/ Forside/ Interesser / Fritid / Andet fritid / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Andet fritid
#NavnPoint
Nordsted1 19280
refi 8854
ans 7183
HelleBirg.. 6932
dova 6475
svendgive.. 4440
miritdk 4321
Teil 3746
jangchr 3744
10  Klaudi 3572
autografer
Fra : lingABC
Vist : 476 gange
50 point
Dato : 04-08-08 10:50

hvis man samler på autograf.... ?? hvordan kan man vide om de er ægte.... det kan man vel ikke... de sælges ret dyre. alle kan jo lave lidt streger på en tegning og sige det er vedkommende der har skrevet.

 
 
Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 04-08-08 10:58

du kan være overbevist om at seriøse samlere kan kende forskel

Accepteret svar
Fra : Cirkelinedk

Modtaget 60 point
Dato : 04-08-08 10:58

Har fundet dette:

Begyndertips til autografsamling

På opfordring kommer der her et lille indlæg om hvordan man skal begå sig, hvis man er på udkig efter signerede plakater og foto's. Det er selvsagt svært at vide om det man køber er ægte. Det anslås eksempelvis at ca. 95% af alle de signerede foto's og plakater der sælges på ebay.com er falske. Er samme grund er ebay.com et stort no-go, med mindre man virkelig ved hvad man har med at gøre. Chancen for at blive snydt er ganske enkelt alt for stor ellers.

Der findes dog en række muligheder for at beskytte sig selv mod svindel. Først og fremmest skal man naturligvis bruge sin sunde fornuft. Hvis noget er mistænkeligt billigt, så er det med stor sansyndlighed fordi det er en reproduktion, også kaldet et reprint. Et reprint kan være to ting. Endten en scanning af et original billede - altså det vi kender som en fotokopi. Det kan også være et original billede, hvorefter autograferne er blevet printet ovenpå. Begge er værdiløse.

At handle autografer er i vid udstrækning en tillidssag. Det gælder om at finde nogle få, anerkendte forhandlere og så holde sig til dem. På den måde er man sikker på kvaliteten og ikke mindst ægtheden. Der findes en interesse-organisation for alle der handler med, og samler på autografer, kaldet uacc.org - Universal Autograph Collectors Club. Groft sagt er det et kvalitetsstempel i sig selv. Hvis en forhandler er medlem af denne organisation, kan man være nogenlunde sikker på at han er seriøs. Vil du være 100% sikker på at du ikke bliver snydt, så skal du kun handle med de forretningen der er medlem af PADA - Professional Autograph Dealers Association. På deres hjemmeside findes der en liste over alle deres medlemmer.

Overvejer man at købe et signeret foto og er i tvivl om dens ægthed, så har man faktisk mulighed for at få det checket, mod et mindre beløb. Der findes et firma kaldet PSA/DNA der har specialiseret sig i dette og som er meget anerkendt. De har tilmed en hjemmeside, hvor man kan sende et billede til dem af det man overvejer at købe, hvorefter de vil foretage en hurtig vurdering og fortælle én hvor vidt de mener det er et ægte dokument eller ej.


Dette er at finde på : http://blogs.xboxlife.dk/donwernerdk/kategori/106
Her er der også noget :
http://city-vejle.dk/index.asp?id=406&artikelID=2020&visafsnit=460

Godkendelse af svar
Fra : lingABC


Dato : 07-08-08 07:04

Tak for svaret Cirkelinedk.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173944
Tips : 31682
Nyheder : 719565
Indlæg : 6385803
Brugere : 218286

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste