekendt har en stor plage af katte inde i sin have og garage da de er chauffører og så går de ind og gør sine ærinder i savsmuld de har til at stå fo der er ikke altid de har tid til at lukke sine garager.
hej fjordglimt
Prøv evt at læse denne tråd i katte. Koster 16 point.

Kommentar
Fra : kummel


Dato : 27-04-03 14:25

øhh er man lidt kattefjendsk herinde?? Tænk lige over at katten ikke ved den gør noget forkert før du lægger giftige stoffer og hvad ved jeg ud eller sætter en fælde op...

Har du ikke en bestyrelse du kan klage til? De må da kunne tvinge din nabo til at gøre noget ved sagen.

En anden løsning, som jeg ikke fornemmer bliver et hit her..., kunne være at sætte mad ud til katten. Den gider jo ikke at spise dine fisk hvis den er mæt vel?

mht til bilen kunne du jo dække den over. Jeg ved godt det er meget besvær når det ikke er din kat men naboens det handler om men det kunne være en løsning.

Men for alt i verden: husk at det er naboen der er problemet, ikke katten!!!! Den gør bare hvad der er i dens natur

Kommentar
Fra : kummel


Dato : 27-04-03 14:26

og hvis jeg forresten læser igen at du smider sten efter katten skal jeg personligt troppe op hjemme hos dig og smide sten efter dig så du kan se hvordan det føles!!!!!
Koldt vand er en ting men sten er dyreplageri og ulovligt ligegyldigt hvor latterlig din nabo end måtte være

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 14:32

Kummel, læs indlægget fra den 23-4 (katte væk fra have og fisk).
Christina (jeg kan ikke finde ud af at kopiere det så man bare skal trykke på et link!!!)

Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 27-04-03 14:37

kummel og skingur gider i lige lade være med at blande jer mere.............. Er for latterligt da det er brugbare løsninger jeg er interesseret i. Tak
Stenene bliver smidt ved siden af katten fjols, jeg holder af dyr men ikke dyr jeg ikke selv kan tåle eller har inviteret, kattene hopper desuden ind af vinduerne om sommeren og jeg er meget alergisk over for katte og hunde, skal have en alergi sprøjte med det samme og det er ikke billigt.

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 14:45

HOV grisling hvad har jeg NU gjort? Jeg sidder faktisk og kommer med seriøse forslag, så jeg begriber ikke at du nu hidser dig op igen. Dit problem er ikke sådan lige til at løse, og jeg fatter ikke hvorfor du så nemt lader dig pisse af. Vil du venligst fortælle mig, hvad jeg nu har gjort? Pt sidder jeg faktisk og læser tonsvis af gamle spørgsmål igennem for at se, om nogle har fundet de vises sten mht at holde katte ude af haven, og så får jeg en spand koldt vand i hovedet igen! Du er sgu lidt mærkelig. jeg sidder her og hjælper fordi jeg i bund og grund er et venligt menneske. Når du lægger et spørgsmål ud må du forvente at få mange reaktioner..jeg skrev til kummel at han skulle læse den gamle tråd, så du ikke blev belemret med de samme forslag som sidst.

Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 27-04-03 14:48

Slt dette er virkelig spild af tid,,,,,,,,,,,,ufatteligt at det ikke bliver taget alvorligt.]o)

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 14:50

oh my god... har sjældent været mere alvorlig. Hvad fanden er det egentlig du vil?

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 14:52Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 27-04-03 15:02

Ha et brugbart råd...... Kunne ikke bruge det med katteplage til noget var spild at tid. Skingur undskyld men du kommer ikke med noget jeg kan bruge........]o)

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 15:07

Hvordan holder man ubudne katte ude af haven?
Selv katteelskere kan få nok af de små »hømhømmer«, der ligger rundt om i haven. Nabokatte har også invaderet terrassen og urtehaven. Det så vi helst blev begrænset lidt.

Hvordan afholder vi katte fra at bruge vores have som toilet eller ligefrem at slå sig ned her? Hvad med nedgravede mølkugler, virker de monstro?

Jeg har på nettet læst om rådet med naftalin og svovlpulver. Det er jo stygt og langtfra anvendeligt. Findes der ikke andre midler?

Med venlig hilsen Jan Holm

Svar:
Det er et udbredt problem at katte render ind og besørger i naboens have uden at være inviteret. Ud over en række ucharmerende og ulovlige metoder med kemikalier og kraftige afskrækningsmidler, der ikke er værd at følge, anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man på udsatte steder dækker bedene med flis eller stauder idet kattene bedst kan lide løs og blød jord uden vegetation. Der kan udlægges hønsenet umiddelbart efter såning, der så fjernes når planterne er større. Samtidig bør katteejeren indrette et lille sted med løs jord i sin egen have, som katten kan bruge som toilet. Sandkasser kan overdækkes med net eller brædder. Ældre haveråd går på at tilplante rundt om haven med stikkende og tornede buske, som kattene skulle rive sig på når de løber ind i haven. Især stikkelsbær, brombær kristorn og japansk kvæde angives som egnede. Det mest effektive er dog enten at få opsat et kattesikkert hegn eller sørge for at katteejeren tager ansvar for sin kat og forebygger at den løber frit omkring. Sidstnævnte kræver dels at man kender ejeren og dels at vedkommende ønsker at hjælpe.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler at man skræmmer ubudne katte bort med vandpistol, hvilket dog ikke forhindrer dem i at gå ind i haven, når man ikke er hjemme.

Ifølge loven har ejeren pligt til at holde katten på sit egen grund. Man har som nabo ret til at indfange katte og indlevere den til politiet, såfremt man inden for et år har givet ejeren en advarsel og samtidig orienteret politiet herom. På den måde undgår man erstatningspligt, hvis katten kommer til skade under indfangningen, der selvfølgelig skal ske på en dyreværnsmæssig forsvarlig facon. Flere har dog oplevet at politiet har andre ting at tage sig til, hvorfor en underretning bør ske skriftligt.

Kender man ikke ejeren kan man henvende sig på kommunens tekniske forvaltning og undersøge om der findes en katteordning i kommunen. Er katten øremærket og tillidsfuld kan man prøve at kontakte Dansk Katteregister på 44 85 35 55 eller Det Danske Katteregister på 38 88 04 47 og se om ejeren er til at finde. En anden måde at nå en ukendt ejer på, er at sætte en bukseelastik om halsen på den tillidsfulde kat med en seddel, hvor der står hvem man er og hvad problemet er.

At plante haven til med planter, der er giftige for katte løser ikke problemet. Katte kan ikke skelne mellem en længere række ugiftige og giftige planter, hvilket har givet en række tilfælde af forgiftninger efter at indekatte har spist af uegnede potteplanter. Dog bør katteurt (Nepeta) og baldrian undgås, da de kan tiltrække katte. Et sted angives løvstikke at skræmme katte væk, om det er sandt ved jeg ikke.

Det kan være en god idé at kontakte Dyrenes Beskyttelse og få et par brochurer eller adresser på lokale kredsformænd, så dialogen med katteejeren bliver så konstruktiv og sober som muligt, samtidig med at du skaffer vejledning. Vrede og aggression løser næppe konflikten og som alle postbude ved, kan visse mennesker være ret så sårbare overfor kritik af både deres børn og kæledyr.

Med venlig hilsen Henrik Ahlmann

Hvordan holder man ubudne katte ude af haven?
Selv katteelskere kan få nok af de små »hømhømmer«, der ligger rundt om i haven. Nabokatte har også invaderet terrassen og urtehaven. Det så vi helst blev begrænset lidt.

Hvordan afholder vi katte fra at bruge vores have som toilet eller ligefrem at slå sig ned her? Hvad med nedgravede mølkugler, virker de monstro?

Jeg har på nettet læst om rådet med naftalin og svovlpulver. Det er jo stygt og langtfra anvendeligt. Findes der ikke andre midler?

Med venlig hilsen Jan Holm

Svar:
Det er et udbredt problem at katte render ind og besørger i naboens have uden at være inviteret. Ud over en række ucharmerende og ulovlige metoder med kemikalier og kraftige afskrækningsmidler, der ikke er værd at følge, anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man på udsatte steder dækker bedene med flis eller stauder idet kattene bedst kan lide løs og blød jord uden vegetation. Der kan udlægges hønsenet umiddelbart efter såning, der så fjernes når planterne er større. Samtidig bør katteejeren indrette et lille sted med løs jord i sin egen have, som katten kan bruge som toilet. Sandkasser kan overdækkes med net eller brædder. Ældre haveråd går på at tilplante rundt om haven med stikkende og tornede buske, som kattene skulle rive sig på når de løber ind i haven. Især stikkelsbær, brombær kristorn og japansk kvæde angives som egnede. Det mest effektive er dog enten at få opsat et kattesikkert hegn eller sørge for at katteejeren tager ansvar for sin kat og forebygger at den løber frit omkring. Sidstnævnte kræver dels at man kender ejeren og dels at vedkommende ønsker at hjælpe.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler at man skræmmer ubudne katte bort med vandpistol, hvilket dog ikke forhindrer dem i at gå ind i haven, når man ikke er hjemme.

Ifølge loven har ejeren pligt til at holde katten på sit egen grund. Man har som nabo ret til at indfange katte og indlevere den til politiet, såfremt man inden for et år har givet ejeren en advarsel og samtidig orienteret politiet herom. På den måde undgår man erstatningspligt, hvis katten kommer til skade under indfangningen, der selvfølgelig skal ske på en dyreværnsmæssig forsvarlig facon. Flere har dog oplevet at politiet har andre ting at tage sig til, hvorfor en underretning bør ske skriftligt.

Kender man ikke ejeren kan man henvende sig på kommunens tekniske forvaltning og undersøge om der findes en katteordning i kommunen. Er katten øremærket og tillidsfuld kan man prøve at kontakte Dansk Katteregister på 44 85 35 55 eller Det Danske Katteregister på 38 88 04 47 og se om ejeren er til at finde. En anden måde at nå en ukendt ejer på, er at sætte en bukseelastik om halsen på den tillidsfulde kat med en seddel, hvor der står hvem man er og hvad problemet er.

At plante haven til med planter, der er giftige for katte løser ikke problemet. Katte kan ikke skelne mellem en længere række ugiftige og giftige planter, hvilket har givet en række tilfælde af forgiftninger efter at indekatte har spist af uegnede potteplanter. Dog bør katteurt (Nepeta) og baldrian undgås, da de kan tiltrække katte. Et sted angives løvstikke at skræmme katte væk, om det er sandt ved jeg ikke.

Det kan være en god idé at kontakte Dyrenes Beskyttelse og få et par brochurer eller adresser på lokale kredsformænd, så dialogen med katteejeren bliver så konstruktiv og sober som muligt, samtidig med at du skaffer vejledning. Vrede og aggression løser næppe konflikten og som alle postbude ved, kan visse mennesker være ret så sårbare overfor kritik af både deres børn og kæledyr.

Med venlig hilsen Henrik Ahlmann
fra:
http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/dyr_i_haven/1143.html

Naboens kat må aflives
Af Tom Nervil (sakset fra Politiken)

Katten er populær, når bare den ikke kommer på afveje. Gemmer den sig i naboens legehus, kan den forårsage allergi hos hans børn. Lader den poterne danse på bilens køler, kan den efterlade ridser. Har man advaret kattens ejer, har man faktisk ret til at få aflivet terroristen.Der er lunt i barnevognen under den lille barnedyne. Babyen sover trygt - en dyb, rolig søvn, da naboens store kattekilling lydløst springer op og lægger sig hen over hans ansigt. Den lille spjætter og udstøder et af sine velkendte vræl. Men vrælet drukner i kattens bløde pels. Som nybagt far er Peter Madsen på vagt. Hurtigt er han henne ved barnevognen. Katten ser op. For sent. Peter Madsen har fat i nakken på den. I affekt vrider han til med begge hænder, og kattens nakkehvirvler drejes fra hinanden. Katten er død. Også babyen ligger helt stille. Længe. Så snapper han efter vejret og sætter endelig i et livsbekræftende vræl.

Ifølge Kattens Værn, som er en privat uafhængig dyreværnsforening, er der ca. 700.000 ejerkatte her i landet. Kattens popularitet overgår alle andre kæledyrs, men katten er et meget selvstændigt væsen og kan ikke opdrages som en hund. Den kan faktisk ikke lære at holde sig inde i katteejerens have. Det er imod kattens natur hævder katteejere. Men mange danskere føler sig i større eller mindre grad generet af andre menneskers katte. Det kan være ærgrelse over lugten af kattetis, ridser i billakken fra kattens kløer eller over, at kattene tager småfuglene i haven. Der er irritation over kattelopper, indvoldsorm og kattelort i sandkasserne. Til generne hører også de sygdomme, der overføres fra katten. Det drejer sig f.eks. om bakterieinfektioner eller allergi.

Hold katten inde
Peter Madsen, der er husejer og nybagt far, har ikke noget imod katte som sådan. De lægger sig jo ikke over barnet i barnevognen af ond vilje. "Det er min nabo, som har 14 omstrejfende katte, der er den uforsvarlige part. Det er i orden med mig, at folk har kat, det er folks egen sag. Men hvis de vil holde katte, så må de hold dem inde hos sig selv", siger han. Hundeejere kan få afklaret deres forpligtelser ved at læse Lov om Hunde. Sådan forholder det sig ikke for katteejere, for der eksisterer ikke nogen egentlig kattelov.

Den eneste danske lov, der nævner noget om rettigheder og pligter i forbindelse med ejerkatte er loven om mark- og vejfred fra 1953. Den lov blev oprindelig skrevet med henblik på kreaturer og andre husdyr, men omfatter også katte. Ifølge loven om mark- og vejfred kan ejeren af katten straffes med bøde, hvis katten færdes på fremmed grund. Hvis grundejeren først har advaret naboen om, at han ikke vil have katten på sin grund, har han desuden ret til at få katten aflivet.

Brug vandpistol
"Ja, mark- og vejfredsloven gælder også for katte", siger Helene Kemp fra Dyrenes Beskyttelse. "Grundejeren har ret til at få katten aflivet, men vi er ikke så meget for, at det kommer ud. For vi synes jo, det bør ske på en anden måde". I pjecen "Tilløber-katte" giver Dyrenes Beskyttelse tips til at holde katten væk fra sin grund. De går i korthed ud på at gøre haven utiltrækkende for katten, og hvis det ikke hjælper, så skræmme den væk med en kraftig vandpistol. Hvis grundejeren føler sig meget generet af kattene og mener, at aflivning er den eneste udvej, er der følgende råd: Find ud af om det er herreløse eller ejerkatte. Er det herreløse katte skal man have kommunens tilladelse til at indfange og aflive kattene. Ring til kommunens tekniske forvaltning og undersøg, om de har en katteordning. Er det ejerkatte, skal du kontakte ejerne og bede dem holde kattene væk fra din grund.

Den, der vil aflive et dyr, skal ifølge dyreværnsloven sikre sig, at dyret aflives så hurtigt og smertefrit som muligt. Aflivningen skal foretages af en person, der er uddannet til det. Med andre ord af en dyrlæge. "Vi beder ikke om nogen forklaring, hvis folk kommer med en kat og beder om at få den aflivet", oplyser dyrlæge Anne Sørensen fra Fasanvejens Dyreklinik på Frederiksberg. Det koster ca. 400 kr. at få aflivet en kat og så 100 kr. ekstra for ligbrænding.

Kattegener
10-årige Gustav Gede har et andet problem. Han er allergiker. "Det er ikke fordi, jeg synes, at naboens kat skal slås ihjel", siger Gustav, "men når vinduet står åbent, så hopper den ind på mit værelse, og så slår jeg ud." Ligesom 150.000 andre danskere er Gustav Gede allergisk over for dyrehår og kan ikke tåle de allergistoffer, der afsondres fra katte.

Katten har meget stærke allergistoffer i skæl, spyt og talgkirtler og er det dyr, de fleste udvikler allergi overfor, skriver Astma-Allergi Forbundet i sin pjece om allergi over for dyr. Selv meget små mængder kan give allergiske reaktioner. Allergikeren behøver ikke engang at være til stede i rummet sammen med katten. Allergistofferne er i møbler og tæpper mange år efter at en kat har været der. "Jeg har set hvordan børnenes øjne hæver og bliver røde og klør, hvordan tårerne løber, næsen rinder, og de får åndenød", fortæller Torkil Kjær, der er administrerende direktør for Astma-Allergi Forbundet. "Det er forfærdelig - og det skal man se, for ellers er man tilbøjelig til at tage kattens parti."

Ikke en sag for politiet
"Vi vil jo gerne beholde det gode forhold til naboen", fortæller Pia Nielsen, der er mor til Gustav Gede. "Men Gustav bliver slemt påvirket af kattene. De lægger sig i hans legehus og skider i sandkassen, når vi ikke er hjemme. Så får Gustav allergiske udbrud, hvis han leger der". Familien har nu lagt presenning på sandkassen og sat net for vinduet, fordi naboen ikke vil erkende, at det er et problem.

Når en katteejer nægter at tage problemet alvorligt, forsøger nogle mennesker at ringe til politiet for at få ordensmagten til at tage affære. Som regel forgæves. "Det har politiet ikke ressourcer til", siger politiassistent Danny Christensen fra Station 3 hos Københavns Politi. "Katte og marsvin er ikke sager for politiet." Et brev fra politiet, hvor der står, at katteejere har pligt til at holde katten på deres egen grund, og at naboen har ret til at fange katten og få den aflivet, kunne måske få katteejerne til at tage deres ansvar alvorligt, mener Pia Nielsen. "Jeg kan ikke forstå, at politiet ikke bare har et standardbrev, som de sender til kattens ejer, når der bliver klaget", siger hun.

Én med skovlen
Efter den ubehagelige oplevelse med katten i barnevognen, bad Peter Madsen naboen om at holde kattene væk fra hans have. Det ændrede ingenting. Så ringede han for at melde naboen til politiet. "Hvad vil du have, vi skal gøre ved det?" spurgte den vagthavende. "Katte render jo bare rundt. Prøv at tale med Kattens Værn." Kattens Værn rådede Peter Madsen til at indrette sin have anderledes, så den ikke var så tillokkende for kattene. Men Peter Madsen vil ikke bekoste kattehegn, låg til sandkassen, net for vinduerne og presenning til bilen samt udgifter til dyrlægen for aflivning af de næste 13 katte. Så nogen tid efter da endnu en kat var på vej op i barnevognen, var Peter Madsen igen hurtig i vendingen. Denne gang fik katten én med skovlen.
fra:
http://www.russianblue.dk/russerbladet/praktiske_artikler/naboens_kat_aflives01.html

Kommentar
Fra : ymot


Dato : 27-04-03 15:09

Fang katten i fælden og få den i en papkasse med huller. Aflever derefter katten hos ejeren, evt. med en seddel om, hvor den er fanget, og hvor du forklarer dem dit problem!

Kommentar
Fra : kummel


Dato : 27-04-03 17:05

Ved du hvad Grisling nu må du altså styre dig. Du er fuldstændig uforskammet og hvis du ikke vil misforståes (fat hentydningen) i dine indlæg ville et par dansk kurser nok ikke gøre skade!
Det er utroligt hvad man skal finde sig i fra sådanne nogle mennesker som dig!! Hvor i alverden skulle jeg vide fra at mine forslag allerede var blevet givet i et andet spørgsmål. Da jeg ikke er synsk er du nødt til at fortælle hvad du allerede har prøvet som ikke virker hvis du vil undgå at få de samme ting at vide to gange.

Du skal sgu' ikke regne med nogen hjælp fra mig fremover!

Kommentar
Fra : skingur


Dato : 27-04-03 17:12

he he..præcis hvad jeg sagde til den flinke spørger sidste gang! Var bare dum nok til at hoppe på den igen. Jeg forstår ikke, folk tillader sig at være så ubehøvlede. Så kummel..jeg er med på en "ignorer"!!
God dag til alle andre end grisling, som jeg er blevet dybt træt af...igen!

Accepteret svar
Fra : Franksp

Modtaget 75 point
Dato : 27-04-03 17:20

Hej igen Grisling64

Prøv nu det råd jeg gav dig. Det er hverken ulovligt eller giftigt, men afgiver en stærk lugt, som katte og hunde ikke kan lide.

På selve bøtten jeg har købt i Matas står der på etiketten"

[citat]
Afskrækningsmiddel:
Katte og hunde afvises effektivt med en blanding bestående af 1 del svovlpulver til 1 del Naftalin + peber, så peber udgør ca. 1/10.
[/code]

Jeg lægger pulveret/blandingen i de plasticbakker vi får når vi køber kød. Det er meget praktisk, for så kan de evt. flyttes hvis det er nødvendigt.

Med venlig hilsen
FrankKommentar
Fra : dortedyg


Dato : 27-04-03 18:05

Øh hej.... nøj hvor i fylder meget med jeres indlæg. Jeg undskylder på forhånd hvis jeg gentager nogen men jeg gider sgu ikke at læse det ovenstående.

Jeg har måtte hegne min egen have ind for at undgå fremmede katte i min have. Jeg har også prøvet hjortetaksolie og vil aldrig anbefale det til nogen. Det skræmmer sgu også mig væk fra haven. Men indhegningen hjalp og var forholdsvis billigt. Jeg har hønsenet langs min hæk nu - det stikker lidt i øjenene, men kattene er væk.

/dortedyg

Kommentar
Fra : briani


Dato : 27-04-03 18:28

Hejsa
Køb en rulle staniol,og klip den ud i passende stykker,og hæng dem op de steder hvor kattene kommer,træer buske hække,de steder hvor du ikke kan hænge dem op,kommer du bare noge pinde i,og hænger staniolen op deri
katte kan ikke lide staniol(hvorfor ved jeg ikke) men prøv det hjælper med garanti.
Et andet godt råd er kaffegrums
Spred det ud,der hvor kattene færdes mest.
Mvh og forsat god søndag herfra
Brian

Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 29-04-03 12:25

Nå da sandheden er ilde hørt. SYND NOT.
jeg vil prøve det med naftalin, svovlpulver og peber og så sætte det i krukker, så kommer det ikke i jorden.
Men rart at jagtloven også gælder katte, hjælper intet andet hjælper en aflivning.

Godkendelse af svar
Fra : grisling64


Dato : 29-04-03 12:30

Tak for svaret Franksp. Du havde da et kort og venligt og præcist svar. Godt der er nogen der tager problemerne seriøst.
                        

Kommentar
Fra : snovs


Dato : 29-04-03 13:07

Du skriver dette i din PROFIL

Utroligt dyreglad. har kaniner,guldfisk, sølvkarper, fredede frøer, pindsvin og mange fugle i haven.
Kan ikke tåle Katte og hunde.
Bliver harm når dyreejere ikke passer deres dyr ordentligt og holder dem væk fra min have.

Jeg vil s.. da håbe der er nogle der afliver dine skide kanoner eller fede frøer, man kan jo håbe på ræven.

Du kan da ikke være særlig dyreglad, når du i ramme alvor kan tænke på at aflive andre folks kæle dyr, tænk på der er måske små børn der bliver helt knust.

Tal dog med dine naboer i stedet, men hvis du bruger den tone, som du bruger over for folk herinde, som bare vil hjælpe, kan jeg da godt forstå hvis naboerne IKKE tager dig seriøst, men sikkert betragter dig som en særling

Kommentar
Fra : Wigger


Dato : 29-04-03 23:05

Hej grisling64! Synd at du er allergisk over for hunde, da en alaskan malamute kunne have løst dit problem.

De er kendte for at nabolagets katte forsvinder, hvis de går ind på hundens enemærker :)
Samtidig skulle de være gode familiehunde. Håber du får løst dit problem!

Kommentar
Fra : grisling64


Dato : 13-05-03 20:12

Har til dels fået løst problemet 1 kat død, alle guldfisk døde.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 176902
Tips : 31928
Nyheder : 719565
Indlæg : 6404517
Brugere : 218793

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste