/ Forside/ Karriere / Penge / Investering / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Investering
#NavnPoint
DAF_direk.. 3512
refi 2931
Nordsted1 2585
vagnr 1890
jakjoe 1499
o.v.n. 1010
transor 980
granner01 904
e.c 860
10  miritdk 860
Obligationer ???
Fra : viskinge
Vist : 926 gange
50 point
Dato : 29-03-08 13:29

Ved ikke ret meget om obligationer, men hvad får man i afkast på sådanne?
De hedder danske lange

Det er fordi jeg kender der har en del af disse, men der godt nok ikke ret meget afkast på dem, ja det var næsten bedre at have pengene stående på en lønkonto, der heller ikke giver noget.
Det lyder næsten som om at der er et eller andet galt.

Eller er det bare noget L... at investere i???

MVH

 
 
Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 29-03-08 13:34

Fordelen ved obligationer er den faste rente, men der er flere penge at tjene hvis man har lidt is i maven.

Kommentar
Fra : Teil


Dato : 29-03-08 13:49

Min mening er at obl. giver en for lav rente i forhold
til hvad aktier og valutahandel kan give.


Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 29-03-08 15:07

Citat
Lange obligationer er velegnet til investering af private frie midler, hvis din investeringshorisont er forholdsvis langsigtet, det vil sige mere end tre-fem år. Lange obligationer kan sagtens være en profitabel investering på kortere sigt. Du skal blot være opmærksom på, at der kan forekomme kursudsving, som gør det ufordelagtigt at sælge på et givent tidspunkt.


se mere her http://www.nykredit.dk/informationsSide.do?iwID=/nykreditinvestdk/informationsside/afdelinger/lange_obl/lange_obl_afkast.xml

Kommentar
Fra : pve


Dato : 29-03-08 15:57

Hvis du ikke står og er tvunget til at sælge igen er du altid sikret en gevinst på din obligation, enten ved udløb eller udtrækning da denne så indfries til kurs 100.

Afkastet er ofte lidt mindre end på aktier, me til gengæld heller ikke så risikobetonet. I dette link kan du se forskellige afkast alt efter hvilke obligationer der er tale om: http://www.morningstar.dk/news/skat.asp?articleid=52988&validfrom=2007-09-24

Accepteret svar
Fra : henrikkrebs

Modtaget 50 point
Dato : 29-03-08 17:10

Du blander rundt på tingene. Der er obligationer og der er investeringsforeninger 'Danske lange' er en investeringsforening. Du må ikke forveksle disse.

Obligationer: Er (normalt) papir der udstedes med en fast rente (udbetales på en, to eller fire faste dato hvert år) og et indfrielsestidspunkt. På indfrielsestidspunktet udbetales obligationen med den pålydende værdi (= "til kurs 100"). Hvis renten er lav (fx 2%) så vil folk ikke give ret mange penge for den, d.v.s. at kursen er lav. Er det en 'kort' obligation på 2% og fx indfrielse om 1 år, så er kursen måske 98. Det vil sige at du køber obligationer påtrykt 10.000 kr til 9.800 kr. Efter et år får du dels renten på 200 kr, dels 10.000 for selve obligationen. Så har dit afkast været på ialt 400 kr - og de sidste 200 kr (kursgevinsten) er skattefri. Er renten høj - fx 8% - så skal du betale mere for den end kurs 100. I det øjeblik du har købt obligationen og hvis du beholder den til udløb, så har du lagt dig fast på forrentningen af din opsparing. Hvis det er en 'lang' obligation der første udløber om fx 30 år, så får du mere i afkast - en slags risiko-bonus fordi du risikerer at have fastlåst din opsparing til en lav rente på det nuværende niveau selvom renteniveauet ellers generelt måske stiger.
Stiger det almindelige renteniveau - fx til 8% (urealistisk) - så falder obligationskursen fordi 'folk' ikke vil give mere end cirks kurs 100 for en 8% obligation. Alle nogenlunde ens obligationer stiger og falder nogenlunde ens. Der er stor forskel på om du investerer i Mærsk-aktier eller FL Smith aktier. Der er derimod ikke den store forskel på om du investerer i BRF eller Totalkredit-obligationen.

Investeringsforeninger: Hvis din bankmand har bildt dig ind at 'Danske lange' er en obligation, så skal du fyre ham. 'Danske Lange' er en forening der har købt forskellige langtløbende danske obligationer. Du kan se hvilke på http://kortlink.dk/529x . Der er selvfølgelig nogle omkostninger forbundet med at drive denne forening. Omkring halvdelen af disse omkostninger er faktisk provision til din bank eller bankrådgiver. Bankrådgiveren SKAL oplyse at han eller banken får provision. Det glemmer han dog desværre, men det er derfor han er interesseret i at sælge dig netop disse papirer. Men eftersom alle nogenlunde ens obligationer er 'lige gode' så kan du lige så godt spare investeringsforeningens omkostninger ved at købe en obligation selv direkte. Kurtagen for dette er osse lavere.
Kun investeringsforeninger der baseres på udenlandske obligationer, på aktier eller evt. på danske risiko-erhvervsobligationer kan have en vis berettigelse.

Kommentar
Fra : viskinge


Dato : 30-03-08 08:56

henrikkrebs:

Det er nok det helt rigtige, du har fat i der, vedr. investeringsforeningen.
Det er lige nøjagtig banken, der har tilrådet at flytte formuen over i den forening. Det er jo let for en bankmand, at overbevise en mor (uden særlig kendskab til værdipapirere) at gøre dette. Det er fandme tarveligt af banken. Moderen er værge for sin datter (faderen er desværre død) og nu er det meste af datterens formue (arv som hun kan få senere) kommet over i den forening.
Jeg har kigget i papirene (opgørelse) her står der intet om, hvor meget der er provision eller omkostninger, faktisk er der kun en linie, nemlig udbyttet (som er faldet meget efter der blev flyttet til "danske lange").

Der er tale om en forvaltningskonto (da datteren er under 18) Jeg troede at det var banken fornemeste opgave at få mest muligt ud af formuen til datteren (uden stor risiko). Nu er det jo næsten lige omvendt, banken tjener mest.
Udbyttet til datteren, er nærmest sjofelt, når man ser på formuens størrelse kontra udbytte.
En alm. lønkonto, vil nærmest give mere. Når man så ser, at den samme bank vil give 4,5 % i rente for at "binde" et beløb (over 100000) i et år.

Det skal nok undersøges lidt nærmere, hvis datteren skal have lidt til hun fylder 18.

MVH

Godkendelse af svar
Fra : viskinge


Dato : 06-04-08 22:56

Tak for svaret henrikkrebs.

Kommentar
Fra : henrikkrebs


Dato : 06-04-08 23:40

Ja ja - pengene er jo ikke tabt.

Gå ned i banken og tal med din 'bankmand'. Sig til ham at du ikke går før du har forstået alt 100% - inkl at en investeringsforening er bedre end en dansk obligation. Lad ham vise at år efter år har investeringsforeningen givet et bedre afkast (det kan han ikke) end 'benchmark'.

Du kan ikke sammenligne udbyttet direkte mellem obligation og investeringsforening. 'Afkast' er summen af udbetalt udbytte og kursgevinst (+/-) minus den kurtage du rent faktisk betaler for at købe obligationen/investeringsforeningen.

Spørg ham samtidig hvor/og hvornår han har orienteret dig om at han/banken får provision. Sig at hvis han ikke kan dokumentere at du er blevet tilfredsstillende orienteret herom ("art og omfang"), så anmelder du ham direkte til finanstilsynet.

Du skal acceptere at han tjener penge på dig. Du skal IKKE acceptere at han ved halve sandheder og fortielser tjener flere penge.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173631
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383587
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste