Der er nogle forhold ved de gængse opladelige batterier, som gør dem mindre egnet.
- Som tordenkalven skrev er spændingen pr element lavere end ved engangsbatterierne, så apparatet skal være bergnet til den lavere spænding, ellers fungere det aldtig rigtigt , eller ikke ret længe.
- selvafladningen går for de fleste fabrikater langt hurtigere, end i engangsabatterierne.
Det er min erfaring at selvafladningen er ekstra hurtig i dem med højest angivet kapacitet, og i dem der er beregnet til hurtigladning.
- De tåler ikke meget mekanisk overlast. Igen er højkapacitetstyperne de mest ømfindtlige. De kan ødelægges for evigt, ved at blive tabt på gulvet. Det er formentlig fordi man har pakket dem så tæt med aktivt materiale, at der ikke er meget plads til indvendig isolering og indpakning.
- De tåler ikke at ligge længe uden opladning. Så kortslutter de internt.
- De skal oplades ved stuetemperatur, hverken for varmt, og slet ikke for koldt.
Køb et anerkennt batterifabrikat. Gå ikke efter de højeste kapaciteter. Brug helst langtidsopladning . helst mindst 4 timer. Brug en god kvalitetslader, som automatisk afbryder inden overladning.
Så kan de i praksis holde i mange år i et apparat beregnet til opladelige batteri.
VARTA Ready2Use er en type hvor fabrikanten siger at de købes opladede og kan bruges med det samme. Efter opladning, kan de ligge et år og stadig have 80 % ladning til bage.
Jeg har haft typer som var helt nede efter 2uger.