/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Afbrænding af karry
Fra : hyldeborg
Vist : 5419 gange
100 point
Dato : 12-04-08 11:31

Vi er i min familie meget glad for karryretter, og når jeg tilbereder karry starter jeg med at svitse karryen i olie (det har jeg hørt man skal). Problemet er, at det dufter/lugter meget, og det er dejligt mens maden tilberedes og spises, men det lugter også næste dag (også selvom jeg har en ny emhætte). Nu har jeg tænkt mig at prøve at købe noget karry-pasta og krydre maden med i stedet. Men skal karry-pasta også svitses, eller skal det bare tilsættes retten?

 
 
Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 12-04-08 11:47


Karry-pastaen skal bare tilsættes retten, og ikke svitses


Velbekomme


Kommentar
Fra : sansemotorik


Dato : 12-04-08 12:13


karrypasta skal bare tilsættes retten. Kan anbefale eddike i skål ved "karry" og "kål" behov i madlavning.

God fornøjelse

Kommentar
Fra : fotowig


Dato : 12-04-08 12:34

Som skrevet står: Den skal bare tilsættes. Men prøv dig frem med forskellige. Der er KÆMPE forskel på kvaliteten. Måske ender du som mig med at foretrække duften af karry overalt. Der er bedre og renere smag i pulveret.
Det er også en nem måde at holde regnskab: Når der holder op med at lugte, er det tid til at lave karry igen!
Eller hvis det bare er Stærk mad der er populært. Brug noget frisk chili i stedet. Den skal finthakkes MED kerner og også svitses i olien. Det smager pragtfuldt og giver væsentligt mindre duft.

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 12-04-08 12:37

Det er rigtigt, at karrypasta ikke nødvendigvis skal svitses, det samme gælder nu også almindelig karrypulver. Men skal karry smage optimalt, både pasta og pulver, skal den svitses, for at få den fulde aroma.

Her er en opskrift på karrysovs, som ikke "forpester" hele huset, men alligevel smager godt - og er fedtfattig
1 dl vand, 2-3 spsk maizena eller mel, 2 tsk karry, 4 dl suppe (evt kogevand fra kødboller), 1 dl mælk, ½ tsk sukker, evt. gurkemeje, salt og peber.
Mel vand og karry piskes sammen i en gryde. Suppen tilsættes sammen med mælk og sukker. Koges ved svag varme under omrøring i ca. 5 min.Smages til med salt og peber, og evt. gurkemeje, som farver uden at smage stærkt.

Velbekomme



Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 12-04-08 13:49

Som skrevet af flere, kan du bare tilsætte pastaen (ikke tandpasta) men skal du have den smag, som jeg fornemmer du godt kan li, så er duften næste dag prisen.

Herregud... (jeg ved godt du hedder Hyldeborg) Brunkål, stegte sild m.fl. har man osse fornøjelsen af dagen efter...brunkål måske på mere end en måde * SS*

Kommentar
Fra : olarsen


Dato : 12-04-08 23:03

Hvis man har en emhætte med stålfilter er det en god ide at smide det i opvaskemaskinen (de der er så kloge at de har en ) en gang imellem (pr måned?) så er der ikke så meget fedt som lugten kan blive hængende i, fjerne lugten helt er nok umuligt. Jo man har meget glæde af karry, hvidløg, brunkål og alle de andre gode retter.
vh ol

Kommentar
Fra : Klumme


Dato : 13-04-08 00:56

Det var smart Larsen....

Kommentar
Fra : hyldeborg


Dato : 13-04-08 10:03

Ja det gør jeg også - det med at smide filtrene i opvaskemaskinen

Annuller spørgsmålet
Fra : hyldeborg


Dato : 13-04-08 10:07

Jeg synes ikke jeg har modtaget et svar jeg rigtigt kan bruge til noget. Men tak for indlæggene alligevel

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173636
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383610
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste