|
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 03-10-09 15:50 |
|
De holder sig ganske udmærket opbevaret tørt og køligt, at man så lukker nogen op der er dårlige er spillet, ligesom med hasselnødder.
De har holdbarheden fra naturens hånd
| |
| Kommentar Fra : momomo |
Dato : 03-10-09 16:53 |
|
Hvert år lægger jeg valnødderne i papkasser og sætter dem på badeværelsesgulvet hvor der er god varme, ca. 60º. Der tørres de en 3 - 4 dage hvorefter de puttes i netsække og hænges op i fyrrummet. De er som nye hele året, har lige spist de sidste fra sidste år nu hvor de ny falder ned i stormen.
| |
|
Næ du kan vist ikke fryse dem med skal, kun kernerne- Men her er et alternativ
Det er så nemt med valnødder, fordi de falder ned, når de er modne.
I øvrigt er forskellene fra det ene træ til det andet meget store, når det drejer sig om nøddernes størrelse, form, kernens størrelse mv. Det gælder også skallerne, som i værste fald kan sidde meget fast.
Når skallerne er fjernet, kan nødderne tørres ved ca. 25-30 grader i et par døgn og opbevares tørt og køligt. Ved denne opbevaring har kernen tilbøjelighed til at tørre ind.
En anden mulighed er at knække nødderne og fryse kernerne.
Den tredje mulighed er opbevaring efter naturmetoden. Det vil sige nedgravet i jorden, hvor kernerne holder sig friske og sprøde indtil foråret.
http://www.haven.dk/answers.asp?x=&detail=15269&list=0..1&filter=22.
| |
| Kommentar Fra : lham |
Dato : 16-10-09 16:54 |
|
Prøver lige igen inden nøddesæsonen lukker.
HelleBirgitte
"vist ikke fyse dem ned med skal"
Jeg efter lyser nogen der ved om man kan eller ikke kan ( altså med brugbart resultat)
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|