|
|
- prøv med en rugbrødsblanding, det er nemt, hurtigt, kan fryses og smager godt...
| |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 14-02-08 13:27 |
| | |
|
Mit gode rugbrød
25 g gær, ½ vand, 2 tsk. kulør, 3 tsk, salt, 1 dl sirup (evt lidt mindre, hvis man ikke vil have det for sødt), ca. 500 g rugmel, knap 500 g hvedemel
Gæren opløses i vandet sammen med salt og sirup.(Bruges mindre sirup, holdes lidt mel tilbage).Heri røres de to slags mel, men ikke alt på en gang, det kan variere, hvor meget dejen kan tage. Æltes blødt og smidigt, formes straks til 2 tykke pølser, der lægges i to forme, der er smurt med olie.Hæver kun en gang, på et lunt sted.Pensles med smeltet smør, og bages ved 200 grader (lidt lavere hvis varmluftovn)i 1 time, de sidste 5 min. uden form. Afsvales på bagerist.
En gammel Kirsten Hüttemeier (hende med skåneærmerne) opskrift. Mine børn sagde, da de var små, det smager næsten ligesom kage
| |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 14-02-08 13:29 |
| | |
| Kommentar Fra : rødekim |
Dato : 14-02-08 13:39 |
|
jeg lader brødet være i den parpirspose fra bageren og kommer så de hele i en plast pose så holder det sig lækkert længere....
jeg bager ikke selv men er rigtig godt til at købe rugbrød
| |
| Annuller spørgsmålet Fra : jeb3 |
Dato : 08-04-08 08:45 |
|
Jeg har desværre ikke modtaget et gyldigt svar, og annullerer derfor dette spørgsmål
Men samarbejder med en kok fra nettet om at finde en kanon opskrift.
Vi udveksler idéer. Jeg bager (skal jo kunne du i en "amatørovn", og når det lykkes tipper jeg den herinde :D
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|