/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7791
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lækkert blødt rugbrød
Fra : jeb3
Vist : 3624 gange
100 point
Dato : 14-02-08 13:09

Hejsa.

Hvem har en opskrift på rugbrød, der er lækkert og blødt?

Jeg synes mine opskrifter, både med gær eller surdej, bliver hårde og hurtigt kedelige.

Det gør ikke noget om det er hurtigt at lave, eller tager nogle dage.
Bare det er rigtig godt.

også et par dage efter det er bagt.

Kan det fryses er det endnu bedre.-)


 
 
Kommentar
Fra : Stouenberg


Dato : 14-02-08 13:21

- prøv med en rugbrødsblanding, det er nemt, hurtigt, kan fryses og smager godt...

Kommentar
Fra : jeb3


Dato : 14-02-08 13:22

Vi er lidt forsigtige med halv- og helfabrikata pga allergi, bla overfor smagsforstærkere, der ofte kun står nævnt som krydderi.



Kommentar
Fra : Sunowich


Dato : 14-02-08 13:27

Her er manger forskellige at vælge imellem den er bare god den side

http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/retter/bagning.php

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 14-02-08 13:27

Mit gode rugbrød

25 g gær, ½ vand, 2 tsk. kulør, 3 tsk, salt, 1 dl sirup (evt lidt mindre, hvis man ikke vil have det for sødt), ca. 500 g rugmel, knap 500 g hvedemel

Gæren opløses i vandet sammen med salt og sirup.(Bruges mindre sirup, holdes lidt mel tilbage).Heri røres de to slags mel, men ikke alt på en gang, det kan variere, hvor meget dejen kan tage. Æltes blødt og smidigt, formes straks til 2 tykke pølser, der lægges i to forme, der er smurt med olie.Hæver kun en gang, på et lunt sted.Pensles med smeltet smør, og bages ved 200 grader (lidt lavere hvis varmluftovn)i 1 time, de sidste 5 min. uden form. Afsvales på bagerist.

En gammel Kirsten Hüttemeier (hende med skåneærmerne) opskrift. Mine børn sagde, da de var små, det smager næsten ligesom kage

Kommentar
Fra : Sunowich


Dato : 14-02-08 13:29
Kommentar
Fra : rødekim


Dato : 14-02-08 13:39

jeg lader brødet være i den parpirspose fra bageren og kommer så de hele i en plast pose så holder det sig lækkert længere....
jeg bager ikke selv men er rigtig godt til at købe rugbrød

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 14-02-08 14:11

Jeg så lige, at der på Arlas side, var en der også søgte opskrift på blødt rugbrød. Prøv at kigge ind, der er gode råd og opskrifter
http://www.arla.dk/C1256FA800483D00/O/savner-opskrift-paa-bloedt.html

Annuller spørgsmålet
Fra : jeb3


Dato : 08-04-08 08:45

Jeg har desværre ikke modtaget et gyldigt svar, og annullerer derfor dette spørgsmål

Men samarbejder med en kok fra nettet om at finde en kanon opskrift.
Vi udveksler idéer. Jeg bager (skal jo kunne du i en "amatørovn", og når det lykkes tipper jeg den herinde :D

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173636
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383615
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste